Jön az iWiW-tévé [update1]

Az iWiW-re feltöltött videókból összeállított "műsorral" indítana televízióadást a T-Online, írja az mfor. Igen, a hírben az a kifejezés szerepel, hogy "feltölteni". Ami azért érdekes, mert az iWiW-re jelenleg a T-Online saját videómegosztójába (a Videába) és a YouTube-ba feltöltött videókat lehet... beágyazni. (A konkurens szolgáltatók kódját továbbra is tiltják.)

Vagyis az iWiW-felhasználóknak előbb a két szolgáltató közül az egyikbe kell feltölteni a videót, majd felmenni iWiW-es profiloldalára, és ott beágyazni a videó kódját. Egyébként az iWiW profiloldalán is "feltöltés"-nek hívják a kódbeágyazást, ami meglehetősen fura.

A másik érdekesség, hogy a T-Online vajon hogyan kívánja felhasználni induló "tévéműsorához" a YouTube-ra feltöltött videókat. Elsőre nem tűnik tiszta helyzetnek.

A YouTube felhasználási feltételeiben ez áll:
Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use only and may not be used, copied, reproduced, distributed, transmitted, broadcast, displayed, sold, licensed, or otherwise exploited for any other purposes whatsoever without the prior written consent of the respective owners.
A másik érdekesség, hogy az "iWiW-tévé" a T-Online internetalapú televízió-szolgáltatásában, a T-Home TV csomagban lesz elérhető. És az is benne van az origós cikkben, hogy "a fejlesztések annak ellenére zajlanak, hogy a T-Online számításai nem jöttek be az IPTV-vel."

Az ötlet egyébként ugye kicsit a UPC Videogizmo-kezdeményezését juttathatja eszünkbe. A UPC csatornája a saját videómegosztójukba feltöltött videókból szemezget. Nem túl nagy sikerrel.

[update1] Néhány órával azt követően, hogy élesítettem ezt a postot, az mfor levette azt a cikkét, amire hivatkoztam. Nem most fordul elő ilyen először. Mindenesetre most sem értem, hogy most akkor ez azt jelenti-e, hogy mégsem lesz iWiW-tévé, vagy csak valami nem volt rendben a cikkel. Sajnos egyelőre senkit nem tudtunk elérni, aki érdemben tudna válaszolni erre a problémára.
Címkék: média iwiw tv videómegosztók
2007.06.07. 18:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na bazmeg. Inkább azt a szánalmas felhasználói felületet javítanák kissé (check facebook) meg a negyedóránként dobott adatbázishibákat és egyéb hülyeségeket. iWiW-TV LOL
kb annyi értelme van az iwiw tvnek, mint a kedvmutatónak:)
radiocafe most nagyon kampányol a gizmoval...

a youtubbal meg valszeg megbeszélik ($), és aztán vetíthetik. de ez tényleg megérné...?
engem a tobbesszam zavar, VIDEÓK amikor csak egyetlen egy darab videot rakhatok fel, jo persze tovabb mehet az adott videomegosztora ahol lehet tobb video is, de akkor is csak egy video van es kesz, nem pedig tobb!
"A keresett cikk nem létezik." (az mfor.hu-n). Pedig ki van az E-business rovatba ajánlva első helyre, de onnan kattintva is ez a hibaüzenet.
a kedvmutató tényleg hülyeség, hiszen ilyen nagy mintán nem sok érdembeli változás látszik. mondjuk az ismerőseim hangulatának követése már érdekesebb lenne (ha 500 ismerősből reprezentatív számú ember klikkelne). ((de ez már iWiW-be oltott Twitter very Lite))
ezt kifelejtettem:

--> még mi jön?:\

iwiw-mobil
iwiw-laptop
iwiw-kereso (legyozzuk a googlet)
iwiw-bogre
iwiw-alsonadrag
iwiw-fagyi (csak, hogy ugyanazt nyald mint az ismeroseid :))
iwiw-sziget a Balaton kozepen
iwiw-beach ahol a haverjaiddal tudsz bulizni
iwiw-bolt ahol mindezt a szart megveheted :)
Itten van a cikk.
href.hu/x/2v31
Valamint a gugli az ember barátja.
// attaboy · www.vicceskep.com/ //2007.06.09. 16:48:35
//ezt kifelejtettem:
//
//--> még mi jön?:\

iwiw világzenei nagyszínpad... (nem árulom el hol)
hm, még ha nem is lesz az iwiwtvből semmi, de híreknek mindenképp, ergo ingyenreklám...
Azért még mindig illegális vagy a családi kamerás vicces műsorok színvonalát ritkán elérő filmekkel van tele minden videomegosztó, lassan fog felnőni és megtisztulni a téma annyira, hogy akár egy nemzetközi tévécsatornát kitegyen, IMHO.
...iwiw-bogre
iwiw-alsonadrag...

ilyenek sztem már léteznek. :D