Elektronikus számlára váltott a Vatera

Befújta a szél a Vatera sajtóközleményét, amiből megtudhatjuk, hogy a Google mérései alapján a Hello Kitty és az emós kifejezéseket követően a Vaterára keresnek a legtöbbet a magyar netezők. Az aukciós szájt napi oldalletöltése már 3 millió körül van, és másodpercenként állítólag átlag 200 forintért csereberélnek a felhasználók.

Ennél sokkal fontosabb infó, hogy a jövőben a papíralapú számla helyett elektronikus számlát állítanak és küldenek ki a felhasználóknak. Június 18-ától ugyanis bevezették az EBPP elektronikus számla és fizetési rendszert.

Erről jut eszembe, hogy csináltam magamnak a Teszveszen egy accountot, majd postán, levélben kaptam meg - hetekkel később - az aktivációs kódot. Állítólag így ellenőrizhető csak, hogy valós személy vagyok-e. Az egész full értelmetlen és fölösleges, ráadásul ki az, aki hetekig vár egy aktivációra? Akkor inkább már az eBay.
Címkék: aukció fizetés vatera
2007.08.02. 13:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért, te nagyobb összegeket is mersz fizetni előre, aztán lesheted, hogy jön e??
szerintem abszolút logikusabb a teszvesz rendszere (legalábbis eddig), csak kűldhetnék gyorsabban a levelet...
A teszvesz részéről ez eléggé egyedi az online piacon, hogy "hagyományos" levélben küldik ki az aktivációs levelet.

Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a vaterán többen fürödtek volna be, mert valaki nem valós személyként regelt be. Szóval vissza a kőkorszakba?
én másfél éve regeltem teszveszen, 1 hét alatt megjött a levél, az idő a magyar postára is fogható (most érkezett egy levelünk céges postafiókra; május 10-én adták fel). Vaterán is fennvagyunk, és összességében a TV átláthatóbb, logikusabb. lehet, hogy jóval kevesebb az alkategória, de ez nem hátrány.
Német ebay is csigapostán küld confirmation code-ot (de 2-3 nap alatt megjön).
Nem azért mondom, de a Google is postán küldi ki az élesítő kódot, és így ellenőrzik, hogy valós felhasználó vagy-e

A Vatera másodpercenként 200 Ft-járól csak annyit, hogy az napi 17.280.000 Ft lenne, azaz évi 6,3 milliárd Ft. Hát ezt én nem hiszem el, ez valami parasztvakitás. Lehet hogy volt már olyan másodperc amikor 200 Ft gazdát cserélt, de ez nem jelenti azt, hogy igaz az állítás.
német ebayre nekem is postai levelet kellett várnom anno... kb egy hét alatt jött meg.
Sztem a Tesvesz kb bukásra van ítélve, egyszerűen az emberek már [választottak]... a postai aktiváicóval amúgy nincs gond, de a Vaterán is odafigyelnek: vásárláshoz mobiltelefonnal (SMS aktiváció), eladáshoz bankszámlaszámmal (utalásos aktiváció) kell rendelkezned. Utóbbi legalább olyan effektív szerintem, mint a postai verzió (ami egyébként opció pl az osztrák ebayen is még többek között).
Ne viccelj. Teszvesz addig lesz amíg nlc meg lap.hu, saját cuccát már csak tudja reklámozni a sanoma is, a saját lapjain.. És csak ezen múlik. A reklámon.