Breaking: leleplezték Fake Steve Jobsot

Kedvenc lapunkat nem hagyta nyugodni, hogy ki állhat az elmúlt év sikerblogja, a The Secret Diary of Steve Jobs mögött. Gyakorlatilag nincs olyan macőrült, aki ne szerette volna tudni, hogy ki írja ezt - az egyébként kiváló stílusban, értsd: színészkedősen - készülő blogot, melynek készítője láthatóan élvezi, hogy az Apple első emberének (amúgy nyilván nem létező) pletykásabb énjét húzta avatarjára.

A hintek mentén aztán nekiindult a New York Times tényfeltáró osztaga, és végül le is leplezte a csávót: a Forbes bostoni illetőségű szerkesztőjéről, Daniel Lyonsról van szó, aki korábban - többek közt - már a Linux-közösséget is magára haragította.
“I have zero sources inside Apple,” he said. “I had to go out and get books and biographies to learn about a lot of the back story.”
Ő egyébként azt mondja, nem jó ilyen titoktartás dolgokban, és őszintén meglepődött, hogy csak most bukkantak a nyomára. A blogger leleplezésének teljes sztorija a Timeson olvasható. A lebuktatás története a másik nézőpontból meg már kint van az FSJ-blogon. Ahol már a szokásos szarkazmussal riposztol (sic!) a karrierje csúcsára érő Fake Jobs:
One bright side is that at least I was busted by the Times and not Valleywag.
A nyomzásról még: The Trial of Fake Steve Jobs.
Címkék: blogok apple bulvár bloggerek
2007.08.05. 23:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"On mennyit fizetne FSJ-nek, hogy meg a konyve megjelenese elott lebukjon onnek? Marmint nem az olebe..."
Haha, azért a forbesos hirdetések elég hamar megjelentek a blogon.
Amúgy akkor most, hogy kiderült, hogy ki az illető, maciannak lenni rosszabb, vagy linuxosnak sokkal jobb?
Kár. Mindegy, én továbbra is olvasó maradok.
Ez magyarországon elképzelhetetlen.
Annyira nem volt azért fontos infó, hogy ki írja. Bár a Valleywag szépen átvészelte az uborkaszezont a vadászattal. ;)