Hamarosan jönnek a GPS-es közösségépítő szájtok?

Egy elemzőcég szerint a következő MySpace vagy Facebook a GPS-ről fog szólni. A Berg Insight szerint a GPS-es mobilkészülékek be fognak robbanni a piacra, és bár tavaly még csak 175 millió ilyen készülék volt forgalomba, az előrejelzés szerint 2012-re 560 millió GPS-es kütyü lesz a háztartásokban. Igazi tömegterméknek fog számítani. Az elemzőcég szerint a Google és a Nokia lehet az éllovasa az új érának. A lokális keresések és a navigáció mellett pedig a közösségépítő szájtok is implementálják majd ezt a képességet.
Címkék: mobil social network gps
2008.01.15. 16:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felhasználási ötletek (a Skype esetében, de ezekre is jók):
skypejournal.com/blog/2007/03/contactivity_a_design_goal.html
Ha valaki kíváncsi, hogy hol vagyok, az HÍVJON FEL!....
A Google miért? Vagy divat mindenhiva benyomogatni? Szerintem a Yahoo a flickr-el nagyobb potenciál GPS témában.
a gugliban meg a gugli mapsot lehet gépéessezni, lehet, h arra gondoltak.

értelmét mondjuk nem látom, hogy pl. a főnököm, vagy bármelyik hatóság, egy rosszakaróm, esetleg egy betörő nyomon tudja követni, hogy mikor hol vagyok éppen.
annak lehet értelme, h a földrajzi helyüket a népek időlegesen megosztják. látod, h a környéken kik buliznak, vagy aggódó szülők követhetik a gyerkőcöt, illetve a mobiljukat. lehet ennek értelme, persze nem kell túlzásba vinni.

a mobil platform a közel jövőben minden bizonnyal erősödni fog. a kérdés, h a google, az open source, és a user generated content palmtopon erős lesz-e. hmm, szkeptikus vagyok e tekintetben.
Csak egy a gond: nem hinném, hogy 5 éven belül tudnak olyan GPS vevőt készíteni, ami tökéletesen működik zsebben, és fedett helyen. Úgyhogy ez a követés elég nehézkes lesz.
azt hallottam az európai rendszerről, a galileóról, hogy sokkal pontosabb lesz, mint a gps, olyan 2 méteres pontosságú...
A Galileo sem fogja bírni az árnyékolást, viszont a mobillal kombinált A-GPS tömegesedése javíthat a helyzeten.