Itt az iWiW-megújulás első felvonása

Mára virradóra 1024 px szélesre optimalizálták az oldalt. A sarki fűszeres szerint éppen azért, hogy a pletykált komolyabb változásokat előkészítsék. (A gépház hivatalos közleménye szerint is több lépésben fogják végrehajtani a megújulást.) Ezen felül csak az ikonszett változott picit, előnyére. Bár kénytelen vagyok egyetérteni a kommentelő észrevételével, miszerint minek ikonnal is jelölni egy ismerős státuszát, ha egyszer a doboz ("profilkártya") színe már elárulja azt.
Címkék: iwiw bulvár
2007.11.08. 09:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huhh! Egyetértettek velem! :O :)

A fejlesztés szokásos(?) velejárójaként kb. minden 5. kattintás után kiléptet, nehéz szülés lesz ez, azt gondolom....
fel nem foghatom miert jo 1024*768ra beallitani fixen. Valaki tudja?
klafaul fog kinezni 1600*1200-on...
Az h folyamatosan kileptet az iwiw, valoben nem jo hir. De nyilvan dolgoznak rajta.
Király, idáig felhasználta a teljes monitoromat, most a jobb oldalon üresség van, a bal oldal meg kétszer olyan magas, mint a zindexen.

Mondja már meg valaki, hogy mért nem képesem Magyarországon egy elviselhető külsejű honlapot összehetggeszteni, az ergonómia K-Európában semmit sem számít? A Netvibes, a Google összes, a Wikipédia, mért tud egy rendes layoutot összehozni?
Ezeknek senki sem mutatja azt az átdizájnolós cikket? Az ilyen facelift-szerű baromkodások után nagyot esik a látogatottság.

(Nem találom a cikket)

nagyon lol lett a 1024*768es felbontás :D vagyis hogy erre optimalizálták... na de ugye mint tudjuk az iwiw "fejlesztések" ilyenek. egyszóval hányinger lett az oldal :)

ügyesek vagytok fiúk! csak így tovább...
ez már csak visszafejlődik
képernyőfelbontás kapcsán a hazai statisztika a következő (egy sokat látogatott magyar corporate website Google Analytics kimutatása alapján):

1024x768 50%
1280x1024 25%
1280x800 8.5%
800x600 4.5%
1152x864 4%
1400x1050 2%
1440x900 1.5%
1680x1050 1%
1280x960 1%
1600x1200 0.5%
azért kellenek ikonok is, mert hátha valaki színvak :)

közben megnéztem, ká béna lett. miért nem lehet olyanra csinálni, hogy szélességben dinamikus legyen, töltse ki a rendelkezésre álló helyet? (eddig olyan volt) az ismerősöket pl. 3 oszlopba rakja, amikor 5 is elférne. vagy akkor legalább azt a 3-at rakná szélesebbre.
ja igen, a kis ikonokat az "ismerősök" résznél is odateszi a kártyákra. és képzeljétek, az összes ember ikonja az volt, hogy "ismerős". ez azért nem gyenge...
"azért kellenek ikonok is, mert hátha valaki színvak :)"

Erre gondoltam egyébként én is... Ezek szerint az iwiw-nél egy menetben kezelik a normál és a fogyatékkal élőknek szóló változatot... hmm... ügyes...
hegymik, ez tok klafa
es akokr 1 ev mulva mikor mar nem lehet kapni 17es monitort akkor atrakjak 1280*1024be? baromi progressziv fejlesztes :P
dinamikusbol fix = 2007(8)bol 2000be?
Jajjjj... megnéztem az ismerőslistámat és ebben az új verzióban nekem spec. baromira zavaró... Egész egyszerűen káprázik a szemem ettől a sok apró kis folttól...
minden blokkolható, még az idióta tooltipek is :)
ha másként nem... :)
node miért nem lehet megnézni valakinek az oldalt, mielőtt kirakják a nagyközönség elé?
a releváns külföldi játékosok: facebook ill. orkut is fix felbontásúak, ráadásul "1024-re".

