Megérkezett a magyar PayPal

Új, friss arculattal élesedett az Abaqoos. A mikropayment szolgáltatás kábé azt tudja, mint a PayPal. Segítségével online lehet vásárolni és támogatásokat leadni. Az Abaqoos-fiókban összegyűjtött összegeket vissza lehet vezetni otp-s számlára. Maga regisztráció nem túl bonyolult:



Az Abaqoos igazi előnye a PayPallal szemben a már említett otp-s kapcsolat. Az OTP Direkt szolgáltatása együttműködik az Abaqoosszal, szóval ha a weben fizetni akarunk valamiért, otp-s számlánkról pénzt mozgatunk az Abaqoos-fiókunkba, és máris fizethetünk. (Amúgy állítólag a jövőben több bank is csatlakozik majd az Abaqooshoz. Meglátjuk.)

Mire érdemes használni az Abaqoost? Elsősorban azoknak a bloggereknek lehet jó, akik még nem regisztráltak PayPal accountot, és szeretnének esetenként pénzt kapni olvasóiktól. Ha kiteszik a támogatás buttont az oldalukra, olvasóik könnyedén küldhetnek nekik támogatást.

Ha a támogatás 1000 forint alatti, akkor az OTP 10 százalékot kér a tranzakcióért, ha az összeg nagyobb, akkor a tranzakciós díj 8 százalék. Ez nem tűnik túlságosan előnyösnek (sőt). A pici előny a PayPallal szemben, hogy a támogatási összegeket a blogger ingyen át tudja mozgatni otp-s számlájára. Akik erre vártak, azok örülnek. A paypalosokat viszont nem fogja elkáprázitatni az új konkurencia.

Szóval íme, megérkezett a blogok üzleti modellje Magyarországra.

Hol tudunk fizetni Abaqoosszal? A BidOnline, a CherryOn, az IngatlanNet oldalain. De támogatja a rendszert minden szabad html-kód befogadó blogszolgáltató is: a Blogger.com, a Freeblog, a Blogter és persze a Blog.hu is. Szóval a blog.hu-s júzerek máris kitehetik blogjukra az Abaqoos gombot, hátha keresnek valamennyi pénzt blogjukkal.

A html-kódok beilleszthetők a nagyobb közösségi szájtokba is. A Facebook esetében a MyHTML segítségével illeszthetik a felhasználók az Abaqoos-gombot oldalukba, a MySpace-en szintén be lehet szúrni a html-t. (Utóbbival a feltörekvő magyar zenekarok szerezhetnek némi anyagi támogatást rajongóiktól.)
Az iWiW ugye nem enged be külső html-kódot az oldalba, úgyhogy ők továbbra is maradnak a zártság zászlóshajói.

Néhány szóban ki kell még térnem az interfészre és a dizájnra. Az Abaqoos webes megjelenése kifejezetten lazára, szépre, kerekre sikeredett. Az interfész könnyen kezelhető, nincsenek fölösleges flikkflakkok. A szolgáltatás működésének megértéséhez 1 percre van szükség, és flottul működik is a regisztrációtól a klienstelepítésig a rendszer. A szolgáltatást amúgy a POD CEE Kft. fejlesztette. Úgyhogy az érdem is az övék.

Az Abaqoos kliens (win only) nálam faszán működik, a Firefox kiterjesztést nem tudtam tesztelni, lévén FF3b4-gyel nem igazán működik még. Gondolom hamarosan érkezik majd a webes kezelőfelület is...

Ja, és hogy valami exkluzívat is mondjunk: OSX-hez is készül a natív alkalmazás. Pár hónap kérdése. A fejlesztők szerint amúgy az asztali kliens előnye, hogy kényelmesen lehessen kattintással fizetni és ne weben keresztül kelljen minden 5 forintért azonosítani magadat. Ráadásul az azonosítás is biztonságosabb mint böngészőből. Az adatokat nem lokálisan tárolják.

Ugyanakkor az asztali kliens nem túl kényelmes megoldás, főként azoknak, akik több gépet is használnak. Mi van például, ha vendéggépen akarok online fizetni? Az Abaqoos sikere azon múlik, hogy képes lesz-e a magyarországi bankokkal jó dealeket kötni, és ezzel kicsit lökni a hazai - amúgy siralmas - online payment szekerén.

