A fejlesztők kedvenc webkettese

Közel 400 fejlesztőt kérdeztek meg arról, hogy melyik webkettes alkalmazát értékelik a legjobbnak. Az Evans Data Corporation felmérése érdekes eredményt hozott. A fejlesztők az API funkcionalitását, a fejlesztői támogatást, a rendelkezésre állási időt, a dokumentációt, az eszköztámogatást vagy épp a biztonságot érétkelték szolgáltatásonként.

Az átlag legnagyobb pontszámot az eBay kapta. A második a Yahoo, a harmadik a Microsoft és csak a negyedik a Google. Az ötödik az Amazon, és a sor végén - az eBay tulajdonában álló - PayPal végzett.
The clear strength of eBay lies in Web Services. Web Services are integral to eBay’s business, allowing third-party developers to create Web-based applications to conduct business with the eBay platform and via a similar interface as that of eBay. Hand in hand with Web Services is the functionality of APIs, also a strong suit of eBay.


A PayPal egyébként a biztonsági értékelés során meglehetősen magas pontszámot kapott, ugyanakkor amikor a fejlesztői környezetre kérdeztek, gyengén szerepelt. Az Amazon gyengesége a dokumentáció, viszont erőssége a fejlesztők számára az üzleti lehetőségekben van. A Google erős rendelkezésre állási időben, integrációban és eszköztámogatásban, viszont gyenge osztályzatot kapott az üzleti lehetőségek kérdéskörben. A többi mért faktorban pedig közepesre értékelték a fejlesztők.

A Yahoo elsősorban kommunikációs téren szerzett jópontokat, na meg a kiváló API-jait értékelték a fejlesztők. A Microsoftot a fejlesztői programjai és eszközei miatt értékelték fel, viszont az üzleti lehetőségek vagy épp az integráció terén rosszul teljesített.

A válaszadók elég nagy százaléka, körülbelül fele egyébként jövőre az integráció felgyorsulásával számol. A felmérést innen lehet tölteni (pdf).
Címkék: microsoft google dev yahoo ebay paypal amazon
2007.06.26. 09:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem tudom, én ötödiknek sem tenném az Amazont. Most szívtam vele nemrég a Netvibes Shopping DLA és egy másik még nem publikus modul kapcsán, gyenge, részben elavult doksi, számos hülyeség (van ami lekérdezhető, van ami nem, stb.).