iWiW: megkezdődött a csoportgyűjtés

Mi történik egy népszerű webes közösségi szolgáltatással, ha júzerszámban megközelíti a plafont? Elkezd nem valós júzerekben gondolkodni. Az iWiW-en tegnaptól szabadon regisztrálhatnak intézmények, cégek és "klubok" is. Vagyis a valós személyek mellett immár a csoportok is beleszámítanak majd a júzerbázisba.

Vagyis három júzer lesz mostantól: természetes, szervezeti (non-profit) és üzleti (for profit).

Az egyelőre nem teljesen világos számomra - igaz még tesztelés előtt vagyok -, hogy a csoportok milyen funkciókkal rendelkeznek, mondjuk a valós (természetes) júzerekhez képest. Gondolom minden valós júzer felveheti "ismerősének" ezeket az entitásokat.

Vagyis úgy működik a rendszer, mint a Facebook Groups-funkciója, azzal a különbséggel, hogy az iWiW valószínűleg továbbra sem biztosít a csoportos mailküldésen kívül közösségi funkciókat a csoporttagoknak.

Ezzel a nyitással az iWiW inkább az "online telefonkönyv" imidzsét erősíti tovább. Nyilvános cégadatbázis jön így létre. Ráadásul a cég alkalmazottai is könnyedén nyomon követhetőek lesznek a rendszerben, amennyiben a cégek munkatársai nagy számban fogják felvenni ismerőseik közé vállalatukat. (A fejvadászok megint örülnek.)

Mondjuk ha valaki a saját cégét szeretné regisztrálni, egy rakat adatot kell megadnia. A cég adószámától kezdve, az ügyvezető nevén át a számlázási címig... Jaj a fizetős céges adatbázisoknak.

Amúgy meg értelmet nyert végre a magyar web egyik legszívósabb mémje is: immár van fizetős iWiW.
Egyszeri regisztrációs díj (Szervezeti és Üzleti Felhasználók számára) 5000 Ft
Havidíj Üzleti Felhasználók Klubjaiban 18 Ft / Klubtag
Ami talán egy kicsit neccesebb lesz, az a klubok működése. Hiszen a közösségi funkciók hiányában továbbra is érdemesebb a Facebookon létrehozni mondjuk egy Ubuntu-klubot, mint az iWiW-en. Jófejség az iWiW-től, hogy engedi a már létező, valós júzernek látszó "klubok" klubosítását. Szóval a Szép Emberek Klubja nevű felhasználó mostantól végre átkerülhet a valós személyek adatbázisából a klubok adatbázisába. (De akár a saját valós júzeremből is kreálhatnék klubot. Haha.)

Ti hogy látjátok? Próbáltátok már az új funkciókat?
Címkék: iwiw social network
2008.03.12. 09:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"valószínűleg továbbra sem biztosít a csoportos mailküldésen kívül közösségi funkciókat"

LOL.

az iwiw tagságomat csak az tartja életben, hogy a pénteki subba gyűjtést megnézhessem :]
IWIW tagság?
arra jó már csak, hogy a sok boldog-boldogtalan "emlékszel ugye kiscsillagom, én voltam az, aki anyukádnak a titkárnője voltam három hétig, egyszer ott írtad az asztalomon a matekleckédet" típusú "ismerősöket" néha az üzenőfalon "figyelmeztessem" egy-egy új blogbejegyzésre
Érdekes adat lesz, hogy mennyi fizetős vendég létezik pl. fél év múlva.
úrilány: tényleg ilyen mélyparaszt minden újgazdag?

