Videóreklámok a keresőben

A Google újabban videóreklámokat helyez a keresőtalálatok közé. Marissa Mayer alenök, aki többek között a keresőért is felelős azt mondta, hogy a változás csak a fejlődés része, a Google hirdetések soha nem a szöveges hirdetésekről szóltak, hanem hogy passzoljanak a formához. Amikor szövegesek voltak a találatok, akkor illettek a szöveges hirdetések is, a vizuális hirdetés nem passzolt. Ugyanakkor azt is állítja, hogy a szöveges hirdetés nem elég hatékony azokon az oldalakon, ahol videók és képek vannak, a szem automatikusan a képet találja meg elsőként. Most, hogy a Google találatok között egyre több a kép és a videó, ideje a hirdetési formákat is ehhez igazítani. Most éppen tesztelik az új módszert.
Címkék: google keresők hirdetés
2008.02.15. 15:27. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A linkelt oldalon eddig mint komment szitkozódó :)

Van erről screenshot? Vagy milyen szavakra jelenik meg ilyen hirdetés, mit kell beírni?
a fene tudja. ha keresek egy képet vélhetően nem fogok nézni videohirdetést.

mondjuk beírom "flower", kijön egy csomó virág. ilyenkor valahogy nem jut eszembe végignézni a virágboltok reklámjait.

átfutnám a szöveges hirdetéseket, mondjuk hol ingyenes házhozszállítás. és akkor kattintok. már rendelek is.

marissa mayer ha jól értem azt mondja, h ilyenkor inkább kattintás alapú videohirdetést akarnak a népek. mert vizuális tartalmat keresek. szerintem ez nem ilyen egyszerű. no de mindegy.
Ha kellően zavaró lesz, úgyis kénytelenek leszünk letiltani :) A legjobb reklám még mindig a jó szolgáltatás jó áron.
Én ezt úgy oldottam meg kb 3 éve hogy Firefox + ADBlock Plus. :) Ennyi meg egy bambi.
volt kísérlet, h a youtube tartalmát is reklámfilmesítik. nem igazán jött be.

azt sose értettem, h a youtube miért nincs tele szöveges hirdetésekkel. a rengeteg gads strukturálná a tartalmat.

akár úgy is, h a videot megosztókat honorálnák az adsense-hez hasonlóan. így a feltöltő érdekelt lenne h minél jobb címkéket rakjon a rövidfilm mellé. eddig nem értettem miért nem csinálják ezt.

de most már sejtem. ez a maria lehet az oka. úgy gondolja, h a video mellett a releváns hirdetés nem működik. biztos igaza van.
Ezt már csak úgy lehet fokozni, ha egész estés filmek jönnek majd be a gúglin minden lapozásnál. :D

Szerintem meg az lesz a vége, hogy mindenki adblockot tol. Minden flash, stb cuccot tíltani fog mindenki. Nesze neked jutyúk.

Nem jó irány ez.

Ügynök jön, becsenget. Elküldöd és bekopogtat az ablakon. Elhajtod, bekopogtat a garázsajtón. Elkergeted és belógat egy cetlit a kéményen.

Ilyesmi ez.
Ok, úgy látom nincs a neten példa erről. Kár.

OFF
Ha már itt tartunk: a YouTube mi a túróból termel bevételt? Mert az a néhány elszórt adsense biztosan nem fedezi a sávszélesség árát.
www.google.com/adsense/static/hu/video.html

ha jól értem, akkor ezekre a formátumokra gondolnak.
EdgarPE,
nem feltétlen kell bevételt termelni. elég, ha a cégértéket növeled. akár el is adósodhatsz, ha a vagyonod gyorsabban növekszik, mint a kötelezettségek, és akkor a nyertes vagy. persze ez egy nagyon kockázatos játék.

a gsearch+gads elég bevételt termel az összes szolgáltatás működtetéséhez.

a probléma itt az, h a mobil eszközök, a video on demand terjedésével a betűreklámok könnyen devalválódhatnak. hamarosan összekapcsolódik a tévé, a telefon és az internet, egyre többen fognak karosszékből internetezni, mobilon televíziózni. veszítenek jelentőségükből a betűreklámok. és a szabad szavas keresők is. a csajom távirányítóval fog netezni, vagy a mobiljával, nyilván lesz pc is, de a hirdetési piacból mondjuk az óriáskivetítők is kiszakítanak majd egy jókorát, mert a gyártás egyre olcsóbb. a google számára ez lehet a vég. pontosabban egy egy új kezdet. google tv youtube alapokon. esetleg az android nevű játékos.

az amúgy rendkívül szimpatikus ms mayer vélhetően tisztában van ezzel. ezért próbálja a videohirdetéseket (újra)pozícionálni. fél éve kipróbálták ezeket a youtube-on, most berakják a gsearch-be.
A belinkelt oldalon levo megoldas azert annyira nem gaz. A szoveges hirdeteseket is azert szerettuk (nem utaltuk), mert nem maszott az arcunkba. Onnantol kezdve, hogy villog, felhivja magara a figyelmet, onnantol kezdve gaz. Igazabol ezert nem is hiszem, hogy gy ebben a formaban tul jol mukodne ez a gugliis megoldas. Aktiv reszvetelt var a felhasznalotol (a szoveges hirdetesre csak ra kellett nezni).

kutacs_: > nem feltétlen kell bevételt
> termelni. elég, ha a cégértéket növeled. akár
> el is adósodhatsz, ha a vagyonod gyorsabban
> növekszik, mint a kötelezettségek, és akkor a
> nyertes vagy.

Ez reszigazsag. A ceg erteke valojaban attol novekszik, hogy a befektetok (vagy a jovobeni potencialis befektetok) elhiszik, hogy valahogy erteket fog termelni a ceg. Ennek ugyan egyik formaja megint csak az arfolyam nyereseg (dragabban tudom eladni a reszesedesem, mint amennyiert vettem, mert novekszik a ceg erteke), de a vegen ott van az elvaras, hogy majd egyszer nyereseget kell termelni. Kulonben nem lesz ott a lanc vegen, aki megveszi dragabban a reszesedest.

Persze rovid tavon alapitokent lehet erre jatszani, mert esetleg kezdeti stadiumban nem latszik, hogy nem lesz belole bevetel (te nem bizol benne, de akinek eladod, az meg igen), de hosszu tavon ez nem mukodik.

A youtube-nal is nyilvan arrol van szo, hogy valakik nagyon biznak abban, hogy 5-10 ev mulva nagysagban versenyezni tudnak a TV-kkel, es akkor bizony valahogy elkezdunk majd fizetni (reklam nezegetes, fizetos tartalmak, stb.)
jah, valamiből a guglinak is fizetni kell az alkalmazottakat, számlákat, hogy ti élvezzétek a sok szép ingyenes szolgáltatást, szal nem értem azokat akik a reklámok miatt sírnak. youtube nyitólapra kirakatni egy reklámvideót (t-mobile) meg nem lehet egy olcsó dolog...