Adok egy idegen nyelvet, adj helyette másikat

Bár a szájt blogjából úgy tűnik, hogy már hónapok óta (jóideje?) működik a szolgáltatás, én csak most figyeltem fel rá, (tapir említette a Twitteren). A Nyelvcsere.hu abból indul ki, hogy sokan beszélnek viszonylag jól idegen nyelvet, és ezt a tudást éppen csereberélhetnék is egymás között.

A megfelelő forma nyilván egy közösségi szolgáltatás, ahol a különböző idegen nyelv-ismerettel rendelkező felhasználók megoszthatják egymással tudásukat. (Legalábbis egymásra találhatnak.)

A regisztrálást követően azt kell megadnunk, hogy milyen nyelveken szereténk tanulni, és milyen szinten állunk jelenleg. Valamint azt is megadhatjuk, hogy milyen idegen nyelveket beszélünk és tanítanánk is szívesen.



Persze az intuíciónk a szolgáltatással kapcsolatban az, hogy sokkal több a nyelvet tanulni szándékozó, mint a nyelvet tanítani vágyó. Ezt meg is erősítik a statisztikai adatok. Bár az angol esetében még viszonylag kiegyenlített a kereslet-kínálat, de a második legnépszerűbb német nyelvet már sokkal többen tanulnák (408), mint ahányan tanítanák (277). A harmadik helyezett francia nyelvet 310-en szeretnék jelenleg megtanulni, ám csak 74-en jelenetkeztek oktatni.

Ha még idevesszük, hogy nem mindegy, ki milyen szinten beszéli / szeretné megtanulni az adott nyelvet, valamint, hogy nem mindenki szeretné ugyanazt az idegennyelvet megtanulni, amit a cserepartnere kínál, akkor egyelőre még nem mondhatjuk túlságosan sikeresnek a szolgáltatást. Holott az ötlet nagyszerű.

Akinek tanult vagy tanított már nyelvet a Nyelvcsere.hu-ban, írja meg tapasztalatait. Nagyon érdekelne.
Címkék: magyar social network kommuniti startup
2007.09.11. 13:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tényleg régóta megy az oldal. Talán 1 éve hallottam róla először, de lehet, hogy van az több is...
szerintem ez egy nagyon jó ötlet, aminek a kivitelezésén nem eleget gondolkodtak