Az iPhone-hoz simul a Google

A Google csöndben elkészítette szolgáltatásaihoz az iPhone-kompatibilis interfészeket. Ma terjedt el a blogokon, hogy akik iPhone-nal lépnek fel a Google-szolgáltatások weboldalaira, azok új, kényelmesebb, iPhone-barátabb felületek jönnek be. (A tippért köszönet Miklósnak.)

Érdekes lépés ez a Google-tól, hiszen más okostelefonokhoz nem szoktak külön mobil interfészt készíteni. Úgy tűnik, az iPhone-júzerekben jobban hisznek ők is.

Amúgy az amerikai iPhone-felhasználók aktív közösségi életet is élnek a weben. Legalábbis ez derül ki abból a grafikonból, mely azt mutatja, hogy a Flickrre hány iPhone-nal készült fotót töltenek fel a felhasználók. Eddig 690 523-et. (via kottke)

A Google 2007-es összesítése szerint épp az "iPhone" volt idén a leggyorsabban növekvő keresőszó. (Nem rossz az 1 százalékos piaci részesedéshez képest.) Így a szomorú második helyezéssel kellett beérnie a "webkinz"-nek. :_(

Nem, azt mi sem tudjuk, hogy miért áll a PirateBay.
Címkék: google mobil iphone
2007.12.05. 14:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saját vélemény, de szerintem könnyebb is egy olyan platformra írni, hol minden model azonos böngészővel és felbontással nyomúl. Pl PDA-ra van egy rakat böngésző és felbontás...

Ez még nem zárja ki, hogy nem a világuralmat akarják :P
Ja, elég sok böngésző van pda-ra, de azért a 320*240 képernyő eléggé dominál
nyilván nem kell minden készülékre külön optimalizálni, csak ha a felbontás más mint a szokványos

általában ugye 320x240, most lassan jönnek ki a VGS készülékek, ez minden irányban kétszeres méret

az iPhone viszont 480x320 ha jól tudom, és ez nem szokványos méret, tehát nyilván hozzá kell igazítani, hogy jól nézzen ki

nem beszélve a hype hatásról ugye, most minden blogon ez a téma
Amugy mar regota volt kulon mobilos verzioja a guglis oldalaknak (pl. kereso). Egyre nehezebb volt lebeszelni rola, hogy normalis bongeszovel es kepernyovel biro telon (Nokia 9500) ne azt mutassa.