Open thread: Véletlenül szivárgott ki a Google "bizalmas" videója?

A hír, ami ma körbefutotta a Blogoszféra Techiát, hogy kiszivárgott a Google egyik belső felhasználásra készült, bizalmas videója. A felvételen a Google Reader állítólagos továbbfejlesztési terveiről hallani. A felvételt hamar lekapták a webről, de addigra a szemfüles blogok már lecsaptak rá.

Kicsit szkeptikus vagyok. Egyrészt meglepő lenne, ha a Google ilyen "bizalmas" fejlesztési terveiről egyáltalán készítene felvételt. Másrészt a videó elején látható, pirossal kiemelt "Confidential" felirat is elég béna. És az is érdekes, hogy - micsoda véletlen - a Google videómegosztóján jelent meg a felvétel. Negyedrészt, ha eredeti is a felvétel, érdemes figyelembe venni még egy dolgot.

A Google Reader eddig is az egyik legrugalmasabb, legtöbb kísérletező megoldással jelentkező Google-szolgáltatás volt. A kifejezetten geekeknek készült feedolvasó esetében pedig a jó marketingnél még fontosabb, hogy valóban jó szolgáltatást dobjanak össze.

Ehhez pedig az kell, hoyg felmérjék az igényeket. A kiszivárgott videó túlságosan sok fejlesztést, ötletet sorakoztat fel. Inkább egy ötletbörzének tűnik.

És most, hogy kikerült a blogokra, nyomban el is indult a vita a tervezett funkciókon, fejlesztési ötleteken. Nyilván a Google-nál közelről figyelik ezeket a threadeket, és igyekeznek leszűrni, hogy a tipikus felhasználók melyik ötletet látnák szívesen a Readerben, és mi az, ami negatív feedbackhez vezetne.

A tudatos kiszivárogtatás-elmélet ellen szólhat, hogy a Google amúgy nem nagyon szokott szivárogtatni ilyen szintű információkat. Sőt. Nem is szoktak kiszivárogni ilyen infók. Az elmúlt hetekben egyáltalán nem lehetett hallani arról, hogy a Google Readert alapvetően újragondolnák házon belül.

A Google egyelőre nem nyilatkozik a kiszivárgott videóról, és annak tartalmáról sem. Az viszont bizonyos, hogy nagyobb változtatásokra készülnek.

Nektek mi a véleményetek?
Címkék: média google marketing google reader open thread
2007.09.12. 16:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egész jó ötlet kiszivárogtatni egy videót és azt figyelni, hogy hogy reagálnak rá a geekek, így megspórolnak egy piackutatást.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem volt ez annyira véletlen. Eddig tényleg nem csinált ilyet, de a Google már sok olyasmit csinált, ami nem a megszokott kerékvágásban ment...sztem remek ötlet, és pofonegyszerű :)
Ahelyett, hogy boncolgatjuk, inkább segítsük a google marketingjét azzal, hogy a videó tartalmáról beszélgetünk. Legalábbis szerintem mindenkinek hasznosabb így, nem? ;)

Lehet tudni arról valamit, hogy milyen újítások várhatók a google readerben?
fú ésakkor kezdjünk el siránkozni, hogy a gugli is beállt a nagyvállalatok közé, most, hogy már ilyen módszereket is megengedhet magának :'( kommercializálódás ... szörnyű ... hová lett a kis virgonc guglicska brühühü...

:)
abszurd ötlet azt gondolni... hogy a videó fake?
google eddig nem volt ilyen kiszivarogtatos, figyelos, most miert tenne ilyet? elfogyott a penze? nemhiszem, akkor meg?

mas: google reader vs. bloghu, nalatok is akadozott az utobbi napokban? mar reg weben elolvasom mire megjelenik a google readerben, vajon bloghu akadozik vagy berhelnek valamit?
Ha direkt csinálták, akkor miért így? Miért nem merik nyiltan feltenni a kérdéseket az embereknek? Abszolút béna ötletnek tartanám a Google részéről...
Akkor már inkább fake.
"Meglepő lenne, ha a Google ilyen "bizalmas" fejlesztési terveiről egyáltalán készítene felvételt." Miért lenne meglepő? Simán lehet, hogy az összes szolgáltatás fejlesztése így működik, szerintem hatalmas ötlet lenne, a mellékelt ábrán látható esetleges hátrányokkal. Fejlesztőcsoport prezentálja az ötleteket, középszintű főnökség megnézi ezt az előadást, de videón archiválják, hogy a nagyobb főnökség is meg tudja utólag nézni, s követni tudja az irányokat - bármikor, bárhol.
sztem nem ez az első eset,h a google kiszivárogtatna vmit, az 'ad in videos', vagy a 'new search results layout' témakörök is ugyanígy jelentek meg
Mas is tapasztalja azt, hogy a Google Readerben nem jelennek meg az uj elemek? A bal oldali listaban ott vannak, de bal oldalt semmi... barmelyik hirszalat is valasztom ki. A "View all items"-re kell kattintanom, hogy lassam oket. Roppant kenyelmetlen.