A rendszer tranzakciós részét csak most fogom tesztelni. Úgyhogy küldjétek a támogatásokat, a laptopom úgyis kékhalállal távozott az élők sorából. Szükségem van minden karitatív önzetlenségre. ;) Na, a lényeg, hogy a tranzakciók menetéről és működéséről még írok egy postot valamikor a héten.
Címkék: bloggerek paypal online payment abaqoos
2008.03.31. 09:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szánalmas, hogy egy desktop eszköz kell hozzá, ami ráadásul csak windowson fut.
Szeretném jelezni, hogy a blogter.hu is értelemszerűen támogatja a szolgáltatást.
Komolyan mondom, ettől siralmasabbat régen nem láttam. :( Miért kell visszalépni az időben "fejlesztés" címén?! Kíváncsi leszek, mikor lesz chat és egyéb "hasznos" holmi beépítve a kliensbe.
ez egy gagyi.
a paypalrol is ingye lehet levenni az osszeget, unicredit szamlara 2-3 nap.
szerintem is valasszatok a vilagon mindenhol elterjedt, elfogadott, evek ota mukodo, gyakorlatilag szabvany paypal helyett valami otp-s buzisagot.
jo otlet.
Kipróbáltam és teljesen flottul ment minden. Beálltam Szuperapu mecénásai közé a freeblogon szuperapu.freeblog.hu Hirbehozónak is fogok! :-) Nagyon csinos kis megoldás.
Szánalmas. A technikai bénasága egy dolog. De 8-10 százalékos sáp? Ez viccnek is rossz. Hiénák. Aztán meg majd sírnak, hogy mennyire nem terjed ez magyarországon és mennyire elmaradott ország vagyunk mert egy ilyen fasza szolgáltatás senkinek se kell...
Kár a desktopos háttérért, én nem bántam volna megadni nekik az emailcímemet...
a paypal-el az a baj, hogy csak dombornyomású kártyákkal működik, a magyarországi emberek 90%-ának meg sima electron meg mittudomén milyen kártyája van ami csak bolti fizetésre meg készpénzfevételre jó. a szövegből úgy vettem ki, hogy nem csak dombornyomású kártyákkal lehet használni szóval ez itthonra jó ötlet, sztem.
A meetup-on elhangzottak szerint ez ugy mukodik, h a desktop kliens-be beirod a user/pass-t, es utana mar tobbe nem kell, amig fut a kliens, pl. amikor fizetsz. Ezek szerint ha ott hagyom ezt a gepemen az irodaban, akkor odamehet egy vicces kollega, es rendelhet nekem egy jo nagy dildot? Szoval ezt nem ertem, h hogy mukodhet igy, a meetup-on is kerdeztem a fickotol, de nem tudott valaszolni, mert PR-majom volt. Esetleg felvilagositanatok?
Nem, nem, soha!

1. Nyilvános internetes szolgáltatásért nem fizetek és ilyesmiért nem kérek pénzt soha. Az ilyesmit tőlem telhetően bojkottálom.
2. Az OTP-vel nem lépek üzleti kapcsolatba soha.

A 10 százalékos sáp amúgy is uzsora... :-(
Döbbenetesen magyar módra lett kitalálva ez a megoldás. Mi ez az óriási jutalék? Desktop alkalmazás? Látszik, hogy otp...

Inkább a PayPal felületét magyarítanák már.
hat gondolom a paypal accountodat sem hagyod nyitva, amikor elmesz vecere a munkahelyeden. tehat a felelosseg a felhasznaloe. nyilvan ha otthagyod a klienst, nyitva, es valaki visszael vele, akkor ugynaz tortenik, mint amikor elhagyod a penztarcadat: csak magadat okolhatod.
Nekem is csak az a bajom h. kliens kell hozza, ezen all v. bukik az egesz. Ez a bejegyzes pedig nagyon PR szagu... vagy csak en nem latom a kicsi (x) -et?
PayPalrol barhova kuldhetsz 25e HUF felett ingyenes.
A www.mobiltarca.hu kenyelmesebb ott nincs kliens csak a telefonszamodra rakotod a szamlaszamot es kesz (itt is igy van csak kozben meg a kliens?), tesztelni kell meg azt is, nagyon gyerekcipoben jarnak meg a micropayment cuccok idehaza, az OTP meg HUZ, HUZ mindent es mindenkit.

