Google Maps: hol volt, hol nem volt útvonalak

Bár már magyar utcákra is kereshetünk egy ideje a GoogleMapsen, ugyanakkor azt mindenki tudja, hogy ez a szolgáltatás közel sem teljes. Bár a főbb utak mindenhol megvannak, a részletes utcatérkép egy csomó településen hiányzik. Ide tartozik például Törökszentmiklós is, olvasom a Csik.net-en. Ezen a településen a főbb útvonalakat persze jelöli a Google Maps, csakhogy. A Google útvonaltervezője látja a részletes törökszentmiklósi úthálózatot is. Legalábbis ezen a nézeten úgy tűnik. Mi sem tudunk másra gondolni, minthogy a Google-nak megvan a részletes magyarországi utcaadatbázis, csak épp a sima Google Maps keresője nem látja őket. Miért?
Címkék: google google maps
2007.11.21. 19:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem a megoldást is keressétek: www.hatvany-online.net/mygooglemapsblog/
Egy tipp: vagy valami szoftveres gond, hogy még nemtették bele, vagy abból adódik, hogy ott a Satelit kép gyengébb és nemtudják ráilleszteni a utak görbéjét? (Bár nemhiszem, hogy lenne ilyen kapcsolat a Map és Satelit között)
ja, ha az utat odébb draggeled, új útvonalat tervez és a listán mutatja is, hogy mikor melyik utcában merre fordulj. Szóval az utcák neveit is ismeri.
azért van ez, mert az útvonaltervező nem a google maps térképeit használja, hanem a NAVTEQ-éit. azok a srácok meg tudnak valamit, mert a világon eladott navigációs berendezések 80%-ában az ő térképeik, adatbázisuk van. többek között a BMW-kocsikban is... nem véletlenül vette-veszi meg őket a Nokia...
No igen, de akkor miért nem jelennek meg az utcák? Az ember azt gondolná, hogy képesek megjeleníteni azt, amit használnak útvonaltervezésre.
majd lesz delux és akkor majd fizethettek, hogy lássátok

FAKE
Az kit érdekel, hogy a 90 milliós merciben, mert a kelet-eu térképekben nagyon le vannak maradva! A Google Maps-be egyébjént sem a Navteq gyártja a MO. térképet, hanem a magyar Topmap! Ő fórumokon lehet bejelenteni a hibákat, amik később majd megjelennek.(évi 2x)

A hiba valószínűleg abból van, hogy a Google már megkapta a frissítést, de a maps-et nehezebb frissíteni, mert rá kell pontosan illeszteni a térképeket úgy, hogy a határnál ne legyen törés!

EGyéként a friss lefedettség:
www.topmap.hu/site/html/images/release.png
Olvasni is kéne, nemcsak írni. Ott van a térképeken. USA pl NAVTEQ, Európa meg Tele Atlas (+ helyi térképészcégek).
Nem csak kis utcákkal csinálja ezt, hanem pl az M35-ös autópálya sincs rajta, tervezni mégis tervez vele.
Pl. VW gyári navi (ami TeleAtlas) ismeri Szeged összes utcáját, de a Szeged-Röszke autópályaszakasz hiányzik, kicsit úgy mutatott mintha M43-M5 ugyanaz lenne. (2007/8 V4)
Amúgy elég korrektnek tűnik a térkép. Rendes ékezetes betűk (őúűí). Irányítószámok.
BMW-ben még nem láttam működő Magyarországot...
Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem minden klappol evvel a térképpel.. a cikk írása óta változhatott vmi?
Igen, tegnap még nem voltak ott az utcák :-)
Ez nagyon tetszik, még a falvak is megvannak.
És mikor lesz egész MO-ról műholdkép??? (vagy ne legyek telhetetlen...)
tényleg megjavult.
úgy látszik olvassák hh posztjait.
tegnap terveztettem egy útvonalat a GMapsen Bp-ről Százhalombattára, és nem ismerte az új M6-ost (és az M7-est javasolta).
Viszont a www.utvonalterv.hu/ már tudott róla.

egyébként azért volt haszna a keresésnek. először nem találta meg a várost, és akkor tudtam meg, hogy az SzáZhalombatta és nem SzáSZhalombatta :D
javaslom a www.map24.hu oldalt útvonaltervezésre. profi és pontos, Magyarországon is.
smore: inkább úgy mondanám, hogy Amerikában a NavTeq, Európában pedig a TeleAtlas a jobb. (Mivel a NavTeq amerikai, a TeleAtlas európai) Magyarországon meg a TopMap:)
tényleg már működik! De csak ez, vagy a több is??
Azta, az M35-öst is rátették. Mást is lehet kívánni és a gugli másnapra teljesíti? :)

Gyors volt, grat nekik.
Tényleg nem rossz a reagálási sebességük, sőt :)
Az M7-es Balatontól délre nemépült már meg teljesen(zamárditól)?
Egyébként sztem itt találhatnak hiteles forrásokat az új utakról: www.nif.hu/