előnyükre szólva sokkal jobban hozzák a minimalista irányvonalat. szerintem az iWiW is ebbe az irányba próbál mozogni, lásd pl. ikonok "koppintása"

kár, hogy a bannerzaj még mindig óriási.
hú az adblokk eszembe se jutott, kösz a tippet! :)

(a színvakosat én csak viccből mondtam, mert az a 3-4 szín, amit használnak, teljesen más árnyalatú, még fekete-fehérben is megkülönböztethető.)
AJAX hibákból is mintha több lenne mint eddig
Ezen most sírjak vagy röhögjek ?

Valóban nagy fejlesztés, hogy vannak ikonok és hogy az eddigi nem fix felbontást lecserélték fixre...

A legközelebbi mi lesz ? Megváltoztatják a betűtípust meg a háttérszínt ?
tudom, hogy menő dolog fikázni az iwiwet, de ez tényleg botrányos. haszprus ötlete remek, kiszűrtem a css-t, nagyjából visszaállt a rend, viszont a sok kis ikon tényleg zavaró, bár ettől nem fogok falnak menni, megszokom majd. ami jobban bosszant, hogy a keresés totál nem megy, az ajaxos hívások meghalnak, és egyáltalán, semmi, de semmi új feature nincs (tudom, lépésenként nyomják ki most a frissítést, de azért egy extra css-en és kisebb html módosításokon kívül mást is megmutathattak volna első körben)
én javasolnám a courier new betűtípust, meg a szürkeárnyalatos kinézetet. vagy akkor legyen már igazi retró és nézzen ki úgy, mint a dos.
@hegymik:

sokszor mondtam már itt is (bár soha senki rá senem hederít), de a Google stat, meg bármilyen stat a világon OLDAL függő.

Miért? Nyilván mert más a picipuha.com látogatóinak összetétele, és más az én oldalamé, más a tiédnek és más az iwiw-é.

pl 1ik oldalamon napi 1500 egyedi látgató van és Google Analytics mutatja, hogy 62% firefox. Ez akkor most világtendencia? Fenéket.

Mellesleg pont az iwiw az a fajta szolgáltatás, amit sztem a széleskörű látogatottság miatt lehetne strech-esre dobni, VAGY neadjég: demo.yootheme.com
demo.yootheme.com itt felül válasszátok a Smoove sablont és nem hiszem bárkinek újdonságot mutatok azzal, hogy szépen lehet kattintva újratöltődés NÉLKÜL széttolni a layoutot meg összetolni.

Sebaj.
irodában: 1280x1024
otthon: 1280x800
a jobb oldalon gonodolom valami reklám lenne, de mivel az tíltva van ezért ott is fehér rész van. tehát a teljes oldalon kb 60%-nyi kitöltés az, ami hasznos. gyakorlatilag a hányás kerülget.
Zasztabetyár, micsoda fejlesztés 2007-ben ! 1024-re optimalizaltak egy oldalt. Iwiw részvény nincs? Biztos megugrana a tőzsdén az ára erre a hírre ;-)
én nem vagyok benne a statisztikában (:

3840x1024 hihi

a ziwiw azóta még lassult egy kicsit szerintem, meg állandóan hibaüzeneteket ad, van még mit csinálni rajta

ráadául a hirdetések úgy összenyomódtak most, hogy a fejlécben mindent egymásra ír meg össze-vissza tör

