Magyarították a Google Mapset?

Egyik olvasónk, Illés Csaba küldte be a következő screenshotot:



Nekem nem sikerült még rátalálnom a magyar interfészre. Mondjuk az is igaz, hogy alapvetően az angol nyelvi interfészét használom a Google szolgáltatásainak. Szóval nálatok mi a helyzet? Milyen nyelven beszél a Google Maps?

Ami gyanús a sztoriban, hogy a logó maradt "Google Maps", miközben a szövegben már "Google Térkép"-ként hivatkoznak a szolgáltatásra.
Címkék: google magyar google maps
2007.12.14. 09:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jéé, valóban! Nekem alapból a maps.google.com-ra magyarul jött be. :) Jaj, most meg szokjak hozzá a magyarhoz, ejj. :P
illetve kiegészült egy Utcakép és egy Forgalom funkcióval is, de ez csak az USA-ban műxik, ha jól láttam. Bár erről már lehet, hogy volt szó...
HH, ez a böngésző beállításától függ, és nem attól, hogy milyen nyelven használjuk a google-t.
Indíts el kétféle Mozillát (Firefox és Flock vagy Seamonkey) és az egyiknek a Language tulajdonságaihoz vidd fel e magyart, és tedd legfelülre. Ebben a Maps magyarul fog bejönni, hiába vagy ugyanazzal az accountoddal bejelentkezve a google-ba.
És ne felejtsd el előtte törölni a sütiket!

(Ctrl-Shift-Del)
Persze azért kicsit magyartalanra sikerült. Ismerem én a problémát, de azért egy Google-nek igazán lehetne rá ideje és energiája, hogy

"Menjen tovább ezen: Pécsváradi út"

helyett

"Menjen tovább a Pécsváradi úton"-t

írjon.

A ragozás nem lehet probléma, mert csak pár végződés lehetséges (út, tér, utca, köz stb.)

Amúgy tök jó dolog, csak próbáltam egy kicsit kritikus lenni...
Haha, nyilvan nem fogom atallitani magyarra. Ezert jo, h az olvasok kozul joparan magyarul nezik a Google-t. Szoval koszi meg egyszer az infot. Azt lenne meg erdemes tudni, h a magyar nyelvi interfeszek mennyivel teszik nepszerubbe a google szolgaltatasait. Nyilvan sokan vannak, akik nem beszelnek angolul. Kerdes, h kozuluk hanyan talalnak el a google mapsre pl.
Én például egyiket sem használom magyarul. Például nálam a Gmail kifejezetten népszerűtlenebb magyarul, persze főleg azért, mert jóval "elmaradottabb", mint az angol.
Ezekről a magyarításokról mindig az a magyar nyelvű Photoshop jut eszembe, amit az angolhoz szokott felhasználó (pl. jómagam) gyakorlatilag egyáltalán nem tudott használni, mert a megszokott Blur, Crop, Gaussian Blur, meg hasonló kifejezések magyar verzióit egyszerűen lehetetlen volt felismerni, és az ember csak bóklászott a teljesen ismeretlen menürendszerben. :)
Pont igy vagyok vele en is. Nemreg veletlenul a magyar PS-t installaltam. Es a kezelofelulete ugy felidegesitett, annyira nem talaltam rajta semmit, annyira osszezavart a bena, korulmenyeskedo magyar forditas, h azonnal leszedtem.
Magyar PS télleg gáz (volt) - már bocsi az OFF-topic miatt :)

Mellesleg én kb. egy héttel ezelőtt állítottam vissza minden Google szolgáltatást angolra, pont azért, amit Gyulus is említett...sokkal később tűnnek fel a fejlesztések magyar interface-szel.
tényleg magyar, és a local search is működik (Pl: beírod, hogy "pizza Budapest" és kiadja a Budapesti pizzázokat) pár napja asszem néztem és akkor ez sem működött, de erre nem esküszök meg :) )
marci120: Lehet, hogy csak pár ragot kellene használni, de pl angolban nincsenek ilyen szóvégi ragozások (a külföldiek, akik magyarul tanulnak anyáznak is emiatt és ezért is nehéz megtanulni a magyart) és a honosító csapat gondolom csak fordít, a fejlesztéssel nem foglalkoznak. És az ilyen szóvégi toldásokhoz már talán meg is kellene változtatni pár dolgot...De ez csak tipp..
Ja most látom ő a szálodás példát jobban szereti :)
"Mellesleg én kb. egy héttel ezelőtt állítottam vissza minden Google szolgáltatást angolra(...)"

