A kommentelő diadala

Az elmúlt hónapokban kissé megfordult a világ a Gawker blogjain. Történt ugyanis, hogy az egyik lelkes kommentelőjük sokszor a legkevésbé sem az adott blogbejegyzésre reagáló kommenteket kezdett írni a gawkeres blogokra.

A notorius kommentelő nickje IndianSlipper, és ha rákeresünk a névre a Google-ben, láthatjuk, hogy kizárólag a gawkeres blogokra írt kommentjeivel van jelen a weben. Mármint ezzel a névvel.

December elején az akkor még a Gawkernél blogoló Choire Sicha próbálta is lehűteni kicsit a grafomán, saját, oda nem illő történeteit publikáló kommentelőt. Nem sok sikerrel.

A kommentelők és a bloggerek közt sokkal halványabb a határ, mint mondjuk az újságíró és az újságolvasó, vagy a tévések és a tévénézők között. A web már jó pár éve a publikálás teljes szabadságával kecsegteti a netezőket. És bár léteznek ezek az íratlan szabályok, hogy blogpostokhoz illendő a post témájához kapcsolódva kommentelni, azért - mint IndianSlipper példája mutatja -, a szabályszegők könnyedén válhatnak kultfigurákká.

Olyannyira, hogy IndianSlipper immár saját pólóval is rendelkezik a Cafepressen. A gawkeresek sem tudják, hogy ki ő. De erős a gyanúm, hogy a titokzatos, mániákus kommentelő is hamar Fake Steve sorsára jut majd. Hacsak nem válik éppen érdektelenné egy-két hét múlva a hirtelen jött népszerűség.
Címkék: blogok gawker bulvár
2008.03.02. 18:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minen csoda csak 3 naúig tart...

O se lessz sokáig híres...
Ilyen nekünk is van, nem is kevés. Ott van Lókupec a "Amikor bejöttünk a kárpátokba, a románok ellopták a lovainkat" szöveggel :)
Bocsánat, ha nem pontosan idéztem.
És hogy el ne felejtsük az első keménymagos, Szexuális Zaklatás pty Pandát.
Sunyatta... régi boldog homáros idők...
Legfontosabb küldetésem előmozdítani az egységsugarú beszállító-menedzsmentet.
az avclub.com oldalán van a Z0DIAC MOTHERFUCKER nevű kommentelő, aki kizárólag nagybetűkkel ír, és mindig mindenki őt várja, hogy végre megszólaljon. általában mindenkit elküld a rákba.

és ugye volt még a fospunpa is, nem is olyan régen...
Mi az a Gawker blog, és miért hírértékű, hogy ott kommentel valaki ?

Kisegymillió kommentelő van ...nem értem, de tényleg ....
Miről szól ez a bejegyzés? Ez most komoly, hogy egy troll-ról?
Ennyire gyík(geek)ság nem is létezik... lol.

A blog.hu krónikása megemlíti még Kurszán Kündü áldásos tevékenységét.
Tehát akkor ezután mondjuk koncertbeszámolót fogok írni egy szakácsblogba, hátha webes kultsztár lehetek miatta..

Néha úgy érzem ezek az arcok akik ilyesmit kultiválnak az elmúlt 20(-) évüket az élettől távol, a gép előtt töltötték, némileg ingerszegény környezetben.
halál a kommentelőkre:-)
Pénteken havernál boroztunk.... és hopp, így született a.... nem ide illő komment. Mostmár énis kultszár vagyok. SZUPER!!!4 XDXDXD
A Chronicles of the Heroic Knight (A hős lovag krónikái) egy új és izgalmas történet Lodossról Ryo Mizunotól, a Szürke boszorkány és a Lady of Pharis írójától. A történet főszereplője Spark, az ifjú lovagtanonc, aki minél előbb be szeretné bizonyítani, hogy igenis jó lovag válna belőle. Egy ünnepi bankett alatt néhány sötét elf ellopja a királyi kincstárból a Lelkek Kristálygömbjét. Spark feladata, hogy visszaszerezze a kincset, de nem is sejti, hogy nagyon veszélyes tárgy... főleg, ha egy gonosz feketemágus kezébe kerül! A tolvajüldöző csapat tehát elindul, s szép lassan fény derül küldetésük fontosságára. A nyomok a sötét sziget, Marmo felé vezetnek...
nálunk ilyenkor felháborodnak a "profik" hogy valaki spameli a blogjukat

igaz, hogy ennek semmi köze a spameléshez, de nem baj, lényeg hogy meőnek érzik magukat, mert már spamelik őket

na ez a különbség a két ország között
gyuszi bácsi már nagyon hiányzott!
Nálunk szerintem Bisztő Gyalla ilyen.
Hát... Ma szerintem mindenki lehet sztár, mondjuk ez maximális a közönség választáson múlik:D:D
Rav Antal kommentjei miatt olvastam csak a homár anno... hihetetlenül viccesek voltak.

Ön sikeresen leiratokozott a hílevelünkről :D
fotosop!

De komolyan: ez is egyfajta marketing.
"Nézzétek meg, a qrva commentelő sárba tiporja a blogomat [cry]"

Mire persze megnézik WTF...?

és ugye ez mindenhol előfordul, csak más blogger nem rohan anyuhoz, BSA-hoz, bilgéchez, hogy "néd'má,bántanak"
fak
A blog.hu és minden fejletteb blogmotor megtalálta a megoldást. Nem is kell bannolni az IP-címet (vagy ugyanoda sms-t küldeni), ha már nyolcszor kimoderáltad, utóbb megunja.