Vidám MeetUp elé nézünk

Az elmúlt két Meetupot én passzoltam (különböző okok miatt, pl. büfé hiánya, egyéb elfoglaltság), na de most. Lássuk is a szerdai menüt, a szervezők tolmácsolásában:

VSShell - Rátky Gábor (EPAM)
Az EPAM által készített IDE Visual Studio alapokon teszi lehetővé a World of Warcraft add-in fejlesztést. Igazán cool demo lesz, WoW meg LUA, az eszköz tegnap lett bemutatva a Microsoft TechEd keynote-on.

Választási térképek manipulatív újrarajzolása - Varga Dániel (Mokk)
Itthon is és más országokban is mindig érdekes vitatéma a választások, népszavazások lebonyolítása. Az előadás rávilágít majd, hogy hogyan lehet az eredményt befolyásolni a körzetek átszabásával, és bemutat egy erre készülő szimulációs szoftvert.

Online sajtótájékoztató rendszer - Wind Attila (Cygnus Systems)
Váratlanul “hot topic” lett a sajtókapcsolatok kezelése, abszolút időszerű újragondolni ezt a témát az online média világában.

LinuxBIOS - Beregszaszi Alex (Siqon)
Szamtalanszor bosszankodhattunk mar azon, hogy a BIOS milyen gagyi tud lenni az egyre komolyabb PC alapu szerverekben. Pont az a funkcio hianyzik, ami nekunk kene: parameterek tavoli beallitasa, boot sorrend valtoztatas bizonyos feltetelek eseten stb. Kulonosen erdekes ez ha 1-2 gepnel tobb felugyeletet bizzak rank.

Domain-specifikus nyelvek - Ráth István
Istvan egy uj eszkozt mutat be egy klasszikus problémára. Azt, hogy hogyan lehet a programozási feladatok egy részét automatizalni ugy, hogy kozben jo minosegu kod keszuljon, mar sokan kutattak. A megoldasok jo resze nehezkesen alkalmazhato valos problemakon.

Participatív kultúrafogyasztás konzolokkal - Barczi Imre
Az eloadas komoly cimehez meltoan alapveto fontossagu temarol lesz szo. Aki ugrabugralt mar Dance Dance Revolution-re, hadonaszott egy EyeToy elott, vagy rocksztar-vicsorgassal szolozott Guitar Hero-ban, az biztosan aterzi a jelentoseget. Tobbet hallunk majd a jelenseg hattererol is, ami nagy segitseg lesz majd a prezentacio utani Guitar Hero Meetup Special esemenyben.

Szóval a végén Sztahanov fog beszélni - ismerve őt és az utóbbi hónapokban rajta elhatalmasodott GH-lázat - elsősorban a vicces gitározásról. De a többi előadás is legalább ennyire érdekesnek, sőt, kifejezetten érdekesnek ígérkezik. Utána pedig sörözünk és guitarherózunk is persze. Ne felejtsetek el rsvp-zni és kivasalni a meetupos pólótokat, ha jönni akartok. A helyszín a szokásos. Endless summer.
Címkék: beharangozó meetup
2007.11.06. 14:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmm, esetleg nem lenne rossz ha előtte pár nappal is kimenne az RSS értesítőjük a konkrét programokkal, mert ha jól emlékszem kb. 2-3 hete küldték ki a mostanira, de program nélkül, így az alapján mindig elfelejti az ember