Közösségi szoftvertesztelés

Több, mint 2000 ember regisztrált tesztelőnek a uTest web oldalán. A közösségi oldal fizetséget is kínál a tesztelni vágyóknak. A Techcrunch szerint néhány száz és néhány ezer dollár közt kereshetnek havonta a tesztelésre jelentkezők, de ez függ a szoftvertől, annak típusától, a résztvevő tesztelők számától, de legfőképp a megtalált bugok számától, mivel az alapján fizetnek.

A fizetést természetesen nem az oldal állja, hanem a szoftverüket a közösséggel teszteltetni kívánó fejlesztőcégek. Feltehetőleg nekik akkor éri meg a dolog, ha ugyanazért a tesztelésért kevesebbet kell fizetniük, mintha munkatársaik tesztelnék a rendszert.

A februári pilot időszakban 12 cég különféle szoftvereit lehet tesztelni az online kaszinó szoftvertől egy új e-mail alkalmazásig. Az első etap tesztelése március közepéig tart, már keresik a fejlesztőcégeket a következő ütemhez.

Bár webkettes alkalmazásoknál legtöbbször a felhasználók szolgálnak tesztelőként, dobozos szoftvereknél ez a szolgáltatás nagy segítség lehet, ha jelentős kiadáscsökkenéssel jár, és az amatőr tesztelők megtanulják, hogy kell észrevenni a hibákat.

Címkék: szoftver techcrunch kommuniti startup
2008.02.12. 09:30. írta: Vén Márton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.