CoolSpace, reloaded

Amikor 2007 első napjaiban beszámoltunk róla, hogy elindul a CoolTV videómegosztó szájtja, még láttunk benne némi fantáziát. Miért? Mert egy tévécsatorna képes lehet olyan műsorokat bepörgetni kínálatába, melyet a netezők dobnak össze.

Úgy tűnik azonban, hogy a CoolSpace vagy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, vagy valami nagyon másra készültek már akkor is. A lényeg, hogy ha most megyünk fel a szájtra, már egy egészen más felfogású szolgáltatással találkozunk. A videók helyére lépett a...

A CoolSpace mondjuk már nevében is nagyon erősen utal a MySpace-re, így éppen érthető is lehet a fordulat. Vagyis a MySpace-jellegű közösségi koncepció felé nyitás.

Egyelőre meglehetősen kusza az interfész. Ha például a Blogok menüpontra kattintok, akkor nem a blogokhoz jutok el, hanem valami belső oldalra, és onnan kell még továbbnavigálnom a vágyott tartalom felé. Ami... ami nem túl sok és nem túl érdekes.

A CoolSpace blogszolgáltatás része meglehetősen szegényes. Csak a Live Spaces ormótlanságához tudom hasonlítani. (Sosem értettem, hogy a Microsoft hogy volt képes ilyen igénytelen blogszolgáltatással megjelenni a piacon.)

A szájt videómegosztó szeglete már sokkal bizalomgerjesztőbb. Egy letisztult, ámbátor meglehetősen ingerszegény felületen nézegethetjük a... Ja, a videók még nem nagyon működnek. De nyilván itt egy véletlenül-publikus-beta verziót láthatunk.

Regisztránom egyelőre nem sikerült. (A captcha-kezeléssel lehet valami.) Így azt sem láthatom, hogy vajon milyen közösségépítő funkciókkal próbálják meg berántani a netező fiatalságot a CoolSpace-be. Talán majd pár nap múlva.

A CoolSpace továbbra is inkább hideg űr, mint kúl tér.
Címkék: magyar videómegosztók social network blogszolg
2007.10.18. 15:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én azon csodálkoztam, hogy a blogokhoz nem jár RSS. Vagy legalábbis nem látni sehol. Azért ez eléggé ciki.

Szerintem ha valaki rendbetenné a felületeket, az oldalak szervezését, akár egy sikeres szolgáltatás is lehetne belőle, ámde a hazai szolgáltatók nem erről híresek. Ilyenkor szokott a hátradőlés jönni, és kb. irány a csőd.