Képfeldolgozás a jövőben

Blaise Aguera y Arcas, a Photosynth kitalálója prezentálja a jövő vizuális megjelenítését. A Photosynth úgy működik, hogy egy adott témáról készült nagymennyiségű képanyagot elemez, és hasonlóságokat keres e képek között, majd újrarendezi azokat egy háromdimenziós térben. Szintén Arcas fejlesztése a Seadragon, mely a Photosynth képeit rendereli és teszi dinamikusan zoomolhatóvá. Mindkét fejlesztését felvásárolta a Microsoft. A prezentációt a TED2007-en mutatta be Arcas. Nemrég került ki a videómegosztókra. A prezentációban többek közt azt is láthatjuk, hogy a Flickr képmegosztón fellelhető, Notre Dame-ot ábrázoló képeket hogyan lehet úgy összeszervezni, hogy abból egy modellezhető egész legyen.

Címkék: microsoft képmegosztók vizuális keresők startup photosynth seadragon
2007.06.13. 12:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pl google erőlködik a képkeresésnél olyanal, hogy ha a szó után odateszed pl:

&imgtype=face

akkor ugye csak a arcokat kéne hoznia. de ez nem mindig sikerül neki....
Végülis ilyen fotóból 3D-t készítő programok már régóta léteznek, itt inkább a fotók beszerzése, és a fotókat összefűző technika az új. Szerintem ebből simán lehetne rendes 3D-s tályat készíteni.

Az jutott az eszembe, hogy mért nem fejlesztenek mellé egy videót képekre bontó eszközt. Körbekameráznám mondjuk a házam, és a számítógépen könnyen elkészíthetném a 3D-s változatát is.
Pairg: biztos vagy benne hogy a tályat a ly?
huh ez nagyon ott van..
bevallom, a poszt olvasasakor eloszor nem erettem, hogy mirol van szo, de a video mindent megmagyarazott.

hat azt hiszem, itt a jovo. :D
mm.. a Seadragon-t ki lehet valahogy próbálni, csak demó videókat találok.. ?