Hogyan tudom legegyszerűbben visszaállítani a Maps nyelvét angolra??
opera11: arra, hogy nem lehet 1:1-ben lefordítani a ragozást, én is utaltam, csak kicsit árnyaltabban.

poTomek: olvasd el az előtted írók postjait
ugyan itt sem kapok majd reakciot, de nem baj, tobbet nem kuldok linkeket....es a youtube bejelentkezese is a google felhasznaloihoz lett csapva, ha meg mar van username a videomegoszton, akkor a linkelessel lehet hozzacsapni.
Azért ha már magyarítottak, betehették volna kis hazánkat default locationnak, nekem most is az USA térképpel indít.
Nekem M.o. a default, ezzel nincsen problémám, azzal viszont igen, hogy a magyar úthálózat változásait (M3-as autópálya pl.) miért nem rakják bele most már egy fél éve legalább?
Pláne, hogy most volt egy ilyen fejlesztés, igazán észrevehette volna valaki, hogy bizony az a térkép elavult.
Pont ezt akartam írni én is. Először a gombok jelentek meg, és csak lassabban töltődött be mögé a térkép, így az "utcakép" felirat egséz felvillanyozott arra az egy másodpercre. Működik a street view Pesten? Aztán megláttam az USA-t :-(
marci120 2007.12.14. 10:28:02

A névelőket is okosítani kell.

Az ilyesmikre még gyakorlatilag sehol a világon nincs elfogadott lokalizációs mechanizmus, a lokalizáció kimerül a behelyettesítésben.
Én korábban illesztettem be weboldalakba térképet. Most megnéztem egyet, és az még angol. Na most azt nem tudom, hogy az is átvált -e majd egyszer magától, vagy új beillesztő kódot kell szereznem a magyar felületről, hogy a "get directions" meg a "Hungary" helyett azt írja ki, hogy "útvonaltervezés" és "Magyarország"...
A maps és az Earth akkor lenne tényleg frankó, ha a részletes műholdas képek fennlennének rajta. Érdekes módon németország teljesen más színben van feltüntetve, lehet, hogy ők odaadták a Googlenak a saját felvételeiket? Nálunk is megvan minden egyes négyzetcenti, megfelelő felbontásban az MVHnál, a mepar rendszerben. Azokat a térképeket kellene a googlenak megszereznie.
Ha FF-ban a en-us-t a hu-hu elé helyezem akkor a google.hu is angolul jön be...

Olyan megoldás nincs, hogy csak a Maps legyen angol??
Hát, itt ezzel az "odaadással" van a gond, ui. a Gugli ezeket a műholdfotókat meg kell, hogy vegye valakitől. A németeknél a VB miatt tették fel még 2006-ban az országot nagy felbontásban, stb. Nekem egyébként Svájc a kedvencem valami irreális, fél méteres magassági felbontásával, az Earth-ben 3D-ben.

Magyarul felhasználók kellenének, minél többen.
csak 2 baj van.
1 a "Google Térkép" nagyon hülyén hangzik
2 most akkor mi van a .co.hu végződéssel? mehet a kukába?
>2 most akkor mi van a .co.hu végződéssel? mehet a kukába?

Nem, hanem aki kitalálta ezt az eszement co.hu baromságot, az foglalhasson alá különböző szájtokat, máshonnan kitiltani!
De mikor lesz már végre Kelet-Magyarországról is részletesebb felbontású térkép??????