Open thread: mi az hogy iWiW Live?



A hét kérdése: vajon mi a küldetése az iWiW Live helyszínnek a Szigeten?
Egy biztos pont a Sziget forgatagában, ahol ismerőseiddel bármikor összefuthatsz. Éjjel-nappal különleges hűtött italokkal, látványos show műsorral várunk, és ne lepődj meg, ha mixereink a koktélokkal együtt téged is felráznak.
Még szerencse, hogy 15 év után lesz egy hely, ahol összefuthatok ismerőseimmel a Szigeten. Amúgy koktélozás helyett lehetett volna "na most aztán jól bemutatjuk ismerőseid ismerőseit"-jellegű műsorokkal szórakoztatni a szigetelőket. Esetleg a Subba iwiw-mustráiból szemezgetni. Milyen kreatív showelem tehette volna az idei Sziget csúcspontjává az iWiW Live helyszínt? Szerintetek?

A hét igazi kérdése: a falon vajon kiknek az adatlapjai láthatóak és van-e kapcsolat közöttük?
Oké, annyit segítünk, hogy az egyik a T-Online online marketingese. A helyes megfejtők között egy darab valódi, ropogós iWiW-meghívót sorsolunk ki.

A képért köszönet Szémann kollégának.
Címkék: iwiw bulvár social network lol open thread
2007.08.07. 16:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amit az iwiw live nyújt:
- a barátaid arcát nem látod, mert nem tölt be
- a sátorba/színpadra csak minden haramadik próbálkozásra tudsz bejutni
- minden falon reklámok vannak
még az is lehet h valamelyik reklámtábla ismerősnek jelöl.
az "igazi" kérdésre: ilyenkor jó az image zoom :) imagezoom.yellowgorilla.net/
na szep, ahelyett, hogy javitgatnak az iwiwet ilyen hulyesegre szorjak el a penzt, iwiwet mindenki hasznalja/ismeri, nem kell ennyire aggressziv marketing

amugy is az utobbi idok valtozasa azt, hozta, hogy csak 45-ot ad ki a kereso ha valami popularis nevre keresel ra, ja es a sajat ismeroseim kozott se tudok mar keresni
A logóban meg jól lenyúlták az indafonos virágaitokat. Persze azok szebbek. :)
Az igaz, hogy mindenki ismeri, de azért az nem igaz, hogy mindenki használja. Én sem. Mennyi idegeskedést megspórolok vele! Ha meg valaki meg akar találni, aki ismer, az megtalál máshogy is.
hova tunt a hozzaszolasombol az utolso "bekezdes" amiben azt irom, hogy miert nem lehet kikapcsolni az wiwi sziget funkciokat?

Tartaruen (törölt) 2007.08.07. 17:55:16

Azok ott a falon nem az iWiW a világ körülös emberkék? (vagy/és a projectel kapcsolatban lévők)
az iwiw mint biztos pont? akkor elég nagy káosz lesz az idén a szigeten :)
Az IWIW-vel a világ körül rovatban szereplő emberek kerültek ki.

Kábé másfél hete küldték az alábbi levelet:

"Ezúttal engedélyedet szeretnénk kérni ahhoz, hogy az idei Sziget Fesztiválon az iWiW Live bárjában egy háttérfalon, dekorációs elemként felhasználhassuk nevedet, és fényképedet tartalmazó névjegyedet, pont úgy, ahogy az iWiW-en ismerőseid akkor látnak téged, ha az „Ismerőseim"menüpontra kattintanak.

Természetesen adatlapodon szereplő egyéb adataidat, ahogyan eddig, úgy ezután sem használjuk fel.

Kérjük, belegyezés esetén az alábbi mondatot küldd vissza hozzánk egy válaszlevélben: Én – ide írd be a nevedet – hozzájárulok ahhoz, hogy az iWiW Kft. nevemet, és fényképemet a 2007. 08.08-15.-ig tartandó Sziget Fesztiválon dekorációs elemként felhasználhassa. "

Ha vannak még képek, pls linkeljétek be!
újabb zseniális ötlet from T group..
Balról jobbbra:
Báthori Nikoletta (Fokváros)
Veres Bálint (?)
Darvas Ádám (zürich)
Nagy Edit (?)
Asher Goldschmidt (Jeruzsálem)
Komáromi Csilla (Fonyód)
Bangó Attila (Budapest)

A közös bennük: mindannyian iwiw tagok:-)
Meghívó nem kell.:-D
A Veres Bálint talán Madrid.
M-el kezdődik, és a madrid kb ennyi betűs:-D

Nagy Edit Valami G-betűs UK beli városban lakik. Itt nincs ötletem.
Atta, ha ez a kérdés komolyan felmerül benned, akkor félreérted az iwiw-et és a tulajdonosok-fejlesztők hozzáállását a dologhoz.

