Crunchies 2007: meglepetésmentesen

Még szerencse, hogy Hollywood épp sztrájkol. Már épp vörösszőnyeghiányunk volt.

A nagy techblogok összefogásából létrejött Crunchies unalmas eredményt hozott. Többek között ezért nem írtam róla semmit két nappal ezelőtt. Mi volt 2007 legjobb webes szolgáltatása szerintük? Hát persze, hogy a Facebook. Mi nem volt még meglepetés?

A Twitter, a Netvibes, a Meebo, a Zoho, a Techmeme, a StumbleUpon és a Kongregate egy-egy díja. Ezek a szolgáltatások évek óta ott vannak a weben, népszerűek, ismeri őket mindenki, aki egy kicsit is többet kattint a weben, mint amennyi feltétlenül szükséges lenne.



A Crunchies idei győzteslistája egyben azt is mutatja, hogy a TechCrunch, a ReadWriteWeb, a VentureBeat, a GigaOm (vagyis a webkettőben mérvadó blogok) 2007-ben sem talált jobb webes szolgáltatásokat, mint amikre már rátaláltunk 2006-ban (egyes esetekben még korábban).

Ne legyünk teljesen igazságtalanok: a Facebook, a Twitter és a Zoho 2007-ben valóban felnőtté vált. Mindhárom szolgáltatás tavaly lett igazán, átütően sikeres. Vagy azért mert hirtelen nagyon sok látogatót vonzottak, vagy azért mert innovációban jártak az élen.



Az idei Crunchies leginnovatívabb szolgáltatás díját az EarthMine vitte el. Korábban nem ismertem a szájtot. Az Alexa-adatokból az is kiderül, hogy egészen mostanáig nem is nagyon léteztek. Talán az EarthMine felszínre kerülése az egyetlen pozitív hozadéka ennek az oszkardíjasított techgálának.
Címkék: toplista startup
2008.01.20. 14:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Többek között ezért nem írtam róla semmit két nappal ezelőtt"

Oszt akkor most mé'??:-)