Kávéhoz: lapozó, Google-önleleplezés, és... bloggerfizetések

Kezdjük a reggelt egy klassz Firefox Greasmonkeyval. Ha igazán keresünk valamit, gyakran nem állunk meg a Google találati oldalának első oldalánál, hanem rendszerint tovább kattintunk, hátha a következő oldalon van az, amit kerestünk. Ezt sprórolhatjuk meg a Pagerization nevű szkripttel, mely automatikusan megjeleníti az első találati oldalon a második találati oldalt is. Google mellett YouTube-bal, del.icio.us-szel és Flickrrel is működik. (via lifehacker)

Aztán, ugye a Google Maps "Street View" funkciója egyelőre csak néhány nagyobb amerikai városban elérhető. Nos a Gizmodo egyik olvasója állítólag összetalálkozott az egyik ilyen 360°-os fotókat készítő autóval, és követte vissza Mountain View-ba. Itt pedig egy csomó kiszuperált Chevy Cobalttal találkozott össze. Avagy - ha nem hoax a történet - hamarosan sokkal több településről láthatunk Street View-szintű fotókat.

Végül pedig az örökzöld téma. Mennyit keresnek a népszerű bloggerek? Boingboing: ~ több mint egymillió dollár évente. TechCrunch: ~ 200 ezer dollár havonta. Mashable: ~ 166 ezer dollár havonta. Kottke: ~ 5300 dollár havonta. Érdemes az érveket is elolvasni a BusinessWeek összeállításában.
Címkék: böngészők keresők bloggerek kávéhoz térképalkalmazások google maps
2007.07.18. 07:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plastik media napi 50 cent és 1 dollár között átlagban!
Google AdSense? Csak mert ezzel a hozzászólásoddal, sérted az alapvető felhasználási feltételeket.
miközben a pénzes blogok centre pontosan leírják a havi keresetük? olyanok is amiket tuti figyel a google pl.

én azt hittem több csilingel plastiknak
Sajt: úgytudom változtak már idén tavasszal a szabályok. már nem tiltják azt, h nyilvánosságra hozd mennyit keresel vele.
"egy csomó kiszuperált Chevy Cobalttal"

mar mitol lenne kiszuperalt? a weboldal azt irja, hogy zsir ujak:

"It was an entire fleet of at least 30 brand-new Chevy Cobalt cars parked behind the building"
Nézd már meg az autókról készült képet, légyszíves. De komolyan.