Vegul a nevvalasztas se tul szerencses: abaqoos en mar tobbszor elgepeltem... adathalaszat szemopontjabol is problemas lehet.
ha már a jutaléknál tartunk, akkor nekem az a tapasztalatom, hogy a paypal minimum tranzakciós díját is figyelembe véve (tőlem 90hufot szedtek le minimum tranzakciós díjként egy 200 hufos utalásból) a minimum tranzakciós díj nélküli 10% az abaqoos esetében nem kirívó. (pl a 200 hufból, amit kaptam csak 20-at vettek volna le)
Egyetértek az előttem szóló millióegy emberrel.

Semmilyen szempontból nem látom indokoltnak az asztali kliens meglétét. Teljesen felesleges. (elméletben el tudok képzelni szituációkat, amikor indokolt lehet, de a 99% nem ilyen, és ennek a 99%-ban felesleges és zavaróÖ

Nagyon fájó a full webes felület hiánya. Ez szerintem a felhasználók 90%-nál dealbreaker.

Nekem marad a paypal mert az bevált. (kit érdekel, hogy overall pár százalékkal több a levonás, ha cserébe működik...)
igen, ezt en is irtam. webes account felulet hijan nem lesz tul nepszeru a szajt. es belegondoltam a nyitva hagyott asztali kliens problematikaba is. ez valoban tul nagy privacy/security veszely. akkor nem marad mas elony, mint a magyar nyelvi interfesz es az otp-tamogatottsag. akinek ezek hianyoztak paypalbol, azoknak lehet erdekes. a tobbiek mar ugyis paypalon vannak.
Ami érdekes lehet még, hogy a támogató rendszereken keresztül kapott pénz milyen bevételnek minősül? Mert jó ez így, csak ha az ember a nyakába kap egy vagyonosodási vizsgálatot, mert fut a szekér... ;]
Érdekes lenne utánnajárni, hogy az ilyen adományok a tartalomszolgáltatás ellentételezését jelentik, azaz kereskedelmi tevékenységet, vagy magánszemélynek nyújtott támogatást? (Utóbbinak azért jobban örülnék... ;)
te , en mar majdnem kuldtem egy kisebb, de jelentekeny osszeget (ami valszeg nem eleg a gugli es facebook hatsojabol valo kimaszasra), de ez a desktopos alkalmazas... hat nem tudom, lehet meg otthonra se telepitenek ilyet, nemhogy a ceghez. Amugy nekem lenni kulfoldi bankszamlam, onnan eselyes lenne ezt a valamit hasznalni?
(ha esetleg felkerul egy paypalos donate is, akkor megtamogatlak 1/100 reszben egy kozepszeru laptop vasarlasban)

ZöPö (inda) · route66.blog.hu/ 2008.03.31. 10:26:30
nyugalom van, szerintem nem muszaj (1)
es mindemellett megertelek (2)
hmm, kozben felhivtak a figyelmemet, hogy VAN paypalos donate! akkor mar csak annyi lenne a kerdes, hogy ez menni neked, vagy a zindex.hu-nak, mint olyan.
Asztali kliens nem jó, viszont jó, hogy magyar bankokkal is van kapcsolat.
Amíg a kis magyar valóság olyan, amilyen, kellenek erre a piacra a specializált alkalmazások.
De, hogy mekkora létjogosultsága van... majd kiderül.
A 10 % nem biztos, hogy olyan sok.
Persze alapvetően sok, mert ingyen minden jobb lenne, de amilyen összegeket bankkártya hasznlatárt, vagy webes fizetési rendszer üzemeltetésért le kell szurkolni...
franc se tudja tényleg sok-e...
bl: nem, külföldi bankszámláról egyelőre nincs mód utalni rá, hacsak nem először utalod onnan OTP-re, majd onnan az Abaqoos-os pénztárcára. A kliens ellen és mellett is fel lehet sorakoztatni jó pár érvet - a működése nekem eddig teljesen stabil, könnyen kezelhető, szóval sztem nincs vele gond.
Valaki kérem magyarázza el, hogy ez adóilag hogy van. Ha valaki ilyen buttont rak ki az oldalára, az abból befolyt bevétel milyen jövedelemnek számít? Az OTP levonásában van már adólevonás is (és pl. a PayPaléban van?), vagy az ilyen bevétel után külön is kell adózni?
"A pici előny a PayPallal szemben, hogy a támogatási összegeket a blogger ingyen át tudja mozgatni otp-s számlájára."

A Paypalon is ingyenes 25.000 forint felett, alatta pedig 250 forint. Akkor ez tévedés a cikkben?

