Exchange helyett Google?

Az Exchange szerverek kaptak most riválist. Pontosabban a Cemaphore jött ki egy új termékkel, mely az Exchange-Outlook házasság helyett/mellett ajánl egy Google-Outlook alternatívát. A Mailshadow for Google Apps segítségével az Outlook közvetlenül Google szerverről futtatható. Gmail és Outlook között persze már eddig is lehetett szinkronizálni (IMAP vagy POP3 segítségével). Csakhogy a MailshadowG segítségével a levelek mellett a kontaktokat és a naptárbejegyzéseket is szinkronizálhatjuk. A megoldás nyilván elsősorban azoknak a kkv-knak lehet érdekes, melyek spórolni szeretnének a vállalati infrastruktúrán. Elsősorban az Exchange-en.
Címkék: google üzlet email outlook
2008.03.27. 23:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És ez vajon tudja majd az ActiveSync over HTTP-t is?

Kicsit off, bocs:
*****************
Van más megoldás neten keresztül pl. nokia mobiltelefonra naptárat, névjegyzéket, taskot szinkronizálni, mint az exchange?

Van egy alkalmazásunk amihez most írnánk egy exchange connectort, hogy majd azon keresztül szinkronizálják a mi alkalmazásunkban létrehozott bejegyzéseket és a mobilon létrehozottakat.
Nekem elég az Opera és a benne található kliensek, jelen esetleg az IMAP /POP kliens.

Nem kell nekem más.
Az Exchange azért elég sok mindent tud, nyilván a gugli funkcionalitása meg sem fogja közelíteni. Csakúgy mint a Word-öt az online guglis szövegszerkesztő.

A kérdés csak az, hogy akinél Exchange van, tudja-e, hogy mire jó, illetve kell-e neki a plusz funkcionalitás...
Tesla: termeszetesen van. A modern mobiltelok tudnak syncml-t, azon keresztul szinkronizalnak. Nem exchange fuggo a dolog, csak valoszinuleg az is implementalja a protokolt. A guglihoz (vagy szinte barmihez) pedig meg lehet irni az atjarot. Linux ala biztosan letezik ilyen szoftver, meg ha valaki nagyon bizik masokban, akkor van egy goosync nevu szolgaltatas (ele www, moge com).