A tudatos mailező eszköztára: mappa, "házon kívül", no thread (esetleg egy jó Blackberry?)

Bár fogalmam sincs, hogy jó dolog-e tenni bármit is az emailfüggőség ellen, mindenesetre az AOL megint publikálta éves felmérését, ami éppen ezt a tárgykört vizsgálja. Az eredmények nem meglepőek: nagyon sokan az ágyban is megnézik emailjeiket, sőt, ránéznek a mailboxra a fürdőszobában, vezetés közben, de még a templomban is. Nyaralás közben meg pláne.
The average email user checks mail about five times a day, and 59% of those with portable devices are using them to check email every time a new message arrives. Forty-three percent of email users with portable devices say they keep the device nearby when they are sleeping to listen for incoming mail.
A felmérés végén három módszert ajánlanak azoknak, akik enyhíteni szeretnék emailfüggőségüket. Az egyik, hogy szervezzék meg levelesládájukat, vagyis használják a mappákat, címkéket, hogy átláhatóbb legyen a napi levéláradat. Ha nem vagyunk mailközelben, használjuk a "házon kívül" automatikus üzenetet, hátha akkor kevésbé fog érdekelni minket, hogy akkor most kaptunk-e valami fontos levelet.

Végül pedig kövessük a 3 szabályát: ha valakinek már a harmadik levelet írjuk ugyanabban a témában, akkor épp itt az ideje, hogy felhívjuk, és élő szóban beszéljük meg a továbbiakat. Utóbbi tipp persze nem számol az instant üzenetküldés meglepő hatékonyságával. Amúgy meg mi van abban, ha a telefonukon is ránézünk leveleinkre? Semmi.
Címkék: email how to
2007.07.30. 22:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napi ötször?? Amatőrök, be kell állítani az Outlookot/Thunderbirdet hogy egypercenként töltögesse azt' kész :)
gondolom azokról van szó akik nem ülnek folyamatosan a gép előtt..
Hát, most hogy szótok... én is legalább ennyiszer csekkolom naponta.

Auto-csekkolás: Ember, az is csekkolásnak számít, ha úgy hagyod a gépet egész nap, és csak rá-ráézel, hogy letöltött-e valamit az Outlook/Thunderbird! :D

Egyébként manuálisan emailt-csekkolni jó. Van benne valami nagy, szent várakozás. ;)