Jing: képernyővideók és -képek megosztása, egyszerűen

Számtalanszor előfordul, hogy sokkal egyszerűbb lenne video capture-t vagy screenshotot készíteni adott képernyőaktivitásról és azt megosztani, mintsem emailben vagy telefonon elmagyarázni egy másik embernek, hogy mit is látunk a kijelzőn. (Én például kifejezetten boldogabb ember lennék, ha a bugreportok ilyen screencapekben érkeznének. Jobban látszana, hogy pontosan mi is a júzer problémája, ergo: gyorsabb és egyszerűbb lenne kijavítani.)

Sokan nem ismerik az ultimate ingyenes megoldást ezekre a műveletekre. A megoldás neve Jing. A Macre és Winre is installálható szoftver abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben készíthessünk képernyővideókat és képernyőfotókat, majd ezeket a felvételeket a lehető legegyszerűbben meg is oszthassuk. (Tudom, profik Camtasiát használnak. Mi is néha. De ha a gyorsaság a lényeg, akkor inkább a Jing sárga gömbjére klikkelek. Amúgy mindkét szoftver a TechSmith terméke.)



A video capture funkció során kijelölhetjük a képernyő egy részét, vagy akár az egész képernyőt is, majd videofelvételt készíthetünk a történésekről. A videó felkerül a Jing szerverére, kapunk hozzá egy linket, s így már könnyedén megoszthatjuk a videocapet.

A videók és screenshotok blogba is beágyazhatók (igaz, átméretezni nem lehet), letölthetők, megoszthatók ftp-n és a Flickr-en. Egyszerű és jól működő szoftver. Akik használják, szeretik. Akik nem használják, azok mától fogják. Mindenki örül.
Címkék: szoftver ingyen how to
2007.12.03. 18:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én nem örülök :)
Ami itt le van írva, azon kívül nem is tud mást a szoftver. Felveszi a képernyőt, ennyi. Nem lehet szerkeszteni a videót, csak SWF-be rögzít, a végére mindig beteszi a Jing gombot, a lejátszó bele van drótozva a felvételbe, tehát még azt sem lehet módosítani.

Akkor már inkább Camstudio. Mondjuk ez a Jing arra tényleg jó, ha chatelek vkivel, és gyorsan meg akarom mutatni neki valamit, de másra nem.
(Ja, kifelejtettem: kavet fozni, hatmasszirozni es imax filmeket kesziteni se tud a Jing. Bocsesz.)
nekem ez olyan szinten nem jött be, hogy csak...

tetszik, kipróbálnám, használnám a munkám során, de úgy fagyasztotta le a gépemet, mint még semmi, soha.

lehet, hogy nem szereti a 2 (álló) monitort, vagy a videokártyámat?
Najó igaz, arra tényleg nagyon jó, ha valamit gyorsan meg akarsz mutatni, mert ráadásul még ingyen fel is tudod tolni a Screencast.com-ra.

Csak azt mondom, hogy ingyenes képernyőfelvevőnek a Camstudio sokkal jobb.
Hasznos kis program, pont arra jó, amire kitalálták. Haver nem ért hozzá, mi felvesszük videóra, megmutatjuk amit kell, kalap, kabát.

Vannak profibb programok is. Pl. a Camtasia, de az Adobeárban van. Gyk.: drága.

Egyetlen bajom vele, hogy egy közepesnélvalamiveljobb gépet már simán lelassít arra a bizonyos kritikus szintre, amikor már szaggat a kurzor.
Most elárultad magad, hh. Szóval fejlesztő vagy...
Ja, egyvalami azért nem ártana, ha nem is kávéfőzőről van szó: valami alapvető vágás, ui. screencast készítésekor, de egy akármilyen folyamat reprodukálásakor is gyakori, hogy a nagy lámpaláztól kicsit megzavarodok, és nem akarom 10x elpróbálni, mire megfelelő lesz, egyszerűbb lenne, ha a szerencsétlenkedős részeket valahogy kivághatnám.
A többi kommentelő jól megfogalmazta a problémát, egy átlagos gépen hamarabb csinálok képet print screen + irfanview + ctrl+y-nal, mint mire a Jing bejön, a videó pedig annyira szaggat, hogy értelmetlenné teszi. Persze gyors gépen, ahol a sok memóriában rezidensen elfér, lehet létjogosultsága.
4 mag, 4 gigabájt, 3 pofon. Ennél kevesebbel ma már egy laptop sem használható. Különösen, ha Jing van rajta :-)