Hol vásárol online zenét Gyurcsány Ferenc?

Velvet-tesztelés közben akadtam a miniszterelnök adatlapjára, melyben az egyik trivia szerint:
A legális letöltés híve, az iPodjához kapott programmal töltöget le zenéket az internetről 99 centért.
Nos, legjobb tudomásom szerint magyarországi júzerek - ügyeskedés nélkül - továbbra sem tudnak vásárolni zenét az iTuneson. Szóval a minelnök vagy nem iTunest használ (bár az idézet egyértelműen az iTunesra utal), vagy nem Magyarországról/magyar címmel használja. A harmadik opcióba bele se merek gondolni...
Címkék: itunes zene copyright
2008.01.19. 12:44. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volt hasonló ügy, amikor George Bush emlékezett úgy, hogy az iPodján van Beatles is, mert azt nagyon kedveli. Csak hát a Beatles (akkor még) nem volt az iTunes Store kollekció része.
úgy tom, egy amerikai hitelkártyával be lehet izzítani, azt meg kint adnak kb. útlevélre is (nálunk működik)
ugy tudom elég ha van egy mondjuk olasz (akik "Itunes approved") bankszámlád és ahhoz egy hitelkártyád akkor már tudsz szerintem vásárolni róla. a lényeg a hitelkártya kiállitási országa asszem.
Nem egy nagy dolog ez mostmár. Kell hozzá egy friss dombornyomott bankkártya, és egy olyan pélypál regisztráció, aminek amerikai (vagy iTunes országos) címet adunk. iTunesban meg kijelöli az ember, hogy pélypállal kíván fiozetni, azt dzsavesz.

plastik.hu/2007/07/09/digital-rights-management/#comment-24395
Csak annyi kell egy adott ország iTunes Sotre-jába regeléshez, hogy megadjuk egy ottani bankkártya adatait. Simán lehet így regelni akár a szomszédos osztrák Store-ba is ha van kint valakinek ismerőse, és megkéri hogy nyisson egy számlát kártyával neki...

"Volt hasonló ügy, amikor George Bush emlékezett úgy, hogy az iPodján van Beatles is, mert azt nagyon kedveli. Csak hát a Beatles (akkor még) nem volt az iTunes Store kollekció része."

Nahát, és arra nem gondoltál, hogy Mr Bushnak esetleg CD gyűjteménye van a Bitlisztől, és begrabbelte őket az iPodjára? :P
Na erről a PayPalről még nem hallottam, de ez még egyszerűbbnek tűnik.
igen, cd-je van. a bush sztoriban az votl a plána, hoyg akkoriban a cd-ről grabbelés is törvénybe ütköző cselekedetként volt érvelve, és a itms-ben nem votl kapható a zene, azaz hoyg került az ipodra, mert csak "törvénytelen" módok maradtak :)
Én is mindig USA-ban kibocsátott kártyát használok iTunes-on és nem dob hibát! A kártyánk nem kell Steve-nek az ipt elfogadják - gondolják, nem akarják büntetni azt a pár amerikai honpolgárt, aki köztünk senyved :-D
Ja értem, akkor mégis igencsak kellemetlen volt ez a kijelentés :D
Mondjuk a PayPal megoldás konkrétan nem megy, mert a magyar bankkártyával nem regisztrálhatsz amerikai accountot. Magyar PayPal accounttal meg nem megy az iTunes.

Azt sem hiszem hogy Feri kiment amerikába bankszámlát nyitni.

És azt sem, hogy a rokon nagybácsija veszi neki az iTunes gift-cardot.

Konkrétan 95% hogy hazudik. :)
fülöpszabolcs: Sok embernek működik a PayPal-es megoldás, lásd a linkeket feljebb.

Egyébként lehet hogy Feri euró-centről beszél, és egy közelebbi Store-t (osztrák, német) használ :)
Van ám még egyszerűbb megoldás, amihez nem kell (amerikai) hitelkártya, úgy hívják, eBay. :) Keressetek rá az "iTunes gift certificate" kifejezésre, oszt kész.
Nekem nem megy, most néztem.
ZZZZZ, a paypalos megoldás már nem működik, 2-3 napja próbáltam.
Az sem mindegy, hogy regisztralsz. Vannak szerzoi jogok ill. egyebek. Mast kapsz az amerikai store-ban es mast egy spanyolban. A legnehezebb regisztracio Az Egyesult Kiralysagban van. A kulfuldi bankkartyat barki szerezhet legalisan.
Érdekes reakciók!

Bár a technológiai újdonságokra reagálnának az emberek ilyen hiperérzékenyen, mint egy erre a postra.

Jótanács: mocskosul át van minden és mindenki politizáva Magyarországon, így szerintem érdemes és kifizetődő politikával itt a webisztánon _nem_foglalkozni_. Két okból: egyrészt remek kis szakmai közösség rittyentődik itt össze, másrészt a politikai témáknak megvan a saját, szépen elkerített fóruma, ahol lehet... (na nem írom, ide amit gondolok, mert akkor csak jön a sok fölösleges besértődés).

Legalább mostmár betonbiztosan tudjuk, hogy Mo.-ról is lehet iTunes-ról zenét venni 99 akármilyen centért. ;)

Üdv!

Peti
Pierrenek igaza van:D Amugy az iTunes egy rakat kaki:D
Tudatlan vagyok, de ipod-ra csak itunes-ön keresztül megvásárolt zenét lehet lejátszani?
Pierre: Ezen mi a politizálás. Sehol egy politikai botrány, sehol egy szembeállítás, semmi. Egy tényt - felvetést, lehetőséget - vitatnak meg az emberek. Az, hogy neked ebből automatice a "mocskos politika" jön le, szerintem nem egészséges megközelítése a világnak.
Én tudom a www.woonz.com MP3 keresőt használja :)
az itunes-ra fel tudsz tenni mas zenet is!!!!
nem hallottátok az Öszödi beszédet? vagy miért új hogy hazudik hehe
Vajon mik lehetnek a kedvenc számainak listáján? pl. Iron Maiden - No More Lies ?
Magyar bankkártyás regisztrációm van az iTunes Store -ra a Click&Buy -on keresztül. Mi ebben az okosság?
hh annyira jó, hogy minderre "Velvet-tsztelés" közben akadtál :D
hol vásárol online zenét Orbán Viktor? iPodja van-e? hh, nézz utána légyszi! légyszi, légyszi, légyszi! meghalok, ha nem tudom meg!
ismertem olyan embert, aki simán ipodnak hívta a kínai névtelen mp3 lejátszóját. Ahogy a 0,5-ös ceruzát is némelyek „Rotring”-nak, sőt „Rotling”-nak hívják, függetlenül attól, hogy ki gyártja a ceruzát. kedvenc idézetem ezzel kapcsolatban: „A legjobb Rotring a Parker!”
Lehet, hogy Ferenc a brókersztori kapcsán emlegetett offshore cégének kártyájával vásárolgat az iTuneson. :)
Kozben megkerestem az Apple-t. Hamarosan re post a temaban. Valszeg hetfon.
így siman latom mar a keddi napirend elotti felszolalasokat a parlamentben: igaz-e, hogy gyf zenet lop? es ki fizeti ezt?
teljesen evidens hogy megint hazudik. azt se tudja mi az az ipod