Hogyan használja a média a Twittert?

Curt Hopkins készített egy minikutatást arról, hogy a különböző szerkesztőségek hogyan használják a Twittert. A blogger becslései szerint jelenleg több mint hetven angol nyelvű szerkesztőség tart fenn Twitter-accountot.

Elsősorban az újságok online szerkesztői üzemeltetik ezeket a twiteket, és megint nem meglepően: nem csak arra használják a Twittert, hogy ehhez a közösséghez is eljutassák újságjuk legfrissebb híreit, hanem aktívan figyelik is a Twitteren publikált infókat, eseményeket.

A válaszadók 20 százaléka állította, hogy a Twitter abban is segített neki, hogy kapcsolatba léphessen olvasókkal. Tehát nem csak hírújrapublikálásra és infógyűjtésre alkalmas a Twitter, hanem segíti az online szerkesztőket abban is, hogy kapcsolatot építsenek ki az olvasóközönség egy részével.

A nem reprezentatív minifelmérésből az is kiderül, hogy az újságok munkatársai többségükben hasznosnak tartják a Twitter-jelenlétet.

Balage kolléga a Cellanaplót írja, és egy ideje a Twitteren is jelen van. Orosz kolléga pedig, amikor nem PowerBookja előtt ül, és csak a mobil van kéznél, akkor szokott twitelni. Ahogy ő fogalmaz, "miniatűr Belsőség posztok onnan, ahol még internet sincs."

De twitterezik Vámosi Gergő is, az origo techrovatának munkatársa. Sőt, újabban a Meetup is megszervezte saját twitjét. Miként a Blog.hu-ból is láthattok egy véletlenszerű szemlét.

Én 102 twittelőt követek, és 129-en követik az én twitemet. A Twitter nálam megtalálta a helyét a blogolás és a feedolvasás között. És nemegyszer előfordult eddig is, hogy a Twitteren elcsípett infó nyomán készült post a Webisztánon. És ti? Fent vagytok?
Címkék: twitter
2007.10.06. 09:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenn, de nem ilyen hardcore módon.
Amerikai kinnlétem miatt kezdtem el, hogy a barátnőmmel tartsuk a kapcsolatot, napi 3-4 postot rakok fel átlagba. Így kicsit olyan, mintha nem lennénk sokezer kilóméterre. Erre nekem bevált.
Igazából lenne igényem kipróbálni több ember követésével is, de egyik barátomat sem tudtam még rávenni, hogy kezdje el. "ranom arcokat" meg nem akartam követni. Lehet majd egyszer.
A kiragadott példák nem túl frissek. (30 napja frissült utoljára...)
Én kétszer is nekifutottam, de rendszeresen azt vettem észre, hogy csak azért írok, mert "ez a Twitter, ide muszáj", ráadásul rendszeresen kifogytam a 160 karakterből, amikor mégis írtam valamit. Így hiába voltam lelkes _elméletben_, feladtam.
A twitterrel úgy voltam, hogy elkezdtem márciusban, aztán abbahagytam, mert a felhasználószám hirtelen megugrása miatt gyakran volt elérhetetlen az oldal, ami dühített. Aztán pár hónapja újrakezdtem és azóta folyamatosan használom.
Csak az a dühítő, hogy szinte senki nem ismeri a twittert, kevés a felhasználó itthon. Bár, igaz, hogy nem kevesen vannak akiknek a blog kifejezés sem mont túl sokat...
Nekem működik a dolog, majdnem leszoktam miatta a blogolásról. ;] Egyébként ha nem vagyok éppen rendes internetközelben, publikus memonak is kitűnően használható.
hát őszintén szólva én csak az oldalam promotálására használtam, és amióta van pownce, inkább arra tértem át, mert az nekem jobban bejött

és azt is csak nagyon piano-ban használom, csak mikor valaki bejelöl, akkor felmegyek és játszom 5 percet vele
Fenn vagyok, Netvibes és IM alól érem el, tehát elvben rendszeresen használhatnám, de a közelebbi ismerőseim sztem azt sem tudják, eszik-e vagy isszák, pedig mind IT-közeli arc (ie. használ gépet), Így a dolog használati értéke számomra erősen kétséges. Hasonló a helyzet, mint az Orkuttal, ott is van vagy 50 milla user, ebből kb. 5e magyar, ebből 0,5 az ismerőseim száma.
Chatszeruen...;tudom, mi tortenik a haverjaimmal, meg mi tortenik a "webkettes szakmaban" epp Magyarorszagon. Neha egy-egy viccesnek szant beszolas, just-found, esetleg szakmaibb dolog (az ifju Werther szenvedesei es halala az uj Adobe Flex Builder betajaval), project demo, publicba szant otletek.
Regeltem magam még kb. fél éve twitter.com-on, aztán megfeledkeztem róla.
Körülnézek mindjárt, megihlettél :)
hh, 102 usert lehet követni? mármint ténylegesen el is olvasod őket?
a gmail-es címeteket sem ártana néha olvasni!!
Fent vagyok én is. A baj tényleg csak az, hogy kevés magyar van fent. A 102 júzert lehet követni, csak néha maikor chat fal lesz éjszakánként a twitterből, sokat kell visszalapozni:)

Amúgy napi 4-5x ránézel és működik. Nekem nagyon bejön. Tényleg az Iwiw üzenőfala volt az első hasonló dolog, cska ezt nem arra szánták, de érdemes ,megnézni, hogy anélkül, hogy utalt volna rá a gépház, a felhasználók lassan elkezdtek oda írogatni, persze primitív módon, még általában Tube videókat, meg vicceket raknak ki, de hasonló út felé megy...