Itt az IndaFotó 1.5

Szeptember elején indult az Inda képmegosztó szolgáltatásának első, publikus tesztverziója. Az elmúlt időszakban összegyűlt észrevételek és javaslatok (meg persze az ütemterv aktuális fejezetei alapján) elkészült az IndaFotó következő verziója, amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk 1.5-nek.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a felhasználók nyomon követhetik feltöltött képeik aktivitását, sőt, a történésekről emailértesítőt is kérhetnek. Az is nyomon követhető lesz, hogy melyik felhasználók jelölték kedvencnek az adott képedet.

Elkészült egy-két alapszintű fejlesztés is, így például a felhasználó moderálhatja a képeihez írt kommenteket, alapinformációkat köthet adatlapjához (pl. blogja címe), szofisztikáltabb lesz a képek beágyazása más oldalba. Tisztult az ikonkészlet, pontosabbak a felhasználó képeinél megjelenő látogatottsági adatok.

Lehet követni a frissen feltöltött képeket, a frissen felvitt címkéket, satöbb, satöbbi. A fejlesztés és a hibajavítás persze ezzel nem zárult le. Irány az 1.8-as, vagy talán már a 2.0-s verzió. Hibákat továbbra is a hibaküldő formon keresztül jelezhetitek. A fejlesztési ötletek, egyéb hasfájások meg ide is jöhetnek kommentbe. El fognak találni az illetékesekhez. Kellemes hosszú hétvégét és fotózást mindenkinek.

Diszklémer: a post szerzője az Inda-projekt munkatársa.
Címkék: magyar képmegosztók képszerkesztés indafotó
2007.10.31. 17:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khm. Inkább a fejlesztési ütemterv alapján frissült, én egyelőre nem nagyon látom a webisztános hozzászólások alapján történő dolgokat, végignéztem a múltkori poszt kommentjeit, és nem nagyon találtam semmi olyan változást, ami ott lett kérve, de tuti bennem a hiba.
A feltöltés nem változott, a korlátozott hozzáférést nem látom, azt nem csak én vetettem fel. Jó lenne ezekkel is foglalkozni.

Számomra ezen változások hasznossága egyelőre, úgy tűnik, nulla.

Bocs, ha túl kritikus vagyok.
egy wordpress widget nagyon jó lenne hozzá, akkor valszeg azonnal átállnék a picasa-ról :)

vagy már van is esetleg? :)
Minden észrevétel, amit az előző webisztános posthoz írtatok, fel van írva. Nincs elfelejtve. Az IndaFotó fejlesztése folyamatos. Most ezek tűntek a legfontosabb változtatnivalóknak. (Nincs minden felsorolva. Aki körbenéz a szájton, felfigyelhet jópár a postból kimaradt újdonságra is.) Szóval írjátok bátran. Figyelünk.
Az ugye csak valami vicc, hogy a képoldalon a felhasználó/album további képei flashben akarnak megjelenni??
A diavetítésnél még elmegy, bár mondjuk azt már a flickrben sem szerettem...
Egy apróság, a képek alatt a megjegyzés/tetszésnyilvánítás alá kellene a tageket tenni, mert tetszés mindenütt van, tag viszont vagy van, vagy nincs.
@KGyST: én nem így látom, több fontos kérés is megvalósult (pl. aktivitás).

Kényelmesebb feltöltésen dolgozunk, a korlátozott hozzáférést pedig Sztahanov tisztázta: értjük, de egy picit később.
fenyob: Akkor én egy picit később kezdem használni :(
Szerintem pedig az Indafotó az egyik legügyesebb fejlesztés az Indán. Amiket a múltkor írtunk, gondolom a 2.0-ba készítik, de addig is, nagyon helyesen, további 1.x-eket készítenek. Én pl. véletlenül a komment mezőbe írtam a leírást, most végre törölhetem is. Eddig nem tudtam visszalinkelni a blogomhoz, most végre van leírás és weblap mező az adatlapon. A képrendezőben egyértelműbbek lettek az ikonok. A címoldal (címkék, fotók böngészése) is többet tud. Egy csomó apró javítás volt tényleg, ezt lehet méltányolni.
KGyST: akkor kezd később használni, én pl. másfél évig azért nem használtam egy csomó más képszolgáltatót, mert valamiben nem felelt meg az igényeimnek (saját fotók rendezése egyszerre albumok és címkék szerint, korlátlan számú fénykép stb.); megérte várni.
Hát pl a fényképezőgép típusa, illetve a fotó elkészültének dátuma haladás lenne! Ilyen van a flikr-ön is és első ránézésre ezt hiányoltam.
Az alap album dátumának jó lenne valami ésszerűt beállítani, mert 1900-at nem sikerült, 0-t meg depláne nem, ha viszont beteszek egy, az indafoto indulása előtti galériát, akkor az Alap album középen lesz, az nem nagyon szép.
Nagy meló lenne az RSS-be betenni a képek thumbnailjét is, illetve, ha album jön létre, azt is feltüntetni?
én már láttam az új keptelenseg.hu -t, ott az ilyen jellegű szolgáltatások frankón meg vannak oldva. remélem a fejlesztő időben ki tud vele jönni, és akkor az indafotó labdába se fog tudni rúgni...
monjuk én szeretnék még minimialistább slideshow-t. tudom, h hülye szó a minimalistább, szóval minimál designt.

lehessen beállítani a háttérben, h hány másodperces lesz a slideshow, aztán annyi. ki lehessen kapcsolni az exif adatok megjelenítését, és a képméret változtatást. csak előre, hátra, play, meg szünet. esetleg háttér váltás. le lehessen szűkíteni a vetítőt.

persze aki azt szereti, h kinnt minden izé, az se járjon rosszul, lehessen ezeket kikapcsolni, bekapcsolni. kivéve persze az indafotó logót. (azt esetleg pénzért lehessen leszedni.)
amber: az Indafotón minden kép mellett ott van az EXIFben a gép típusa és a kép készítésének ideje (már amelyik képnek van exifje)
lanczi: Ok, most már látom! sorry.
Ja.

Majd, ugye, lesz külön RSS feed az aktivitásokhoz és az albumokhoz? Attól félek, senkit nem izgat a képek feedje (bár Netvibes alól nézve kurva jó, a Readeres képek kicsit nagyok, én 200px méretnél nem venném nagyobbra őket, mert egyszerűen túl nagy helyet foglalnak el), ami havonta kétszer frissül.

Ha lenne albumos feed, akkor minden haverom értesülne róla, hogy mikor, mit tettem fel, emellett fogok csinálni egy Saját aktivitás feedet, ahova összejoin-olom ezt a feddet a Twitteressel stb. és akkor mindenki láthatja, hogy mit csinálok. Meg egy ilyen feedet már feltennék a Facebookra is.

A másik meg arra lenne jó, hogy én lássam RSS alól a saját képekhez kapcsolódó aktivitást, mint az indafoto-s oldalon.

De a képes RSS feed nem rossz :)
Meg a képes feedben a Reader alatt az exif data-áradat is zavaró, elég a Dátum és ha van ilyen, a hely (GPS rulez).
Egyébként meg lehetne oldani a korlátozott megosztást úgy, hogy a szájt nyerjen vele: csak regisztrált felhasználók felé lehetne korlátozottan megosztani, azaz mindenkinek regisztrálnia kellene.