Megújul a del.icio.us

Kedvenc bookmarkoló szolgáltatásunk éppen revampolás alatt van. Azt egyelőre nem tudni, hogy miben lesz más a del.icio.us következő verziója, de egyes pletykák szerint a pinkkék színvilág például módosul. A fejlesztők ezt egyelőre elég sejtelmesen fogalmazzák meg:
Many folks like the simple and terse nature of the site, while others take issue with certain elements of the design (shockingly, some of you think that light-blue-on-salmon-pink is not a good color combination; more shockingly, some of you think that it is).
A post szerint az új verzió gyorsabbá és könnyedebbé teszi a bookmarkolást. Ez elég furán hangzik így elsőre, hiszen azt gondolnánk, hogy a del.icio.us rendelkezik jelenleg is az egyik legfunkcionálisabb, leglogikusabb interfésszel. Mindenesetre a Flickren látható már néhány kép a usability tesztelésről. Ha minden igaz, a kinagyított képen már a del.icio.us egy újabb verziója látható. Ti min változtatnátok?
Címkék: social bookmarking del.icio.us
2007.07.10. 14:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hat, ideje volt, mert jelenleg (web2.0-hoz kepest) peldatlanul ronda.
Olvasták, hogy lehúztam őket pár napja és remegve összecsaptak valamit :D

Ebből a képből SEMMIT sem lehet megállípítani. Azt is elhinném, hogy ez a google 3.0 screenshotja.
Lehet, hogy nem jól látom, de szerintem a pink a böngésző mögött van a képen.
Ja, hogy a jelenlegi verzió a pinkkék. Bocs. Megolvastam, mit is írtál.
leszedném a linkekről a "nofollow" taget. :)
Nem lehet alapértelmezetté tenni a "Do not share" opciót, ez kissé belegázol nekem a privacybe, pl. addig nem töltöm föl a Bookmarkjaimat, amíg ez nem megy flottul.
Szerintem ennél az oldalnál praktikus a minimál dizájn, a funkcionalitása pedig kiváló. A web2-ség egyátalán nem függ össze a külcsínnel.

KGyST:
Ha nem a megosztás lenne az alapértelmezett, mitől lenne közösségi oldal?
Lássuk be, a site jelenleg ritka ronda. A funkcionalitása teljesen rendben van, jómagam vagy 6-8 közösségi bookmarkolót végigpróbáltam, de de végül megmaradtam nála. Ezzel együtt nagyon ráférne egy kis pofásítás. Plusz néhány apróságot még el tudnék képzelni ergonómia téren. Pl. hogy a kersésnél is működjön az autocomplete, lehetne a kulcsszavak mellett checkbox, amivel metszetett lehet létrehozni stb.
KGyST : az a default bookmark import-nál, hogy nincs megosztva semmi.

Szerintem egyébként egyáltalán nem ronda az oldal. Színkombinációkon lehet vitatkozni, de ez a minimalizmus tetszik.