Össznépi nyomozás a Google Earthön az eltűnt milliárdos után [update1]

Kerek egy hete repült Steve Fossett a nevadai sivatag fölött magángépével, ám hirtelen megszakatt vele a kapcsolat, és azóta semmi hír róla.

A nyomozás nem csak a hagyományos módszerekkel folyik. Azt nem lehet tudni pontosan, hogy a Google maga frissítette-e már a lokáció műholdképeit (kérték őket).

Mindenesetre az Amazonnak megvan a friss műholdfelvétel, amit a Google Earthben layerként lehet beilleszteni. Így az Amazon Mechanical Turk segítségével bárki nyomozhat Fossett után.

(A jobb oldali ábrán a felső kép a Google Earth saját felvétele. Az alsó képen pedig az látható, hogy ha rátesszük a Google Earthre az Amazon layerét, akkor már a friss, részletes felvételben keresgélhetjük a repülőt.)

  • Itt az Amazon-féle layer (.kml) (Nyisd meg Google Earthben.)
  • Koordináták: 38.024368,-119.450912. (Másold be a Google Earth "Fly to" mezőjébe és katt.)
  • Irány keresgélni.
Infó még: az Amazon blogján.

[update1]
Amúgy hajlamos vagyok egyetérteni azokkal, akik szerint az ilyen akciók új fejezetet nyitnak a kriminológia/felderítés történetében. Elvileg elképzelhető, hogy ha netezők ezrei ráaszabadulnak egy ilyen műholdképes keresésre, előbb találnak nyomot, mint a hatósági géptermekben ülő nyomozók. Már csak az kéne persze, hogy ne csak rendkívüli esetekben adjanak ki friss felvételeket, hanem minden egyes alkalommal, amikor olyan problémával találja szemben magát a hatóság, amiben segítség lehet az össznépi virtuális felderítés.
Címkék: bulvár google earth térképalkalmazások amazon
2007.09.09. 10:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát mindenkinek áll a zászló. Avagy: bárki lehet híres. Itt az alkalom.
Bezzeg pl engem nem keresnének...
Mert miliárdos, azért olyan fontos?
NA NehogyMÁ'
Öreg, mindenkinek egy élete van. Tök mindegy h ki az.
No restart option in real world.
Hozzáértő szemek már nyilván átnézték a képeket valami normálisabb módszerrel, ez csak olyan utolsó esély.
Na ja...Főleg, hogy a GoogleEarth-ön kb. 2 hónapos késéssel vannak fent a térképrészletek... :DDDD ilyen hülyék hogy lehetnek emberek, hogy bedőlnek ennek a kapitális fxxxságnak... :))) tegnap néztem a környékünkön egy részletet, kb. 6 hónapos állapot volt fent...THX Google !!! :DDD
Olvasd el figyelmesebben a postot, meg az amazonét is.
aws.typepad.com/aws/2007/09/help-find-steve.html

Az Amazon layeren mutatja a legfrissebb műholdképet a kérdéses nevadai területre. Aki nem olvassa el a postot az miért kommentezik?
A stílus a tartalmat is sejteti, nem láttam még értelmes hozzászólást négyD-s szmájlival.
Alf: nem azért keresik, mert milliárdos, hanem mert Fossett komoly úttörő-kalandozó-daredevil-példakép az USAban, és az ilyeneket arrafelé igen megbecsülik, mint álmaik egyszemélyes megvalósítóit. Persze az ő esetében ehhez kellett, hogy legyen pénze, de ez egy másik kérdés.
sztahanov: persze, az amerikai hatóságok végigtapogatták a friss műholdképeket szoftverekkel, de "csupán" hat másik repülőroncsot találtak. fossettnek nyoma sincs. ezért indította az amazon a projektet, hogy hátha a szoftverek nem vesznek észre valami olyan részletet, amit az emberi szem/agy igen.
szerintem egyébként az lehet, hogy vagy nem ezen a területen van, vagy valami tóba bírt hullani a gép (van pár).
Vagy hanyattfordulva, leszakadt szárnyakkal kiégett fának álcázza magát. Vagy Fossett megunta a kéregetőket és visszavonult a szigetére.
az augusztusi wired.ban pont errol volt szo, amikor januarban jim gray en.wikipedia.org/wiki/Jim_Gray_(computer_scientist) eltunt. Hasonlo terep (najo vizen, de ugyertem kozel homogen), akkor is Amazon Mechanical Turk-ot hasznaltak es egy szerencses flotas meg is talalta.
az augusztusi wired.ban pont errol volt szo, amikor januarban jim gray en.wikipedia.org/wiki/Jim_Gray_(computer_scientist) eltunt. Hasonlo terep (najo vizen, de ugyertem kozel homogen), akkor is Amazon Mechanical Turk-ot hasznaltak