Kávéhoz: nyaralás utáni rágcsálnivalók

Hogy visszarázódjunk a dolgos hétköznapokba, előbb nézzünk néhány olvasatlan levelet levelesládánkból.

Meetup. Szerdán ismét lesz Budapest New Tech Meetup. (Kódnév: 42 ;) Íme egy kis ízelítő:
A szerdai meetup esemeny rendkivul erdekesnek igerkezik. A szoftveres temak mellett urkutatastol is hallhatunk, illetve exkluziv modon kozelrol megnezhetunk egy mukodo 3D holografikus display-t is!
(Témák még: Egységes Instant Messaging hálózat Magyarországon?; Funkcionális programozás és F#; Karakterfelismerés; Űrhajósok dózisterhelésének meghatározása; Silverlight.) Ott találkozunk. Twittervision pólót hordani kötelező?!

Aztán elindult a W2, ami - ha jól értem így 10 másodperc tanulmányozás után - egy kkv-knak kínált egyszerű webes megjelenést kínáló csomag. (A logójáról majd később. :ł) Aztán, teljesen megújult az Állás.ma. Ezt is megnézzük még a héten. Indult egy újabb közösségi utazási portál is Stoppolj néven.

Kaptunk levelet a DreamFace indulásáról.
It allows users with no specific programming knowledge to securely create their own Mashups applications mixing Web Services (Google Map, Yahoo Pipes, eBay, Amazon, RSS feeds, etc…) with Legacy Data from inside their enterprise Firewall (coming from Enterprise Applications).
Így első pillantásra ennyi. Holnap mélyebbre ásunk.
Címkék: kávéhoz
2007.06.05. 01:32. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem W2 logóról erősen a 37signals ugrott be. Közel járok?
a w2 egyszerűen gagyi. a stoppolj.hu se nagyon költött grafikusra, csak úgy süt a 'haveri alapon összedobjuk'.
pölö: www.koordinatorkk.hu/
ilyen referenciákkal manapság mit lehet és hogy?
de nagyon nem ugrálok, az elmúlt két évben nem hozam össze kasábbat ennél(pontosabban, semmilyet), még a végén a 'csinálj jobbat, ha tudsz' érvelés mentén megszorongatnak.
adr: érdekes, nekem is ez ugrott be.
Bingó.
Egyébként most látom csak, hogy a W2 mögött a Blogter áll.

"A GVOP 4.2.1 pályázat jóvoltából a Blogter Kft. kifejleszthetett egy web 2.0 alapokon nyugvó online weblap építŐ rendszert. A pályázat munkacíme: "A blogter.hu portál KKV-knak szóló tematikus blog-oldalának kifejlesztése"."
w2.hu/text.php?id=4

Annyira 1kaptafa már ez az egész, hogy az ember elkeseredik.

A stoppolj egyébként tetszik, jó mögötte az ötlet szerintem.
w2 layout nagyon trendi web2-es kinézetekre hajaz. több kevesebb sikerrel. kinek jön be, kinek nem az már más kérdes...
wordpress.org asszem és ott láthattok kismillió ilyet

w2 logo: starwars birodalmi logo atszinezve sztem -> szal rofl

Stoppolj design nekem bejön. Állás.ma meg szerintem webkettő-paródiának indult, csak valaki szólt, hogy annak szar lesz.
w2: miert van, hogy egyik blogteres cuccban sincs clean url? szinte alapkovetelmeny ma mar, es nem is olyan nehez megirni.
zsolti: Mit értesz web2 paródián ? ezt nem értem :):)
Ezek az erőltetett badge-k a Photoshop for dummies példatárból, a Google-szerű logó meg a gardiens fejléc, minden össze lett gereblyézve ami trendi - csak ettől még nem lesz szép egy design. Szerintem.
zsolti: mutatnál egy szebb munkádat ? :) felveszünk grafikusnak ha gondolod :)
mármint ha szebbet tudsz csinálni...:)
www.allas.ma
privátban akár többet is. munkára viszont nincs szükségem, köszi.
Nem tom, nekem tetszik a Stoppolj!hu, nem értem str, hogy miért írod ezt a "nem költött sokat grafikusra" szöveget.

Az iWiW se egy "csilivili weblap" design szempontjából, mégis heti kb. 1,5 millió látogatója van, mert a maga nemében egyedülálló volt és valamilyen szinten most is az a piacon.

Szerintem a lényeg az ötleten van és ezt kellőképpen támogatja a design is a stoppolj.hu-n, habár még találtam néhány hibát, de ezt meg is írtam nekik, amire válaszoltak, hogy köszönik szépen, hogy szóltam és igyekeznek javítani a problémát.