8-10%? Igen, elhiszem hogy azért jó mert itthon senkinek nincs dombornyomott kártyája, ha van akkor nem nem tudja hogy kell használni, de ez akkor sem ér meg 8%-ot. Marad a banki átutalás vagy a csekk.
azt írják, h a szolgáltatás otp lakossági bankszámlával vehető igénybe. a tranzakció így gondolom egy otp lakossági átutalással egyenértékű.

az adóhatóság szempontjából meg vélhetően egyéb jövedelem. olyan, mint a hálapénz, vagy a borravaló. szerintem 0 blogger fog ilyet bevallani.

persze úgy vagyok vele, h hh-t ruházza fel, utaztassa a google, az index meg fizessen neki munkabért.

egy független blogot esetleg támogatnék. ahol el van választva a webisztán, a googlisztán, az indisztán. bár én nem vagyok eltárs.
Hadd oszlassak már el egy félreértést! A PAYPAL **NEM** CSAK DOMBORNYOMOTT KÁRTYÁKKAL MŰKÖDIK!!! Én lazán regisztráltam egy nyomi Visa Electronnal és simán megy. Nincs időm utánanézni de ha jól emlékszem akkor a bankok engedélyezhetik/letilthatják a netes fizetést a nem dombornyomott kártyáknál. Az Erste engedi.
Tudomásom szerint az ilyen bevételeket csak akkor kell bevallani, ha eléred éves szinten a 150e forintos bevételt.
ZöPö (inda): Persze, érthető ill. megérthető az álláspontod, viszont pl. alapítványoknak, közhasznú egyesületeknek is egy hasznos bevételi forrást jelenthet.
the0dora: Majdnem jól tudod. :) Ugyanis van a törvényben egy kiskapu, mégpediglen mikor alkották, még nem gondoltak az elektronikus átutalásra, ezért arra szöhrnyű mód, jelen szabályozás nem vonatkozik..:)
Azt meg tudom erősíteni, hogy a PayPal már nem dombornyomott kártyával is megy. Nemrég regisztráltam OTP-s bankszámlaszámmal, Visa Electron kártyával, úgy fizettem. Pénzt még nem fogadtam, úgyhogy nem tudom, az megy-e, de a küldés megy.
windows only kliens ? vazz. ez itt 2008, nem 1995, ertve vagyok ?

webes megoldas, amihez desktop alkalmazas kell, ezek sikhulyek, de hat mit varjon az ember az OTP-tol, ami a tomeg bankja, es ertelmes ember elkeruli. barmi aron.
nekem a kliens kifejezetten tetszik. jó látni, hogy ott van az azstalon a kis virtuális pénztárcámhoz az ikon :-)
Azon kívűl, hogy nem fizethetsz vele akárhol, mert fel kell rakni egy klienst, meg mindenképp kell OTP-s számla, ha pénzt akarsz kapni, biztos nagyon jó. Addig meg paypal...
Ahogy látom az Abaqoos célja valami olyasmi, hogy az átlag felhasználónak is lehessen fizetni, ne csak ő fizethessen: "Az egyik alapkoncepciója az Abaqoosnak az az, hogy bárki online fizetés elfogadójává válhasson bonyolult szerződések vagy műszaki fejlesztések nélkül." Erre meg szükség van, mert ha volt ott közületek valki a StartUp vagy bármilyen webes konferencián a legtöbb esetben a mikrofizetés nem megoldott. A PayPalnek van 90 forintos minimum díja! Az meg a mikrofizetésben gond!
Hmm, ez nem újdonság. A NetPay (www.netpay.hu ugyanilyen elven virtuális számla- működik, s feltölthető több módon. A Mobiltárca (www.mobiltarca.hu) meg normál díjas SMS fizetést tesz lehetővé OTP bankkártya terhére. Szóval mi az új?
Nem akarom lehuzni Monus Adamek projektjet annyira mint az elottem szolok, par megjegyzes:)
- A 8-10% a bank, nem az abaqoos. Srry. Ez van.
- Az asztali kliens szinten a bank. Emlekeim szerint finoman szolva ok se orulnek neki. Szinten ez van.
- Paypalon tenyleg lehet nem dombornyomott kartyaval fizetni, pl. Erste, OTP Junior, de vazzeg, nem tud magyarul. Ez mint felhasznalot Teged lehet nem zavar, de ha mondjuk epp lenne egy szolgaltatasod - rezfaszu baglyokrol uzemeltetsz webshopot - mar inkabb.
- Az abaqoos.com nekem angolul jon be vmiert :/
- A videokon a regi design van, az uj se nagy ujdonsag (anno vki meetupon az evszazad legrondabb honlapjanak nevezte). Ezen jo lenne valtoztatni.

