A pixelország visszahozza Legoland szellemét

A Habbo Hotel kábé olyan, mint a SecondLife, csak sokkal régibb, szerethetőbb és szebb virtuális világ. Finn fejlesztők követték el, s állítólag lassan ledönti a WoW + SecondLife párost a trónról. (Ne higgyünk el mindent.) Mondjuk annyi magyarral még nem lehet összetalálkozni a Habboban, mint mondjuk a SecondLife-ban, és az Index sem költözött még be ide (biztos jele annak, hogy idehaza  még pre-hype állapotban van ez a virtualis világ), de mégis, valahogy ezzel a pixeldizájnnal sikerült megfogniuk azt az életérzést, amit anno, az offline világban a legófigurák képviseltek. (És mint e blog fejlécében is látjátok, a Webisztán is elkötelezettje ennek az életérzésnek. A pixelrobotok uralkodnak!)

Szerethető, játékos, formalizált, egyszerű. Legutóbb épp videókészítő verseny indult a Habboban. Saját videószerkesztő programban kreálhatunk kisfilmeket, melyeket aztán meg is versenyeztetnek. És ha a szerencsések közé kerülünk, kreditpontokat és hollywoodi utat nyerhetünk.



Nem is ez a lényeg, hanem az ötlet, hogy az ilyen virtuális világokban is lehet kisfilmeket forgatni. Eljön még az az idő, amikor a Second Life mellett a Habboból is kerülnek ki életképek, sztorik, hírek, történések a videómegosztó szájtokra. A CNN rendkívüli híradásban számol be a Habbo Hotelben történt kreditlopási botrányról. This has been a CNN live event.

Már nem csak az érdekel minket, hogy a hús-vér emberek milyen életet élnek, mit osztanak meg mondjuk a YouTube-on a többiekkel, hanem a virtuális figurák is egyre több jogot és médiamegjelenést követelnek maguknak.

Mi lesz majd, amikor Tokio Hotel koncert lesz a Habbo Hotelben? Világvége? Dehogy. A habbofigurák összebarátkoznak szépen a legófigurákkal, és közösen lepik majd el a merchandising (nerdchandising?) piacot.
Címkék: videó közösségi játékok mmo habbo
2007.09.21. 11:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyos. Állítólag a wow-ban ez a zenekar szokott koncertezni: youtube.com/watch?v=P8dpwsLYhSk.

Azért én este inkább mégis kocsmába megyek a haverokkal, holnap meg koncertre :-D
Hoppá, lemaradt egy space a pont előtt, a helyes link a "zenekar" videóklippjére:
youtube.com/watch?v=P8dpwsLYhSk
Due to AIDS :)

href.hu/x/3k24

A hülyeség határtalan és az anonímok nem felejtenek!
meken nincs inteles shokkvev plejer :(
de evekkel ezelott jartam mar a hotelben :)
csak sajnálni tudom az ilyen embereket... miért nem megy inkább kirándulni??