CES: feedolvasó a tévékészülékben

A Google TV-nél egy picivel (de nem sokkal) érdekesebb, hogy a Samsung olyan új készülékkel érkezett a CES-re, melyben beépített feedolvasó van. Azért érdkelne, hogy hogyan lehet felvenni új feedeket egy Samsung távirányítóval, meg hogy mondjuk meg tud-e enni a készülék komplett opml-eket (nyilván nem). Meg hát van ez a teletext nevű dolog, ami azért nagyjából kielégíti a tévénéző extra hírigényét. Ha nem, akkor meg az ölébe veszi szépen a laptopját. Netezés közben is lehet tévét nézni.

(Amúgy - hogy most összemixeljem a két tévés hírt -, a Google a YouTube helyett inkább a Google Readert implementálhatná tévéképernyőre. Az előttem van, hogy a tévéműsorra rányílik egy félig átlátszó layeren a GReader, és a távirányítóval pörgetem a híreket. Na jó, elég az elmebetegségből. A CES az értelmetlen fejlesztések tárháza is.)

A Panasonic-Google és a Samsung tévéi mellett a harmadik versenyző a legértelmetlenebb fejlesztés címre a Sharp, mely állítólag olyan tévékészüléket kíván bemutatni, melyben a support funkciót kötik össze a netkapcsolattal. Vagyis ha hibásan üzemel a készülék, a support - via tha internets - átveszi az irányítást a tévékészülék felett, és online teszteli a problémát, csavargatja a készülék beállításait. Vagy valami ilyesmi. Na ugye, hogy megőrült a világ?!

(CES-hírek még a Bigyóblogon.)
Címkék: tv feed ces
2008.01.08. 16:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeretnének integrálni, csak még ők sem tudják, hogy mit mivel. Én, egy félig működőképes Windows és két félig működésképtelen Linux birtokában nagyon megértem azokat, akik valami egyszerűbbet szeretnének.

Mint anno volt a C=64.
Ha már kombinálod a YouTube hírrel, akkor mondjuk azt, hogy azért iratkozol fel RSS-re, hogy legyen ami linkelje neked mit érdemes megnézni a YouTube-on.
@online support: nyilvan ebben nem az a lenyeg hogy mennyi haszna van egy ilyen fejlesztesnek, hanem az a jovokep hogy minden teven ez alap. Szerintem igy mint otletnek tobb ertelme van mint a szaztrillio centimeteres plazmaknak.
@online support: nem pont hibajavítás, hanem a kezdeti beállítás az érdekes, hogy nagyi Nevada közepén berakja az új LCD-t a kanapé elé, afikusz mellé, és fingja nincs, hogy hogyan állítsa be a 625ezer kábelcsatornát, meg ami még kell, és akkor nem kihív egy off-line szerelőt, aki ezt barátságosan, de sok pénzért megcsinálja neki, hanem csak megnyomja a lila gombot a távirányítón, és már nyomkodják is neki a szükséges gombokat.
meg ha a kábelcég kicseréli a csatornákat, meg ha a nagyi átköltözik Utahba, egy másik kábelTV-társasághoz. meg ha az unoka hozza a legújabb Wii konzolt, és nagyi nem tudja, hogy hogy megy rá a TV-re. vagy ha nem a Wii, akkor majd az internetes, interaktív, TV-n kijelzett használati útmutatójú vasaló.
Tévé+GReader -> A konzolokban is van browser ha jól tudom, és azon is lehet GReadert nézni (de akár Netvibest, vagy akármit), és az is TVn megy.

Persze ettől még van értelme a dolognak, de majd csak pár évvel később.
Nos egy pár mondat. Kiragadtad a dolgot egy kicsit a kontextusból. A Samsung TV egy médiacentrummá alakítható kábeles összeköttetés nélkül. Tehát képes vagy a PCdet a Hifidet házimozidat irányítani róla. Plussz kapsz ránetet is.Olyan mint a ditális tévé.Tehát IGEN szörfölhetsz a neten a távkapcssal. Az rss olvasó pedig egy extra amit kapsz hozzá. Olyan mint a napi újság. RFeggel amikor bekapcsolod a tévét nem a nap keltét nézed, hanem olvasod a híreket. A betűméret meg optimalizálva van.

Az meg még egy dolog, hogy a nagy D tv-d sok kicsi HD tvnek szétküldi a jelet és afürdőben, konyhában is látod a feedeket, majd később az e-papírra rátöltöd a lényeges dolgokat és azon viszed el munkába, nem a lap alapú újságot. SZóval ez a jövő...

És a tv-ben lévő RSS olvasó elég jól működik.Képzelje el egy helyi tévé képújságot.Nagy betűk könnyen olvasható. nyílván optimalizálva van.
Ja és még egy. a teletext olyan mint a wap.Ha van másik te is lecserélnéd rendes netre. Tehát ne hasonlítsuk.Csak egyszer át kell állni rá.