" attaboy · www.vicceskep.com/ 2007.08.07. 17:42:04
".. miert nem lehet kikapcsolni az wiwi sziget funkciokat? "
Srácok, tudom hogy a blog szubjektív, de azért mégis lehetnétek annyire fair játékosok, hogy nem szidjátok a konkurenst, mert legalább wiw színpad van a szigeten, indexeset nehéz lenne találni, pedig akár az is lehetne, és akkor talán még többen olvasnák az indexet, illetve akár a webisztánt.
Erre költik a pénzt? Még megérteném, ha legalább nem halna be az oldal, minden második kattintás után...

California Max: a Sziget nem hiszem, hogy az Index tábora lenne, és attól, hogy kint lennének még nem néznék feltétlenül az oldalt ;)
Ja, és nincsenek kint, megy is az oldal. :D
az index és az origo célcsoportjában szerintem nincsenek lényeges különbségek. kiváncsi vagyok ki veszi meg hamarabb a jujt.
kutacs_: miért venné meg bármelyik? Egyébként pedig a Habostorta az illetékes az ügyben.
whining: jó ha tudod, hogy az index tábora már néhány éve nem változik, mondjuk úgy, hogy van egy nagy mag. ahhoz h kicsit többen legyenek, nem ártana új irányokat megcélozni, feltéve hogy a cél a növekedés, ha nem akkor persze nem kell semmit csinálni. azt gondolom hogy a szigeten nagyon nagy arányban megtalálható az index olvasóközönsége, mert ugye a szigeten is ott vannak a saját véleménnyel bíró 25 év feletti "lakosok" elég nagy arányban.

Hát hogy megy az oldal az relatív, mert nem tudjuk hogyan tudna még menni, ha ezt meg azt csinálnák.Illetve nem csak az a cél, hogy többen olvassák, hanem akár még erősebb tud lenni a márka mind a törzsszurkolók, mind a hitetlenebbek között.de ezt kotler jobban el tudná mondani.:)
kutacs: annyi a különbség, hogy az indexet jóval tudatosabban olvassák, és nagyon sokan visszatérőek, sok a lojális látogató. míg az origot többen olvassák, mert egyszerűn a t-online ennyivel nagyobb, több csatornán tudja behúzni az embereket.
ma az index egy online tabloid. az origo is az. úgy hasonlítanak egymásra mint két tojás. és ezt nem pejoratív értelemben mondom, egyszerűen csak tényként jegyzem meg.
Elmesélné nekem valaki, hogy mi a fene értelme van egy olyan "közösségi" oldalnak, ahol a regisztrálók kétharmada nicknévvel, vicces karikatúrákkal azonosítják magukat, ráadásul a legfontosabb kapcsolati pont, az email titkos???? Az egész csak divat és trendi, mind a rózsaszín ing...
1. azért azt jegyezzük meg, hogy van iWiW Világzenei Nagyszínpad (és nem T Com~)
2. iWiWnek illett volna valami innovatívval előállni
3. mivel iWiW a weben sem tudja utólérni magát (azaz behozni a lemaradást, már a felhasználói tábor létszámbeli és aktivitásbeli növekedését illeti), nem hogy lényegeset fejleszteni - a 2. ponton nem csodálkozom.
bla úrral értek egyet, csak gyorsabb volt, üthetne nagyot az iwiw szihgeti megjelenése, ha ott jelentenének be új szolgáltatást/okat (pl. entitáskezelés, vagy klubok, vagy mittomén hogymondjátoktimagyarok), de ez nem várható szerintem.

Így a ciki igazán.

Bár azt is megértem, hogy a Pannont egyszerűen kicserélni T-Mobilra meg szintén csövi. Milyen brand van még a T-nél?

pl. lehetet volna akár [origo], vagy t-online.hu is. :)
pelogi,
nézzünk már egy kicsit körbe. ilyen most a piac. nem az origo ilyen, ilyen az index is. de ilyen a yahoo és még a google is. egy feudális szemétdombra hasonlít leginkább. ez egy feltörekvő piac.

magyarországon az origo és az index ugyanazt a stratégiát követi. összevásárolnak egy rakás oldalt és megpróbálják ezeket integrálni.

szerintem hülyeség hogy az index szinte mindenben követi az origo-t, de nobilis kristóf és csapata gondolom tudja mit akar. és nagyjából tojnak arra, hogy mit gondol erről kutacs. és ez teljesen rendben van. akinek nem teszik az elmehet, csináljon mást, vagy csináljon jobbat. egyenes beszéd.

csak amikor azt mondjuk, hogy az iwiw találkozó mennyire geil, az olyan, mikor a tamagocsisok fikázzák a moncsicsiseket. az óvodás szintre kerülünk le. persze lehet érvelni, hogy a tamagocsisok okosasabbak, mint a moncsicsisek, mert bár kevesebben vannak, de a többség nap mint nap megeteti a játékszert, a másik táborban meg nem feedelnek folyton. ezzel ugye azt akarják mondani, hogy az index negyed annyi látogatóval is ér annyit, mint az origo. ez rendben van. de akkor ezt kell mondani, és nem azt, hogy az iwiw milyen geil mert csinál egy ilyen moncsicsi találkozót. mert a tamagocsi találkozó pontosan ilyen geil.