A Lax cuccaiba, akik a micropaymentet erosen SMS-alapon kepzelik el (netpay, mobiltarca) pedig most nem mennek bele.
the0dora,
tfh a blogger a legális utat választja.

a bloggerkedés önálló tevékenységnek minősül. az abaqoos jövedelem pedig ha jól olvasom minden esetben lakossági számlán keresztül érkezik, így az magánszemélyként szerzett jövedelemnek minősül.

a főszabály itt tudtommal az, h minden megszerzett jövedelem adóköteles, és növeli az adóalapot. persze vannak az adóalapot, illetve az adót csökkentő tételek. nincs semmilyen limit, legfeljebb adójóváírások.

imho az így szerzett jövedelem első körben áfa mentes, viszont adó és járulékköteles. a szigorú adóhatóság vélhetően figyelmeztne, h ha ez rendszeres jövedelem, akkor negyedévenként adóelőleget kell fizetni, és év végén azt elszámolni, ami további adminisztráció és költség.

ezek a törvényeink.
dombornyomott kártya nem kell senkinek hisz minden valamire való banknál lehet internetes kártyát igényelni. Kölön számla, működik mindenhol és a saját online bankodon keresztül raksz rá és veszel le róla pénzt. Aztán azt oda regisztrálod ahova akarod.
Lassan pókerbajnokságot rendezhetnénk, annyit beszélünk itt a kártyákról. :-D Egy dologban azonban nekem nagyon bejön a dolog: pár forintos (szó szerint 1-2-5-10 forint és nem 10.000 huf) fizetésre ettől jobbat nem halottam.
Hogy néz ki ennek a jogi, meg adó háttere? Mi van, ha egy cég támogat egy blogot?
hh: A "nyitva hagyas" a weben is jelentkezhet, de epp ezert, a penzugyi siteok iszonyat agressziv timeouttal dolgoznak, pl. az Erste-nel neha mikozben hasznalom a feluletet de nezem az adatsort kidob inactivity miatt. A timeout implementalasa reszukrol azt jelzi, h szerintuk se jo nyitva hagyni a kaput => Nem ertem, h ezt hogyan tamogathatja az OTP.
Talátam egy fórumot (a SEO-n), ahol van egy fizetési rendszerek tudora és ő írja: "A 8-10% pedig a támogatói gombokra vonatkozik, kereskedőként elég más feltételek vannak, és ha jól belegondolsz akkor igazából ez számit.

A másik pedig, hogy tipikusan micro paymentről beszélünk azaz, ha mondjuk egy netes játéknál acconként 50 ft-ot kérsz az embertől akkor ez még mindig a legolcsóbb módja a dolognak."
Amikor ez az oldal bejött, a böngésző kapásból elkezdett panaszkodni a tanusítvány hitelességének esetleges problémájáról. Namost vagy a böngésző tolt el valamit, vagy az Abaqoos tanusítványa szar (nem lekövethető a felsőszintű CA-kig).

Ha az utóbbi forog fenn, akkor ütnivaló hülyék h egy épkézláb tanusítványt nem tudtak összehozni. Mer h én nem használnám az tuti, ha a böngészőm biztonságilag sikít miatta.
Épp ez a probléma hogy a dolognak nincs törvényi háttere. Ha számlát adsz vagy kapsz vagy valami igazolást, akkor tiszta ügy. Ha ez nincs az az APEH szerint nincs azaz illegális. De ki fog szarozni számlával pár forintoknál. Ha akarod jó állampolgár módjára bevallod összegezve az éves bevalásban. Persze brutális adóteherrel, mivel nem jóállampolgárra van kitalálva a magyar adórencer.
@Float: Röhögni fogsz, de a CIB BANK tanúsítványa is ilyen. Legalábbis nálam már ilyen pár hónapja, és még most is.
na mongyatok mar meg, hogy a webisztan paypal-jevel most laptopra gyujtunk, vagy az index crew borravalojara?
trashbin,
erre találta ki a jogalkotó az ún. egyéb jövedelem fogalmát. borravaló, hálapénz, stb. vagy magánszemélyként korrepetálsz például.

