Google Earth: szupertitkos tengeralattjáró és a vonuló elefántok

Az új kínai tengerealattjáró annyira szupertitkos volt, hogy mindeddig egyetlen képet sem lehetett látni róla. Nemrég azonban az egy nukleáris fegyverekkel foglalkozó amerikai szakértő megtalálta a titkos fegyvert... a Google Earth segítségével (.kmz). (Google Maps-link)

Szintén Google Earth hír, hogy Drezda városáról immár 3D-s verzió (.kmz) is elérhető a weben. A PC World összeállította a szerintük legfurcsább felvételeket. A top 16-ba bekerültek a vonuló elefántok is:



Végül pedig egy érdekes találat a GoogleSightseeingről: náci vadászgépek Manchester külterületén. A műholdkép valódi: itt fogatták az Island at War című sorozatot 2004-ben, mely a La Manche csatorna brit szigetein játszódik, a német megszállás idején.

Google Earth-figyelés még a Sasszemen.
Címkék: bulvár google earth térképalkalmazások google maps
2007.07.10. 12:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismereteim szerint az elefántok nem műhold kép, hanem légifelvétel (nem is állítottad persze, hogy műholdkép lenne), amit a National Geographic bocsátott a Google rendelkezésére. Ezt cáfolja mondjuk a képen levő (C) felirat, így nem vagyok teljesen biztos benne. Sasszem jó.
A Google Earth képeit frissítik...?
Ha nem, akkor hogy-hogy csak most találták meg a tengeralattjárót???
Ott volt már akkor is, amikor a GE készítette a képeket?
Vagy csak Mo-n nem frissítik?
Nincs például Műbévzetek Palotája, amit ugye 2005-ben adtak át, helyette csak egy parlagon hagyott föld darab van, építkezés nélkül...
Nincsenek 4-es metrós építkezések, stb...
Annyira nem a Google Earth-hez tartozik, inkább a fő Google-hez. De elképzelhető, hogy immár ragozni is tud valami primitív módon? Nem hiszem, hogy a magyarok kedvéért külön fejlesztgettek volna. De mondjuk keressünk erre:

href.hu/x/32nr

És a találati listán ott figyel ez:

href.hu/x/32nt

Amiben az az érdekes, hogy ebben bizony a keresett ige jelen idejű alakja nem, csak a múlt idejű szerepel. Már itt tartunk? Ez csak nekem új?

Próbálgattam más kifejezésekkel is:

href.hu/x/32nv

És itt is lett olyan az első találati oldalon, ahol az ige jelen idejű alakja is szép vastagon ki van emelve, mint találat.

href.hu/x/32nw

Mondjátok meg, új ez? Ha nem, mióta tud ilyeneket a Google?
A magyar PCWorld is kitette.

pcworld.hu/story.php?sid=9067

Látványos, bár helyenként gyanús.