---
egyébként nem lehet sikeres ember, aki regisztrálva van az iwiw-en...
Az első varázsa az iwiwnek eltűnt. Nem mintha rosszabb lenne a szolgáltatás, az még mindig ugyanúgy akadozik mint kezdetben. De valahogy érdektelenné vált a számomra. Levelet meg sem próbálok azon keresztül küldeni, inkább olyan rendszert választok ahol elég egyszer megpróbálni a levélírást, nem kell 2 szer 3 szor megírnod az emailt (persze a copy-t is lehet használni az iwiwben a küldés gombra kattintás előtt). Korlátozva van a képek összmérete, az emailek száma, stb. Az meg milyen dolog manapság?
Mostanában a hi5-ot szoktam használni. Ott nagyon sok képet ki lehet tenni, meg ilyen kiakadásokat mint az iwiw néha teszi soha nem tapasztaltam még. Pedig el tudom képzelni, hogy azon az iwiw tagok sokszorosa, sokszorta több képpel van regisztrálva :). Ott azt hiszem flash reklámok sem idegesítenek, de ha mégis vannak jól csinálják hogy nem zavaróak.
Túl lusta vagyok én bármilyen gombot megnyomni.
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy néha megnézem az iwiwen az ismerőseimet is, változott e valami, tehát használom, de olyan ez mint az egyik filmben volt amit a citromról mondtak, hogy az olyan narancs, ami kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk.
Először talán illene megcsinálniuk az iwiw motorját. Ilyen fos rendszer nem sok van az interneten....
Az iwiw a majmok bolygója
creative: a hi5 miért jobb, mint pl. a facebook, vagy a baratikor?
Érdekes lesz az, ahogy majd elkezdik válogatni, ki a magánklub, ki a szervezeti, ki az üzleti klub. És majd folyamatosan nézegetik, hogy a "Szép emberek klubja" körleveleiben ne olyasmik legyenek, hogy "Találtam egy nagyon olcsó és nagyon jó lehetőséget kozmetikai termékek vásárlására, talán érdekel téged is..." Hiszen tényleg lehet ilyet írni akár jószándékkal is, nem csak a lóvé miatt. Na ezt döntse el Mr. T.
Érdekes lesz az, ahogy majd elkezdik válogatni, ki a magánklub, ki a szervezeti, ki az üzleti klub. És majd folyamatosan nézegetik, hogy a "Szép emberek klubja" körleveleiben ne olyasmik legyenek, hogy "Találtam egy nagyon olcsó és nagyon jó lehetőséget kozmetikai termékek vásárlására, talán érdekel téged is..." Hiszen tényleg lehet ilyet írni akár jószándékkal is, nem csak a lóvé miatt. Na ezt döntse el Mr. T.
ja megvan: kb. ugyanolyan gyakran produkál ajax- (és egyéb) hibákat, mint az iwiw... :D
Havidíj Üzleti Felhasználók Klubjaiban 18 Ft / Klubtag

áfával? amúgy nem sok ez egy kicsit? én nehezen tudok elképzelni olyan üzletet, akinek megérheti ez ...
a nap húszpontos képe · 2008.03.12. 10:19:42

aztat én nem tudhatom, nem ismerek újgazdagokat... szorri ...
és mivan, ha valakit kirúgnak? törli a kapcsolatot?:D vagy továbbra is kér e-mailt /üzenetet a sok szirszarról?
ettől kezdve egy büntetés ha valaki belép a klubodba

van benne 2000 tag, az havi 36.000 Ft-ba fog fájni

nem tudom hány olyan klub lesz ahol ezt be fogják fizetni
Én is csináltam egy új szolgáltatást, már nálam is lehet klubot létrehozni! Semmire nem jó az én rendszerem sem, de nálam csak 17 Ft a tagdíj, per klubtag!
Én tegnap este kértem be, h a meglevo magazinom profiljat alakitsak at, de egyelore még semmi nyoma, hogy csinaltak volna barmit is... kivancsian varom, mikorra lesz belőle valami.
Ez azert jo, mert igy le fogjak gyilkolaszni az ismeretseg gyujto kamuregeket. Allitolag. Azokkal meg az a baj, hogy egy csomoszor nem tudsz ertelmes legrovidebb utat nezni egy megfeleloen idegen emberhez, mert valamelyik ismerosodon keresztul szinte biztos lesz egy ilyen 7es busz vagy szepemberek klubja.

A 18Ft/user/ho lehet, hogy sok, de biztos komoly szamitasok eloztek meg. (Legyen 20? A, az sok. 19? A, azt mindenki 20-ra kerekiti. O, akkor legyen 18! :) ) Ha sok, majd csokkentik. En azert nem sajnalom az ilyen-olyan cegecskeket, hogy nem tudnak ingyen reklamozni. (Ingyen meg ugye semmi sincs, valakinek ki kell fizetni a fentartast meg a hasznot, ha ok nem jarulnak hozza, hat meg tobb lesz a hirdetes.)

HH: nem hiszem, hogy a cegek szivesen fizetnenek a sajat alkalmazottaik utan 18Ft-okat. De a fejvadaszok eddig is hasznalhattak a wiw-et, pont ugyanilyen hatekonysaggal, hiszen munkahely alapjan eddig is lehetett keresni.

