Javult életminőségünk: keres a Google Reader

Eddig mindenféle gszkriptekkel kellett ügyeskednie a Google Reader felhasználóinak, ha keresni szerettek volna a temérdek feedelem között. Na de a mai nappal véget értek a megszorító intézkedések és a gányolások (legalábbis részben), hiszen a Google Reader mostantól saját keresővel rendelkezik. Sőt, külön címkék alatt (most épp foldernek hívják) és feedekben is kereshetünk. Sőtsőt, a találatokat mindjárt list view-ban és expaneded view-ban is megjeleníthetjük. Ezt nevezem jóléti rendszernek.



Még egy - nem is annyira apró - változás, hogy az "All Items"-nél nem azt írja ki többé, hogy "100+" feedelem vár arra, hogy elolvassam, hanem, hogy 1000+. Így a konkrét címkék alatt már nem az fogad, hogy "100+", "100+",..., hanem hogy pl. "168+", "837+"... "1000+". Hát ez elég nyomasztó. Mármint, hogy ennyi elemet úgysem fogok tudni elolvasni tízpercenként. Jobb volt az a 100+, legalább nem terhelt pszichésen a hírcunami annyira.

Szintén újnak tűnik, hogy a bal oldali panelt már nem csak hotkeyjel lehet becsukni és megnyitni, hanem egy kis nyilacskával is.

(Valószínűleg, akik még mindig nem Google Readert használnak, fel sem fogják, mekkora örömhírek ez.)

Látható, és egyre egyértelműbb, hogy a Google a Readert használja virtuális homokozónak, kísérleti terepnek. A Gears, vagyis a webes alkalmazás offline működését biztosító program továbbra is csak a Readert támogatja. Pedig a Docsra vagy a Gmailre is ráférne. Na, de gondolom majd a következő hónapokban...
Címkék: google google reader start page
2007.09.06. 10:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajnos meg mindig sokorankent frissit, uh tovabbra is hasznalhatatlan.
jack, arra, amir eneked kell, valóban lassú. de aki az őt érdeklő híreket szeretné viszonylag gyorsan és rendszeresen átfutni, annak alapmű.
ha sokáig várunk, még magyarul is tudni fog
óránként? dehogyis. Nekem van hogy negyed órás hírek jelennek meg. Szó nincs róla hogy lassú lenne :)

Ellenben ez az 1000-es bővítés nekem nagyon tetszik! Hisz 101 feedet még átfutok, de 999-et nyilván nem - így aztán a "mark all as read" gomb okosabb használatát vonja majd maga után :)
Tetszett a cím :D

..én meg közben még mindig Netvibes-t használom. Úgy lenne igazán király, ha többféle "dimenzió" szerint is lehetne rendezni a cuccokat Google Readerben. Úgy is ahogy a Netvibes úgy is ahogy a standard Google Reader.
darth: mert a site pont a google frissítés előtt ír valami, azért. Greader már gyorsabban frissít mint egy éve, de még mindig nem az igazi ebben.
... es a bal oldali panel elrejtheto, szerintem ez is uj ...
Ezen gondolkodtam reggel óta. Nem mertem beleírni, mert hotkey eddig is volt rá. De akkor ezek szerint nem tévedtem.
óó, ez tényleg a nap híre! reggel majdnem leestem a székről mikor megláttam. végre nem kell 20 percig browseolgatni a starred items-t, hogy megtaláljak valamit..
Roppant érdekes hogy nem mindenkinek ugyanazt a felületet mutatják a Google cuccai. Nálam például még nincs kereső.

De más is tapasztalta azt hogy hónapok óta a Readerhez gyakorlatilag hatalmas szerencsével lehet csak új feedet hozzáadni? Csak animálódik a google labs logó, és nem történik semmi, akár 10-20x-i próbára sem…
Ha egyszer bevezetnék végre az oldalszámozást a folyamatos görgetés alternatívájaként, de jó lenne!
Haszprus · blog.haszprus.hu 2007.09.06. 16:08:15

igen, attól is függ, a gugli melyik szerverén fut a te readered. meg a különböző nyelvek is számítanak, a gmélben az újítások mindig az us-angolban vannak legelőször, és csak később a többi nyelven.

az éppen aktuális újításokat meg megrják ám ők maguk is:
googlereader.blogspot.com/2007/09/we-found-it.html (igaz, angolul)

a google groupsban pedig van reader fórum, ott lehet javasolgatni új dolgokat.

feed hozzáadás nekem műxik gond nélkül.
Kereső: Imáink végre hát meghallgattattak! A Gears-ra reflektálva; komolyan érdekelne, működik ez valakinek megbízhatóan, jól? Bár elkötelezett, fanatikus Google rajongónak érzem magam, a hit ereje (még a londoni gears promora is elzarándokoltam nemrég) itt mit sem ért: személy szerint nekem mégis csak para volt vele (win/unix alapon egyaránt), és bizony ismerősök is csak a végeláthatatlan szopásról számoltak be Gears-el kapcsolatban, ezért legörbülő szájjal, de kérlelhetetlenül uninstallálnom kellett. Nektek milyen tapasztalataitok vannak Gears ügyben? Napi 10 Miagoogle megoldás? :)
A bal oldali oszlop elrejtésére eddig is volt az "u" hotkey, de ez a kis nyilacska összkomfortosabb.
Egyébként az "itthoni" Readerem először nekem is a régit hozta be, pedig napköben már az újat láttam a munkahelyemen. Egyszerűen be kell csukni, és újra elindítani, és máris az újat kapjuk.
Remélem, a keresőt majd később egy kicsit jobban odadizájnolják, most elég esetleges és kusza az összkép. Kerülhetne egy vonalba a bal kék oszloppal.
Fantasztikus ez a sok szép újítás, csak az a helyzet, hogy amíg a reformok előtt az opera teljes egészében, tökéletes funkcionalítással behozta a readert, addig most bejön a logó, oszt jó napot: ennyi... Egy lépés előre 2 hátra...