CES: mostmár _tényleg_ teljesen be leszünk hálózva

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a CES-en beszélt (.mp3) az internet és a szórakoztató-elektronika piacának egymásrahatásáról.
Min-den-gép-be beleköltözik az internet. Otellini szerint olyan szintű változás előtt állunk, mint amilyet anno a televízió megjelenése jelentett a szórakoztatóiparnak. Veszem észre.
The personal Internet of tomorrow will serve you--delivering the information you want, when you want it, how you want, wherever you are.
Ez már nem tudom hanyadik keynote az idei CES-en, melyet áthat a fékevesztett hurráoptimizmus. Abban persze van valami, hogy az internet kinyírta a filmes fényképezőgépeket, meg a kompakt lemezeket, és hogy egyre több dolgot tárolunk a weben, de legalábbis: egyre több tartalmat készítünk úgy, hogy az megosztható, vagyis kommunikálható/hivatkozható legyen a weben.

Otellini az általános blablán túl mondott egy még merészebbet is. Pontosabban bejelentett:
Otellini demonstrated a system-on-a-chip for consumer devices. Code-named "Canmore," the product is intended for use in TVs, set-top boxes and media players to allow, among other things, the integration of Internet applications. (zdnet)
Nos, a mindenre jó csip úgy tűnik, nem csak a középkategóriás sci-fi mozik sajátja, hanem lassan valósággá is válik. A hardverpiac mantrájának is tekinthetjük azt az Otellini-kitételt, miszerint
The next generation is the Internet coming to us instead of us going to the Internet.
Nos, a jó hír az, hogy az Intelnél legalább egy ember úgy gondolja, hogy a jövőben minden készülék vezeték nélkül, kiváló sebességgel fog kapcoslódni a világhálóra, azért, hogy friss, élő, érdekes információkkal teljenek meg az eddig az offline sötétségben botorkáló szórakoztatóelektronikai kütyük.

(A keynote végére az Intel-vezér már teljesen elszállt. Azt már csak ínyenceknek idézzük ide, hogy szerinte "computerized virtual worlds such as Second Life will take another step up with people's in-game proxies resembling them and mirroring their real-world movements.")

(CES-hírek még a Bigyóblogon.)
Címkék: filozomatika ces
2008.01.08. 12:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyörgöm! Legalább egy szabadfordítást csináljatok, az olyan idegennyelveken nem komunikálóknak mint én.
Köszi
És én maradi vagyok, ha pl a kávéfőzőmön nem akarok friss, élő, érdekes információkhoz jutni, hanem bőven elég a fotelban ülve a plazmatévén vagy útközben a PDA-n?

csak annyit kell megnézni, hogy milyen hiteles az információforrás.
Mondott már ilyeneket a faszi egy ideje, nem?
Na, akkor nem loggolok be a kávéfőzőre most, csak megnyomom rajta a submit buttont...
latom, mar irtak, de nekem is hianyzik legalabb egy alap forditas.. v baszki legyen az egesz post angol ha a copypaste-en tul mar nem megy a dolog :) nehez ilyen szoveget olvasni, es kicsit diszkriminativ is, ha nem csak kiegeszito infonak van ott, hanem lenyegi elemkent.
[i]The personal Internet of tomorrow will serve you--delivering the information you want, when you want it, how you want, wherever you are.[/i]

"A jövő személyes internetje hűségesen szolgál majd téged, hogy folyamatosan megkaphasd a téged érdeklő információkat, amikor és ahogy csak akarod, bárhol is legyél" (ez már most is így van, nem? Olcsó a mobilnet, kezd terjedni a monitornak is használható felbontású HDTV, mi kell még? Hogy a connect gombot is a net nyomja meg helyettem? Bullshit)

[i]Otellini demonstrated a system-on-a-chip for consumer devices. Code-named "Canmore," the product is intended for use in TVs, set-top boxes and media players to allow, among other things, the integration of Internet applications. (zdnet)[/i]

"Otellini bemutatta a Canmore kódnevű rendszerchipet, amely a jövőben televíziókba, set-top boxokba és hordozható médialejátszókba lesz beépíthető, ás számos lehetősége között például internetes alkalmazások az eszközbe integrálhatóságát teszi lehetővé" (ha jól értelmezem, akkor lesz egy csodacsip, amit "beletesznek a tévébe" és akkor majd lesz rajta böngésző, meg pár dolog ami a netkapcsolathoz kell, és akkor majd csak beledugod a koakszot és jön rajta a net. Ami így egy elég nagy baromságnak hangzik, mi a búbánatért akarnám én a tévébe integrálni a netet? Inkább a PC-t kötöm a HD TV-re, és akkor a megszokott desktopomon netezhetek a nappaliban. Az ehhez szükséges vezetéknélküli technológia kéne olcsóért, annak lenne értelme)

Na de menjünk tovább: [i]The next generation is the Internet coming to us instead of us going to the Internet.[/i] - vagyis az internet következő generációja "hozzánk jön", nem mi "megyünk az internetre" (ez ilyen tipikus semmit nem jelentő, de hangzatos bullshit mondat)

Vagyis rohadt egyszerű lefordítani ezt az egész cikket: "Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a CES-en beszélt mindenféle marhaságot"
Na majd nagyon fogok örülni, amikor meghekkelik a mikróhullámú sütőmet, és túlforralják a kávémat, valahonnan oroszországból.
A "bábjátékosról" nem is beszélve :) (ghost in shell)