Twittervision, Flickrvision,... csakazértis sikeres mashupok

Dave Troy rejtőzködő fejlesztő. Meglepő módon blogot sem ír. (Legalábbis én nem találtam rá.) És elég kevés a referencia, amit egy egyszerű Google-keresés után talál az ember. Miért fontos nekünk Dave Troy?

Mert ő volt az az ember, aki jókor (értsd: idejében) kapcsolt, hogy a Twitterből lehet nagy siker, és ha már megnyitotta a mikroblog-szolgáltató az API-ját, akkor miért ne gondolkodna el egy pillanatig valami saját mashupon.

Végül az egyszerűt választotta, és lefejlesztette a Twittervisiont, mely egy GoogleMaps térképen jeleníti meg a friss postokat, buborékokban, jelölve a postoló helyét a világban. A Twittervision egyszerű nagyszerűsége annyira népszerű lett, hogy többen is azt mondták, amikor először találkoztak vele, érdemes lenne még egy monitort venniük, hogy azon csak a Twittervision fusson.

Elárulom, a munkahelyi tárgyalóban én is többször kivetítettem projektorral a falra, és egészen sokáig el lehet mozizni vele. Bulikon kiváló háttérkép.

Szóval Dave Troyról keveset tudunk. Talán csak Scoble egyik postjából ismerjük. A celebblogger valami partyn találkozott vele. Innen is csak annyit tudunk meg, hogy Rubyban írta a Twittervisiont. A világgal egyébként twitteroldalán keresztük kommunikál.

Legutóbb például azt közölte, hogy elindította a Flickrvisiont, ami egy teljesen egyszerű, de annál szebb házasítása a Flickr-re feltöltött friss képeknek és a GoogleMapsnek.



Azt nehéz megmondani, hogy miért éppen az ő mashupjai lettek egyszeriben népszerűek, és a többi közül miért nem valamelyik másikról hallunk ennyit. A lényeg az, hogy Dave Troy mashupjainak sikere is jó bizonyíték arra, hogy amikor néhány hete kijött a Google MyMaps, valóban értelmetlen volt a mashupok halálát jövendölni.

A remixkultúra, köszöni, jól van.

Címkék: dev flickr mashup twitter
2007.05.14. 18:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyszerűen remek! még pár opció klassz lenne:
- frissítési sebesség beállítása
- szűrés címkékre, stb.
- azonnali FAVE gomb
- recent history (látok valami szépet, de mire a touchpadig elérek már tovább is lépett...)
Ez nagyon durva, bakter, ez a mozi.
Woo0ooW !! Télleg kell egy másik monitor.
Khm... ez a flickrvision nagykirály.
(Én 2 monitort használok. Tényleg f@sszentos... ;) )
Mi alapján kerülnek be a képek? Geo-kód? Felhasználó tartózkodási helye? tag-ek?

"bla" kívánságlistájával teljesen egyetértek!
ahogy néztem mindkettő leküldi egyben, és utána osztja el a cuccokat. a képek az eredeti helyükön vannak, csak be vannak linkelve. az egész tartalom js-ből kiíratott html. :S de hát működik.

4 new flickrs





showphoto(0, 44.980118, -93.263924, '\nSteve\n\n
ups, bocsi, nem veszi a html kódot...

ja, a geokód tényleg érdekes.... valakinek csak meg kell adni...