persze az egy más kérdés, h ezt nem szokta senki sem bevallani, mert fű alatt zajlik. itt csak annyi a probléma, ha esetleg az apeh rágyúr erre, egy szigorú ellenőrnek szemet szúr az a abaqoos.

a bloggerkedés pedig nyilvános munkavégzés, a pénzmozgás könnyen nyomon követhető, éppenséggel megnézhetik a nagyobb forgalmú abaqoos számlákat. persze inkább az a valószínű, h 5 éven belül soha senki nem foglalkozik ezzel, de erre garancia nincsen.
Nekem ilyen támogatásokra nemlessz szukségen soha.

A´íg létezik mindennek egy alternatív Free változata is.

Honlap: extra.hu
Domain: dot.tk
OS: Linux

Stb. Stb.
nem lessz, hanem lesz, lesz, lesz. százszor is, ezerszer is.
MONEYBOOKERS inkább mint paypal... nekem van mindenem és a cégemnek is...
Ez gagyi. 8-10% nevetséges. Piti száz forintokkal meg minek szarakodni???

www.moneybookers.com/app/?rid=322598
Vagy Google checkout
Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli! Eddig mindenki arról beszélt, hogy jaj, de kár, hogy nincs mikrofizetés, mert mennyire jó dolgokat lehetne csinálni. Most meg amikor van és lehet szó szerint pár forintot is fizetni/fizetteni, akkor meg azért mert a sírás, hogy minek a mikrofizetés. LOL
1, Miért baj az, hogy a paypal nem tud magyarul?? Kb 10 szónak a jelentését kell tudni a kezeléséhez, vagy még annyit sem...
2, Kipróbálnám ezt az Abaqoos, de telepíteni nem fogok semmit emiatt (Windowst sem..)
Pedig tényleg nem lenne rossz ötlet, de így...
otp - a bankok bkv-ja! legyél te is sikeres az otp-vel!
Na én nem vágom ezt az egészet, meg nincs blogom sem (meg különben is barlangban élek egyesek szerint).
Én csak olvasgatni szoktam a blogokat, de a Webisztánt ki fogom szedni az RSS readeremből, ha ez így marad, mert rohadtul idegesít, hogy szokásos módon megnyitok 10-20 oldalt, hogy majd elolvassam, aztán amikor ez betöltődik akkor idevált, hogy akceptáljak le valami tanúsítványt (miközben egy másik fülön a cikk felénél voltam...)

Kérem kapcsojja ki...
Ez meg mi a halál?

Már várom mikor születik egy bejegyzés a következő címmel:
Keress pénz szörfözéssel!

Mégis ki a halál utalgatna jófejségből pénzt bloggereknek. Akkor se nagyon jutna ilyen senkinek az eszébe, ha már használná a szolgáltatást, de pont ezért telepíteni a világon senki nem fog.
Itt van mégegy megoldás: www.fizetek.hu
Mikrofizetések bankkártyával, SMS-sel, bármivel. Sima reg, nem kell telepiteni semmit (Linux alatt is fut), ha az OTP-t utálod, választhatod a CIB-bet is, s bankszámládra megy a pénz. No persze meg is kell keresni, de ez már egy másik téma.
latom mindenkinek sikeresen elborult az agya :)
mégis mit vársz bulvár szerkesztéstől?

hangzatos cím a cikkírótól, "Megérkezett a magyar PayPal", amire az címlap rátesz egy lapáttal, aztán megnézi az olvasó, és azt kapja, h telepítsél egy otp kliens programot, és máris utalhat pénzt a bloggereknek. nem történt semmi meglepő.
en azt ertem, de, attol fuggetlenul, hogy a cikk kicsit pr szagura sikeredett, egyesek ugy nekitamadtak az adomanyozasnak, mintha legalabbis kotelezove tettek volna.
na be lehet fejezni ezt a piarszaguzast. semmi kozunk sem az otp-hez sem ehhez a fejlesztoceghez. senki nem mondta h hasznalni kell. mindenkinek lehet velemenye. nekem is van. leirtam a postban. ennyi.
kutacs_ : szerencsére nem kötelező, mindenki maga dönt. Fentebb a többiek linkeltek egyéb alternatívákat is, kinek-mi-hogyan éri meg. Btw, az otp-nek semmi köze a klienshez és az egész még csak most indult, egyelőre egy pénzintézettel. Tipikusan hazai módi, leszólni mindent, és lehetőségek helyett hibákat keresni, de persze ebben sincs semmi meglepő :)
ugye itt arról kellett volna beszélni, h nincsenek normális micropayment rendszerek magyarországon.

