A nap játéka: itt a Google Sky webes verziója

Augusztusban jelent meg a Google Earthben a "Sky" layer, melynek segítségével galaxisokban és csillagközi terekben barangolhatnak az Earth-júzerek. A Google Mars és a Google Moon webes megjelenéséből már következtetni lehetett arra, hogy hamarosan a Sky is elérhető lesz webes felületen.

Nos a Maps új verziója, a Google Sky mostantól elérhető böngészőből is. Bár a térképnézetek még nem beágyazhatóak, és a galaktikus utazás sem olyan folyamatos, mint amikor a Földet pásztázzuk a Google Mapsben, mindenesetre egyszer talán az űr számunka ismert részéről is lesz olyan részletes webes adattárunk, mint a Föld nevű bolygóról. Kellemes kattintgatást. És mindenkinek kellemes π napot.

Címkék: google google earth google maps
2008.03.14. 12:45. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a térképnézetek még nem beágyazhatóak"

Ezt cáfolnám, az API -n keresztül elérhető. Részletek itt:
googlemapsapi.blogspot.com/2007/12/maps-from-another-world.html
az lehet, de a feluletre elfelejtettek kipakolni.
Már várom a Google sky mashupokat :D Van pár izgalmas ötletem, csak kár, hogy soha sem csinálom meg őket.
mondd gyorsan egymás után: napi
hát én eddig nem jutottam el oda, hogy az objektumokról infót is adjon. amit eddig felfedeztem, az egy képnézegető melyben szabadon nagyítható és mozgatható a különböző égifotókból összevágott óriás ég-kép. de ez nem olyan struktúrált térkép, mint a google maps földi változata.
végre itt a fekete google, meg van mentve a Föld! :)