Kikerült 1200 ebayes személyes adata

A legnagyobb online aukciós szájt fórumain terjedt el, hogy valaki több mint ezer eBay-fiókhoz tartozó személyes információhoz jutott hozzá. Az eBay a Chatterben reagált a hírre. Eszerint bár igaz, hogy 1200 felhasználó neve és elérhetősége kikerült, ám az eBay azonnal átvette az irányítást az érintett fiókok felett, és telefonon meg is fogják keresni a sértetteket, hogy segítsenek nekik fiókjuk biztonságának helyreállításában.
OMG...they are posting CC numbers, expy dates AND that most sacred of 3 digit numbers from the back of the card itself....

I contacted my local FBI Field Office. This needs to stop, maybe if more people call them something will be done quicker. (fórumozók az eBay Forumon)
Az eBay azt is állítja, hogy a hitelkártya-információk nem azonosíthatók be a sértettek kiszivárgott adataival. Ha valaki érintett véletlenül ebben a csalási ügyben, vagy tud olyanról, aki kárvallottja a történteknek, ne felejtse el jelezni nekünk.

Bár a mostani eBay hack nem tűnik annyira veszélyesnek, mégis, egy aukciós szájt számára nyilván nem mindegy, hogy milyen a reputációja, a felhasználók mennyire bíznak meg a rendszerben. (Hozzáteszem, egyelőre nem tudni, hogy a csaló hogyan lopta el az adatokat, és visszaélt-e azokkal.) Amúgy korábban már voltak sokkal komolyabb problémák is:
Nem tudni, hogy a korábbi eBay elleni hackattack és a mostani közt van-e összefüggés. Ha van új infó, frissítjük a postot.
Címkék: ebay aukció fraud
2007.09.27. 12:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hmm múltkor a Skype, most ez, az eBay csoportnak nem ez a legjobb időszaka
És ha nincs megadva telefonszámom...? :(
hali!

én benne voltam..
189 dollárért "kaptam" cingular prepaid refill kártyát.. szerencsére a paypal-nál más jelszóm van így nem ért kár...

trükkös a dologban, hogy az "eladó" b@szik válaszolni a levelekre..

amikor kiszúrtam még nem tudtam, hogy az ebay-nél a rés ezért mindenhol jelszót cseréltem.. azóta rendszeresen rontom a jelszavakat :)) fél év mire megint megszokom :)

belo
akinek a paypalnél van megadva a hitelkártya-száma az nem veszélyztetett (remélem).

mondjuk a vásárlásról jönne sms.