Lehet-e félrelépni virtuálisan?

A napokban a WSJ cikke nyomán több blog foglalkozott a címben megfogalmazott dilemmával. A cikk egy házaspár történetét írja le. A pasinak a Second Life-ban saját virtuális barátnője van, és a dilemma persze az - főleg a való világbéli feleség számára -, hogy akkor most megcsalja-e őt a férje, vagy sem?
You try to talk to someone or bring them a drink, and they'll be having sex with a cartoon.
Az írásban szerepel egy statisztikai adat is, miszerint a virtuális online játékok használói közül viszonylag sokan gondolják azt, hogy virtuális barátaik egyenértékűek a valós, fizikai világbéli kapcsolataikkal.
Nearly 40% of men and 53% of women who play online games said their virtual friends were equal to or better than their real-life friends.
És ha ezt vesszük alapnak, akkor bizony az SL-béli szerelem és szex pontosan olyan megcsalás, mintha a való világban, egy hús-vér harmadikkal történik.

Ugyanakkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy virtuális énünk (avatarunk) gyakorta idealizált énképünk. Vagyis a hatvanas, pocakos urak előszeretettel mutatják magukat ebben a virtuális térben 25 éves amorózónak.

Avagy: ki is csal meg kit, és kivel ebben a mátrixos, simses, pleasantville-es félig álomvilágban?
Címkék: bulvár kommuniti second life mmo
2007.08.17. 14:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet hogy pár év múlva a házasságkötő terem és a templom után a neten is meg kell esküdni egymásnak? :)

De nem is annyira komolytalan téma.
Biztos hogy nagyon gyakori menekülési irány, leginkább a nyugdíjas korba lépett, megunt rossz házasságban élő emberek számára, az új kapcsolatok keresése és flörtölés a világhálón.
Érdekes kérdés az is, hogy a nagyon komoly kötődésű virtuális kapcsolatokból mennyi realizálódik végül a valós életben.
Én ezt az egész Second Life-ot egy hülyeségnek tartom. Lehet, hogy csak én vagyok vele így, de nem látom értelmét, úgy ahogyan a Sims-nek sem láttam annó, mikor még játszottam a gépen néhanapján.

Öl, butít és nyomorba dönt mind a 2!
privi 4ever. nesze web2. LOL
"cett · jonas.gergo.googlepages.com 2007.08.17. 20:29:36
nagy az Isten állatkertje... "

És még nem látad a vidámparkot
De most komolyan! Összejövök valakivel a SL-ban, aztán 2 éve tök jól elvagyunk és na találozzunk, ha már ilyen okés a helyzet, és ott jön a csalódás?
Már bocs, de én ezekben a dolgokban sosem hittem. Azt meg ugye nem várhatjuk el senkitől sem, hogy sokkal rosszabb képet vetítsen magáról virtuálisan, hogy aztán meg a tali kellemes csalódást okozzon?! Ha valaki ilyet tapasztalt, az írja már meg plíz. :)