MyMaps megoldás augusztus 20-ára

Amikor tavasszal megjelent a Google Maps saját térképkészítést támogató kiegészítése, a MyMaps, mindenki a mashupok végét jövendölte. Hiszen ezzel az eszközzel bárki számára gyerekjátékká vált, hogy különböző információkat jelenítsen meg a térképen, sőt, azt másokkal is megoszthassa.

Nemhogy a mashup-készítők nem ijedtek meg ettől, de azt is látni kellett, hogy bár az eszköz létezik, ott van, valahogy a magyar netezők annyira mégsem kattantak rá. Ezért is jó látni, hogy egy pirotechnikus fogja magát, és a Google MyMaps segítségével rajzol egy olyan tértépet, amin az látszik, hogy honnan érdemes megnézni a budapesti tűzijátékot augusztus 20-án. (Picit ront a képen persze, hogy a cég honlapdizájnja finoman szólva sem nevezhetó jól sikerültmek.)

De azt még egyszer innen is üdvözöljük, hogy eszükbe jutott, sőt meg is csinálták a saját térképüket. Hasznos és jó fejlemény. Még több ilyet.
Címkék: google térképalkalmazások google maps
2007.08.20. 11:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamarosan pedig jön a megoldás, hogy egy scriptel egyszerűen be lehessen saját google maps térképeket a blogokra weboldalakra, egyszerűen akár egy videot.
Ilyen van már, longhandcoder.
Nem ugyanarra gondolsz mint én, szerintem.
valóban van ilyen. (kóddal lehet beilleszteni mindenféle térképet, kb. mint egy videot)
A térkép okos ötlet, de azt a honlapot nem tudom mire vélni. :/

csapdani-kci: valami linket tudnatok erröl adni? (erröl = blogba könnyen beilleszthetö terkep)
Amiről én beszélek:
www.smh.com.au/news/web/googles-embeddable-map-feature-out-next-week/2007/08/14/1186857510656.html

De lehetséges hogy létezik már valami gadget ami hasonló szolgáltatással bír, én is kiváncsi vagyok a linkre.