Játsszunk a Facebookkal 5. (és az iWiW-vel)

Ahhoz, hogy elkezdjük facebookos életünket, nem árt, ha egyből játszópajtásaink is akadnak a szolgáltatásban. És ha ismerőseink még nem váltottak Facebookra, akkor nincs más hátra, mint nagyüzemben meghívni őket. Erre kínál a Facebook maga is lehetőségeket. A gmailes, yahoo-s és hotmailes kontaktjainkat egy-az-egyben meghívhatjuk a Facebookba. Na de egy magyar netezőnek általában az iWiW-ben is megvannak az ismerőseik. Úgyhogy nincs más hátra, mint meghívni iwiw-es ismerőseinket. Na de hogyan?

A fárasztóbb módszer, ha iwiwes ismerőseink emailcímét egyenként kimásuljuk. A másik módszer, amit Benjamin kínál, hogy az ezen az url-en található linket húzzuk ki a böngésző toolbarjába, majd jelenkezzünk be az iWiW-be, s ezek után kattintsunk a toolbarban az "iwiw export" linkre. Az alkalmazás kiránja Facebook-kompatibilis formátumban a kontaktokat. És nem maradt más dolgunk, mint átmásolni a kinyert kontaktokat a Facebook ismerősmeghívó felületére.

Azt nem tudjuk, hogy ez a módszer sérti-e az iWiW felhasználási feltételeit. Úgyhogy nem tanácsoljuk senkinek a kipróbálását addig, amíg nem győződnek meg arról, hogy legális-e ez a kontaktkinyerés. (Várjuk az iwiwesek emailjét a témában.)

A másik iwiwes fejlemény Facebook-témában, hogy valaki (tippünk szerint iwiwes fejlesztő) legyártott egy olyan iWiW-minialkalmazást, melynek segítségével facebookos profiloldalunkon is elérhetővé tehetjük az iWiW-es adatlapunkat, a "legrövidebb út", a "közös ismerősök" és az "üzenetküldés" funkciókat. Olyan nagyon sokszor nem fogjuk használni ezt a widgetet, hiszen akit ismerünk a Facebookban arról minek tudni, hogy iWiW-en is ismerjük-e. Mindenesetre elképzelhető, hogy egyszer még szükségünk lehet ilyen információkra is.
Címkék: iwiw widget facebook
2007.11.23. 19:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt bovebben tajekozodhat mindenki:
benjamin.hu/2007/11/15/export-tool-iwiwhu/

A kesobbiekben a valtozasokrol, fejlesztesekrol es az export formatumara epulo szolgaltatasokrol.
930nál megált és nemcsinál semmit... még van 400. solution ? thx :)
dawinD: ha varsz egy kicsit nemsokara jon az 1.0-s verzio :) (max 1 ora...) az tudni fogja a solutiont :)
dawinD: itt az 1.1-es verzio:
benjamin.hu/2007/11/15/export-tool-iwiwhu/#update

Itt az advanced modban te allithatod be, hogy melyik felhasznalotol, mennyi adatot szedjen le (pl: van 1000 ismerosod de 600-nal mindig megakad akkor 2 reszletben le tudod futtatni: 1 - 500 es 500 - 500).

Javitva a skype cimek osszegyujtese is!
Persze, hogy serti. Van valami kitetel arra, hogy automatizaltan nem csinalsz ezt meg azt, 'nem fejted visza', stb. De kit erdekel? A mi adataink. A web mar csak ilyen. A szerver elkuld egy adathalmazt, mi meg maj csinalunk vele valamit. Altalaban egy bongeszoprogramban fogjuk megjeleniteni. Altalaban. De egyre gyakrabban bele fogunk nyulkalni egy kis javascripttel (legyen akar bookmarklet akar GreaseMonkey).

Akinek ez nem tetszik, az ne tegye publikussa a webes szolgaltatasat. Nyisson az orszagban mindenfele terminalszobakat, ahol ellenorzott gepekrol ellenorzott korulmenyek kozt erik el a szolgaltatast a felhasznalok. (B opciokent probalja meg tolni a TCPA szekeret :) )
kis reklám: készítettem iwiwhez egy hasonló toolt-s, amiben van lehetőség biztonsági mentés készítésére és visszatöltésre, illetve benjamin exportálás funkciója is részben belekerült (ez már fájlba menti le és lekezeli az ajax hibákat, így több ezer ismerős esetén is elvileg müködnie kell), ezen kivül belekerült az "egyszerübb üzenetküldés" is és pár apróság.

gooo.hu/iwiwtools/

(lehetőség van automatikus betöltödésre, régebbi tools-om így müködött, csak ehhez kell egy apache és a system32/drivers/ect/hosts fájlt ki kell egészíteni egy sorral: 127.0.0.1 static.iwiw.net - ezzel a módszerrel akár saját dizájnt is lehet csinálni az iwiw-hez és biztosítani lehet a kiegészítő js-ek automata betöltödését - [ez csak egy ötlet akart lenni más fejlesztőknek])
És a hegesztésnek, még koránt sincs vége:
www.netdiag.hu/daily/071129/ndHttp_071129_id046.htm

Vajon mikor lesz a következő nagy lépés?