Open thread: a blog, mint politikai kommunikációs eszköz

Nem újkeletű Magyarországon sem, hogy politikusok a blogot kommunikációs eszközként használják. A miniszterelnök webnaplója vagy épp az ellenzék vezetőjének videoblogja is példája annak, hogy a hivatalos politikai kommunikációnak ma már része a kváziszemélyes hangvételű, "intel inside"-érzetet keltő "fontos emberek emberközeli gondolatai"-elképzelésre felfűzött blogolás.

Az egyik legutóbbi példa a SZ.É.P. blog elindulása, mely nem egy adott politikust kíván népszerűsíteni, hanem egy társadalmilag fontos (nem csak) politikai célt, üzentet kíván közelebb vinni a netezőkhöz. Nekem mondjuk ez a fajta kommunikáció már egyből szimpatikusabb, mint a politikusok állazázós postjai.

A közlemény szerint
A blogot elsősorban a Miniszterelnöki Hivatalnak a kampány szervezésében is részt vevő munkatársai írják, de készítenek bejegyzéseket véleményvezér bloggerek is, akik maguk is személyesen érintettek a betegségekben, és így alapvető fontosságúnak tartják a megelőzést, a szűrést, az egészséges életmódot.
Nektek mi a véleményetek?
Címkék: blogok marketing politika open thread
2007.10.27. 12:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem lehet helyi oldalakon is értelmesen blogoló politikusokat találni. Például Szombathelyen, az alon.hu-n vagy a fenti linkemen szereplő soproni e-Cafe-n.
hh,
az a blog nem politikai, hatalmi, ideológai célt, hanem társadalmi célt szolgál.

más kérdés, h ott díszeleg rajta az "új magyarország" embléma, ami jelenleg pártembléma, hiszen kizálóag egyetlen párt, sőt egyetlen poltikus kampányol vele. jó volna, ha lennének olyan programok, amely szélesebb körű konszenzust szülne, de ehhez nem kellenek pártlogók.

le kellene venni ezt az emblémát, és nem kellene felrakni semmit se helyette, semmi polgári, új, meg szabad, vagy normális magyarországért izé, mert ezeknek értelme nincsen. elég annyi, h sz.é.p. kösz.
huh, nem is tudom miert, de ettol a "velemenyvezer blogger" fordulattol kiraz a hideg.
Úgy szebb lenne az egész, ha egyáltalán nem látszódna, hogy egy Miniszterlnöki Hivtal van mögötte. Max. 4px-es fonttal az alján.
longhandcoder, ha az lenne amit te mondanál - kisbetűsen -, akkor sztem abba igen sokan belekötnének. "Úgy blogol, mentha valami átlagember lenne, a [másikat] népszerűsíti, miközbe a [lemondással/csendbemaradással] kéne foglalkoznia."
Meg persze akkor honnan tudná az olvasó, hogy "Na ez a fickó szimpatikus, de akkor most ki is ő? Kire is szavazzak?"
Ezek a blogok arra valók, hogy megmutassák, létezik emberarcú [aktuális államrend], és a szerző is ezt képviseli.
csak beleolvasgattam, de szerintem ez egy jó kezdeményezés, csak maradjon is meg a lendület.

Tényleg kár az újmagyarországos logóért, így van neki kis politikai színezete, holott abszolút társadalmi kérdés a tartalom.

[sőt, goldenblogra vele, de legalábbis blogrollba]
szerintem dícsérjük meg a soproni e-café-t, teljesen rendben van, h vannak közéleti blogok, persze fogalmam sincs, h kinek van igaza mélygarázs ügyben, de nyilván tudják ezt a derék soproniak.

errefelé csokonait akarták kiásni a földből, h mélygarázs épülhessen, aztán végül nem ásták ki. aztán az erdő közepére akartak garázst építeni, de rájöttek, h az se jó. aztán a város közepébe, de azt is elvetették. egy könyökvédős hivatalnok azt mondta meszes a föld, nem lehet. aztán rájöttek, h a belváros köré kell építeni egy körutat, és a körúton levő intézmények alá kell építeni garázst. a körút ugyan nem épült meg, de már látszik a helye, épülnek oda intézmények, némelyik garázzsal, némelyik anélkül. urban planning. urban planning. off. off. off.
blog íratás helyett dolgozni kéne nekik. ov -ék is hogy izéltek már, hogy a feri bácsi bloggoltat, most meg ő is. a sok szakember meg megmondja a blogkommentbe, hogy kéne országot irányítani. de hát marketing...
Kéremszépen, vannak márpedig szórakoztató, tartalmukban átlagon felüli politikát is magukbanfoglaló blogok! Példának okáért vizsgálják meg az alábbi elektronikus bejegyzést:

bolcslazado.blogspot.com/2007/07/kortrs-magyar-sci-fi-s-szerepjtk-klub.html

Az egyetlen probléma talán az ilyen és ehhez hasonló társadalmi üzenetekkel, hogy magas labda mivoltjukból kifolyólag éppen a leginkább rászoruló társadalmi réteg nem tud profitálni, és a szegény csak még szegényebb, a gazdag még gazdagabb lesz.

Nincs igazság, de törekedni azért még kell rá, no!

"Nem újkeletű Magyarországon sem, hogy politikusok a blogot kommunikációs eszközként használják."

Bocs de nem értelek. Miért mire való a blog? ahogy Johnathan Swarcz írja naplójában a kommunikáció minden vezető legfőbb tevékenysége, vezessen egy pár fős csoportot vagy akát több ezer fős intézményt.
Van aki kihasználja a technikai lehetőségét van aki kőtáblát kopácsol.
Nem értem, hogy mi nem tetszik.
@lakynorbert: "Nem értem, hogy mi nem tetszik."

Mi nem tetszik kinek?
@longhardcoder: Szerintem pedig jó. Azzal hogy oda van írva, egy jelzés az embereknek, hogy ide írjatok, ne csak az öklötöket rázzátok. Talán így néhányan választ kapnak, bár lehet persze az is, hogy azzal nem lesznek kisegítve.

De legalább nem csak a hagyományos médiákon meg a repülő tojásokon keresztül kapnak ADOTT TÉMÁBAN visszajelzést politikusaink. Persze azért ez is lehet, hogy csak egy sima "panem et circenses"...
¶ a l o t a s B . : "Mi nem tetszik kinek?"

hírbehozónak, "hogy politikusok a blogot kommunikációs eszközként használják"

És ez nem tetszik neki? Na jó, nehogy azt hidd hogy kötözködni akarok, de a nemtetszés nekem nem jön le a szövegből... :-S Na mind1...