és persze az is igaz, hogy a t-com nagyjából úgy használja az iwiw-et, mintha az e-on vette volna meg. nem fejleszti, hanem használja. ez is rendben van. de ezt tudomásul kell venni. és azt index is nagyjából ugyanazt a stratégiát követi, mint az origo.

be lehet szállni ebbe a versenybe. az mti mr mtv híreket, hang és képanyagot felhasználva posztolni, és abból szerkesztett kommenteket létrehozni. akár egy virtuális szerkesztőséget csinálni. erre van a google docs minden másra ott google apps. pénzkereseti lehetőségnek meg ott a google ads. minden szerkesztőségi tag csinál magának egy accountot. az inden kívül is létre lehet hozni egy ilyen hálózatot, az indexen belül is persze. mindenki szabadon döntheti arról, hogy kinek a szekerét tolja, vagy nem tolja.
csak szerintem egymást ne kezdjük már el fikázni, mert az sehová sem vezet. ennyit akartam még erről mondani,
kutacs: én nem erről írtam, de köszi, hogy nekem címezted.

Két dologról írtam:
1.
ciki, hogy az iwiw nem jelent be szolgáltatást, vagy időzít a sziget idejére. Pannon idejében volt BEE kampány és a másik is, Djuice, vagy nem volt semmi. Helyett van iwiw live. Hácc... (persez tök más, de az iwiw saját mostani szolgáltatásanak ilyen kampány szerintem nem kell, felesleges)

2. T esetleg még milyen brandet vihetett volna a szigetre, és ezen nyavalyáztam kissé.

Slussz.
oké, csak ne legyünk már ennyire igazságtalanok. a bee és a djuice mit is jelent valójában. az égvilágon semmit.

[legfeljebb annyit, hogy ma a gyümölcslevet többen mondják dzsúsznak, mint dzsúznak, ami azt jelenti zsidók. de ennek túl nagy jelentősége nincsen.]

nem tisztem egyik médiavállalkozást támadni és védeni sem, csak ne legyünk már ennyire igazságtalanok. a távközlési piac és az online médiapiac is egy feltörekvő piac, annak minden előnyével és hátrányával. ez van. djuice, bee, iwiw live. vsecko jedno.
én is segitettem épiteni a szigetet.
élvezettel olvasom Pelogi és kutacs "vitáját", azt az elkeserítő lehetőséget azonban semmi esetre sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy lehet, az egész iwiw terasz csak holmi vezetői hobbi eredménye..

jó dolog azért világzenére koktélt kortyolgatni,ez biztos..az is, hogy ez sokba kerül..meg az is, hogy ezt lehetett volna magára az iwiwre is költeni..
Remek könyvelési tétel, mint szponzoráció. Erre lett kitalálva, nem többre. Ezt a funkcióját be is váltja.

ps: Az iwiw teraszon jó koktélokat lehet inni, de ez egy mellékszál.
no, az alábbiakat nem a T vagy az iwiw védelmében mondom, csak hogy tisztázzunk 1-2 tévhitet...
- nem az iwiw-től vont el pénzt ezzel a T. megjelenhetett volna akárhogy, ez a leggyengébb láncszem, ezt akarták mos nyomni.
- miért is kellett volna bármit is bejelentenie? az ászok bejelentette esetleg az új kocka alakú sörösdobozt? elmondom, hogy az iwiw egész évre nem tervez semmi újítást, független a szigettől, karácsonytól, akármitől.
wukkermukker: Miért az iwiw a leggyengébb láncszem? Szvsz kb. az egyetlen ismert brandje a t-nek...
A legjobb promóciója az lenne, ha működne stabilan, és fejlesztenék, nem totál felesleges és mellesleg gagyin kivitelezett hangulatmérőt, meg x-space játékot (ez a kedvencem..) raknának bele..

van szerintem fejlesztési sor is a főkönyvükben..
viszont az iwiw virágos logója szép, nekem tetszik: www.iwiw.net/pages/misc/szigetlive2007.jsp
talpas t: azért, mert a legfiatalabb portfolió site-ja a t-nek. az hogy megvették heves indulatokat gerjesztett, ezt szeretnék kompenzálni azzal, hogy "barátkoznak" egy kicsit a szigeten, de fejlesztés nem lesz sajnos ezt tudom. kint jópofizik a szigeten a marci és szemmel láthatóan élvezi a vip bánásmódot, amivel semmi baj nincs, de a fejlesztés most másodlagos, t ide vagy oda. az iwiw kinti promóciója egyébként működik és jó, a helyszínnel együtt. talán az egyik legkultúráltabb hely a szigeten.
egyszerű: reklám. Lényegében nem zavar , de nem is érdekel.