Hamarosan megkezdi ügyködését az egymilliomodik twitterező

Ha az elmúlt egy év tendenciáját vesszük figyelembe, elképzelhető, hogy valamikor idén márciusban már egymillió aktív twitterező lesz a világon. Nyilván a regisztrált felhasználók száma ennél sokkal magasabb. (Nyilván Benedek tudná megmondani, hogy hány magyar, pontosabban: magyar nyelven twitterező van jelenleg, és hogy milyen növekedést lát ő a TurulCsiripben.)

Ha már Twitter, ide kívánkozik még W. David Stephenson tippje: mire jó a Twitter katasztrófa idején:



(Még valami. Kevesen tudják, de a Google Calendarba is felvehetünk új eseményt a Twitteren keresztül. Kövessük a TwitterCalt Twitteren, majd a TwitterCal hivatalos oldalán engedélyezzük a hozzáférést Google Calendarunkhoz. Ezek után a GTalkon keresztül már könnyedén vehetünk fel eseményeket a Calendarba "d gcal" előtaggal. Vigyázzunk, ha elrontjuk az előtagot, ismerőseink markába kerül felvenni kívánt eseményünk.)
Címkék: stat videó twitter how to
2008.01.06. 16:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A felmerülő kérdésre: A turulcsirip összesen 861 felhasználót tart jelenleg nyílván magyarként. Én az teljes számot ezer köré becslem (+/- 100)... (sok jellemzően alig használt, privát profil, kevés ismerőssel nem kerül be a rendszerbe...)

Ebből aktív (azaz írt az elmúlt hét napban) olyan 230-250 (pontos számot a privát profilok miatt nem tudok mondani, de a publikus profilokból legalább 223)

Ez egy kis szám, de ha más szolgáltatásokkal (pl. hagyományos blogokkal, közösségi oldalakkal stb.) összevetjük ez egy nagyon jó "bennmaradási arány".
én továbbra sem értem, hogy hogy a francba lehetett így felfújni ezt a twitter dolgot

sok értelmét nem látom ennek a szolgáltatásnak

ráadásul még reklámot sem látok rajta, úgyhogy az üzleti modellt sem igazán értem, ezt elmesélné valaki nekem?
azér' nem látod gyuszi bácsi, mer' nincsenek ismerőseid!
A Twitter sokmindenre jó, és távolról sem az eredeti kérdésben szereplő "what are you doing now?" dologra használják. Én például egy egész jó kis társaságban vagyok ahol úgy pörögnek a szakmai dolgok (is), hogy csak na és így (többek között) naprakész lehetek.
Az sem véletlen, hogy egyre több mashup-ot írnak rá (még én is írtam egyet [x]).
GYB,
fel kell fújni a dolgot, mert ez egy nagyon szűk piac. magyarországon van cca. 10e blogger, 1e mikroblogger, és van kb. 100e rendszeres olvasó.

fanta,
nekem pl. van egy csomó ismerősöm, akik magasról szarnak a blogra, a mikroblogra, és nagyjából óvodásnak tartják azokat az embereket, akik leírják, h mit csinálnak most. ezzel persze nem értek egyet, de ettől még ez a többségi álláspont.
a twitter nagyon rég nem csak a mit csinálsz most kérdésre adott relatíve érdektelen válaszok szolgáltatása.

egyrészt szantog véleményével értek egyet, egy elég jó kis kör jött össze a twitternek köszönhetően az elmúlt fél évben a magyar weben (a turulcsirip nagyon sokat dobott ezen)

plusz a twitternek van egy nagyon jó funkcionális oldala is, elég ha a twitteren keresztül végtelen egyszerűen felvehető todo-ra (remeber the milk) vagy google calendarra gondolunk, de amerikában ugyanabba a szöveges mezőbe egy d weather xxxxx (x=irányítószám) gépelve időjárási infókat kapunk, és így tovább.

mivel a twitter elérhető weben, telefonról, im-ből ezért szinte mindig tudsz vele/rajta keresztül kommunikálni. ez már rég nem microblogging.
ez rendben van. ugye itt arról beszélsz, h a twitter egy parancssoros kliens, amely mögé oda lehet tenni különféle webszolgáltatásokat, az időjárásjelentéstől a tőzsdehírekig, és amely alkalmas a bloggingra, vagy a microbloggingra.

ez rendben van. de abból a cca. 1M magyarból, aki vevő ilyen szolgáltatásra vevő 1k használja a twittert. és ez az 1:1000 arányszám a külpiacokra érvényes is (1k vs 1M, 1M vs 1G).

azt mondom, h beszélhetünk arról, egy W. David Stephenson szerint mire jó a twitter, de beszélhetnénk arról is, h h mit lehet ebben a helyzetben kezdeni, illetve, h hogyan lehet ezt a helyzetet kihasználni.
ez kicsit off lesz, de mit lehet tudni a többi magyar "startup" és egyéb oldalakról melyekről itt is szó volt, mi lett a sorsuk, volt amit legalább valamennyire elkezdtek használni az emberek?
a mitcsinalszmost.hu megszűnt, de azt írják, h hamarosan újraindul. a dolgomvan.hu mutat némi aktivitást.