nekem pont az tetszett benne, hogy ki lehetett húzni nagyra
Szarból nem lehet várat építeni. Már bocsánat.
Milyen fejlesztés előkészítéséhez lehet szükség az 1024-es felbontásra? :-)
Igazán remekek és annyira, de annyira felhasználóbarátak az új ikonok... Sőt szerintem a névben a "Kovács"-ok helyett kirakhatna egy helyes kis üllőt, a "Szabó"-k helyett meg egy vidám olló vagy mérőszalag lehetne.
csatlakoznek Gyuszi bacsihoz: egyre xxarabb! most epp kb 1 perce lep ki. aham. anyad.
pk_adamhoz:
ja. en jol neznek ki... :D
Az iwiw úgy, ahogy van, kritikán aluli tákolmány. Ennél cizelláltabban nem tudom megfogalmazni.
Újabb jelentős fejlesztés(szerű) FF alatt: A userek fotóit (a saját albumokban) valamilyen új rend szerint rakja ki az oldalra, ami inkább függőleges irányultságú, mint vízszintes... (kétségtelen, h. elég nehezen írható körül a jelenség)
Meg aztán az se világos, miért rakják ki a profilkártyára a "képek" ikont, ha az illetőnek nincsenek fotói fent? (a videó-ikonnál megoldható volt ez a különbségtétel...)
Benne vagyok a 0.5%-ban :D Birka iwiw! Legalább KÖZÉPRE IGAZÍTANÁ azt a kib_szott hasábot, mint ahogy az INDEX sem teszi, pedig sokan téptük érte a szánkat. Hát a blog.hu miért tud középre igazítani? Áh ez felbasz. (kösz az adblockos tippet, bevált)
... sőt az 'ismerős' ikont kiirtottam :)
Nálam a "jól bevált iwiw" a szokásos:
Minden submit-re tud valami hiba kódot produkálni, vagy kihajít, így én nem is nézem...
Üzenetet, levelet küldeni nem tudok, az üzifalra is néha tom csak kiírni, hogy utálom...
Nem, nem az Xplorer a szar, csak engem utál, me' barátnőm símán minden megy, és szerinte én bénázok...
Nézem ezt a wiw-et, és röhögök. Lassan eljutunk oda, hogy a bal oldali 1px*1000000px-es sávban lesz összegyűjtve minden infó, a maradék meg arra megy el, hogy fehéren bevilágítsa a szobát, a környezettudatosság jegyében.
Már csak azt nem tudom, miért nem csinálhatják meg mindezt mezei userek is, mindeféle trükközés nélkül, a la netvibes, facebook? Túl nagy kérés 2007-ben?
(jó, tudom, költői felvetés....)
Még jobban röhögök. Nekem az AdBlock kiszűri a jobboldali hirdetéssávot, az a különbség. :D
Hát igen... Ha kiszűrjük az összes hirdetős cuccot, az 1024.css-t, meg azt a zavaró státuszikont, akkor legalább nézhető...
Persze hibákkal ettől még tele van, tehnap pl. vmelyik kereső funkciónál a felírat nélküli gomb egy tartalom nélküli hibaüzenet-ablakot dobott fel... :) (jó, persze, fejlesztés alatt, meg minden, de akkor is vicces...:))
Őőő az 1024.css-t azt hogy tudom kiszűrni?
az adblockba beírod:
"*1024.css" persze idézőjelek nélkül.
a végére se árt *-ot tenni, mert ahogy láttam, átadnak mindenféle paramétert is...
nekem így is ment, hogy az elején van csak a *, de ártani nem árthat...
Nekem nem a külsővel van bajom. Ha meg akarom nézni valakinek az ismerőseit, akkor nem listázza az összeset. Van akinél a 90-ből csak 20-at (mi alapján?), de van akinél csak a közös ismerősöket! A közös ismerősökre meg nem hoz egyetlen találatot sem! Gyanítom, hogy ennek nem így kéne működni. :-(
A közös ismerősöket és a legrövidebb utat a fejlesztés idejére teljesen elb@szták - gondolom, h. nagyobb legyen az öröm, ha majd újra csinál valamit. Az utóbbinál főleg két olyan ember esetén vicces az eredmény, akiknek nincs közös ismerősük...
Na, asszem az iwiw kapcsán lehetne egy "napibug" rovatot nyitni. Most éppen pl. a keresés találati listáját rakja ki 2 azaz kettő db oszlopba (FF alatt legalábbis), mondhatom, gyönyörű...