Hogy nyilvanos cegadatbazis lesz, azt azert ketlem. Igy latatlanba nem tunik tul valoszinunek hogy az osszes adat publikus lenne a cegekrol.
Persze az 1 milliárdos vételárat valahol be kell hozni. Mondjuk szerintem nem ért az 1 milliárd forintot.
Csak az a gáz, hogy semmi változás nem lesz sztem, ugyanúgy lesznek spammerek, ellenük meg semmi védelem, az meg már kicsit nevetséges, hogy 2008ban csak két megányi képet, meg 200 darab max asszem 4000 karakteres üzenetet lehet eltárolni...úgyanúgy van ezzel is, mint a hamvába holt FER-rel...nincs infrastruktúra, de azért fizess, hátha egyszer kedvünk lesz megcsinálni...
Annyira siralmasan szánalmas, hogy egy milliárdos cég képtelen odafigyelni arra, hogy pl. a kluboknál a kategóriaválasztásban az ábécé szerint rendezett listában a VÉGÉN vannak a magyar ékezetes szavak...
Vagy nem képes erre az Oracle? Nem hinném...
Non-profit civil szervezetünk ma a következőt közölte ismerőseivel: "Egyrészt üdvözöljük a WiW új fejlesztését, mely szerint klubként lehetnénk jelen a továbbiakban, másrészt nonprofitként jobb helyre is tudjuk tenni azt az 5 ezer forintot, amit elkérnének ezért, úgyhogy előreláthatólag 30 napon belül törölnek minket innen. Mea culpa, a T-Online-nak pedig sok-sok befolyó 5000 forintot kívánunk, amit aztán gyógyszerre költhetnek." :)
Szerintem ez a 18 forint nem olyan sok, főleg nem a milliárdhoz képest. Ha van százezer üzleti célú klubban regisztrált ember (és ez azért nem olyan kevés), akkor az még mindig csak havi 1,8 millió. Egyébként már találtam is olyan nonprofit klubot, ami számomra éppenséggel nagyon is üzletinek tűnik, az Adria Gelato Fagyizó. És ezt így most hogy?
Bár ahogy látom, a Coke club egymaga 200,000 tagú. Ők elbírják ezt a havi kiadást, csak azt nem tudom, nincs-e jobb helye ennek a pár milliónak.:)
Miért nem lehet kipróbálni mielőtt írsz róla? ez így gyász...
Amikor mindenhonnan reklámok szakadnak az emberekre, ki a fene akarja még az iwiwen is? Eléggé elkenem(~tem) a száját aki ott privibe hirdetgetett.

csak a Subba miatt megy még a wiw!
:)
reneszansziwiw.hu ebből mi lesz tudja valaki?

ujrakezdik? :D
iWiW-re felmászok 1 hónappan egyszer, vagyis részemrol nem nagy hatású az az egész.

Amúgy nyitottam én is egy klubot, de csak tesztbol.
Nem nagy durranás.
Törlöm le magam a picsába. Ökörség.
Én is soknak tartom a 18 forintot. Főleg akkor, ha a körbespammelésen kívül másra nem is használható a céges reg. 1000 ismerős havi 18 000 Ft-ért valóban nem sok, csak az a kérdés, megér-e havi 18 000 ft-ot amire használhatod ezt az egészet.

És még úgy sem vagyok biztos benne, hogy megszpemmelheti a cég mind az 1000 ismerőst, nem hinném hogy az ismerősnek jelölés kapásból opt-innek számít.
VM: Miert kene szpemmelnie? Lehet ezt okosabban is. Jopofizas, jatekok szervezese, forumon bejelentesek, stb. Ha valaki felvetette magat a klubba, akkor nem kell spammelni, erdeklodik o magatol is.
Elolvastam a sajtóközleményt - kár volt. De viszont rájöttem mi hiányzik a Startup-okból! Ez a parasztvakító fellengzős marketingrizsa!!!

"Fennállása óta a legjelentősebb fejlesztést hajtotta végre..." helyett inkább az illene ide: "Fennállása óta a EGYETLEN fejlesztést hajtotta végre..."

"Az elmúlt hónapok – a megvalósítás módját, működési modelljét tekintve egyedülálló – fejlesztéseinek" - hát igen, ez a fél éves szarakodás valóban egyedülálló a világon, más nem merné felvállalni.

"Új kitörési lehetőség" haha, mitől olyan új ez? Feltalálták a zinternetet? :D

Parasztvakítás, parasztvakítás, csak ez kell a népnek és máris kajolja...
Érdekes lesz ez a dolog.

Amikor én regisztráltam a „klubunkat” a szabályzatnak semelyik része nem tiltotta ezt.
Elkezdtük hirdetni, hogy vagyunk az iwiwen is és rövid úton lett 15 000 ismerősünk. Ez most alsóhangon negyedmillió forint havonta az iwiwnek az Ő kényük-kedvük szerint, mert ugye mit is jelent a non-profit náluk azt nem tudjuk és arról már ne is beszéljünk több mint százezer embernek reklámoztuk az iwiwet.
> mert ugye mit is jelent a non-profit náluk azt nem tudjuk

A mostani regisztracios uralprol eleg jol kiderul: a szervezeti formatol fugg. Cegek for profit, alapitvanyok, egyesuletek, mittomen mik meg non-profit.