ennek elsődleges oka az, h a micropayment rendszerek az ftp warez szektort szolgálják ki, ahol illegális tartalom szolgáltatók és a legális közvetítők osztoznak a kalózkodásból származó extra profiton. így nemzetközi összehasonlításban folyamatosan késéssel kerülnek bevezetésre a korszerű fizetési rendszerek, illetve a közvetítők magas jutalékkal dolgoznak.

ehelyett az van: "Megérkezett a magyar PayPal", amiből a "magyar" mondjuk igaz, a "megérkezett" és a "PayPal" hamis.
Nem értem, hogy miért akadtatok ki. Ha nem tetszik, akkor nem muszáj használni. Én a magam részéréől annyit, hogy nálunk beüzemeltem és hibátlanul működik. A klienst meg csak akkor futtatom, ha kíváncsi vagyok, hogy valaki meglepett-e.
kutacs: szerintem tok jo lenne ha nem mondanad meg h a tobbieknek mirol kene beszelnie.
hékás, a saját véleményemet írtam le.
amit egyébként jogodban áll moderálni. leírtam, h ebben a témában a felelős médiumnak szerintem miről kellene beszélnie.

leírtam, h szerintem mik az adószabályok, mert kérdésként felmerült, meg azt, h szerintem általános probléma az, h a micropayment rendszerek félig legális, félig illegális mederben zajlanak, így ad hoc fejlesztések vannak, és nem alakul ki valódi verseny.

és még annyit mondtam, h amikor egy blogger nem mond igazat, "megérkezett a magyar paypal", akkor az olvasói reakció általában az, h "ez szar".

félre értés ne essék, bulvár médiára is szükség van, és mitagadás, a webisztánt ide sorolom.
aztakúrva 8 -10 százalék ??? nem sül ki a szemük !?!?! És Ti ennek örültök ???

Legalább Ti NE örüljetek ennek, hogy ilyen béna "szolgáltatások" indulnak Mo.-n !!!! Nektek kellene igazán megmondani a tutit !!!

sc.
Én a fikázás meg panaszkodás helyett inkább kipróbálom, hátha az én blogomat olvassa pár jószándékú, kevéssé tipikusan magyar mentalitású ember is...
na, sztem meg pr szagu :P eselyem nincs kiprobalni, raadaul annyira antiwebketto, hogy meg nagymamam is tudna hasznalni, ha latott mar volna szamitogepet. persze en elhiszem, hogy nem az, ha te mondod!
Kotelezo OTPs szamla, mint elony? 10% extra kasza? Jo, a 10% elmenne, ha nem egy bank hatsojabol bujnak ki. 10%-kal akkor is el lehet uzemelni nyeresegesen, ha karytas fizetesre alapozod a bizniszt (ami 3-5% korul van). Azon kivul mit tud, hogy magyar? Hany evvel vagyunk a paypal indulasa utan? Hol a technologiai ujitas, ami kenyelmesebbe tenne a dolgot, ez altal tobb felhasznalot vonna be? Mar a bogeszo kiegeszites is gaz. Persze nyilvan csak reszben felelosek ezekert a fejlesztok, mert ahova egy bank beteszi a COBOLtol mocskos labat onnan bizony menekul az innovacio. Meg lehet nezni, hogy a meg mindig a hitelkartya nevu legalabb 50 eves bohocsagot hasznaljuk mondjuk olyan 20-30 eves technologiaval (POS terminal). Biztonsag 0, anonimitas 0, kenyelem relativ 0 (lassu).
No, én jelentem, attól függetlenül, hogy csak éjjel tettem ki az autozz.blog.hu -ra az abaqoos-os támogatós gombot (egy paypal-essel egyetemben), az előbb néztem és már érkezett is rá támogatás. :) Megélni persze ebből valószínűleg nemigen lehet, de arra jó, hogy a pólónyomáshoz a szitát elkészíttessük, meg ilyenek. :)
aki az otp-vel van kapcsolatban sikeres ember es vallakozas nem lehet. :DD
acetofive: hát igen, pontosan erről van szó.
PaulBird: igazad van, de én nem is alapítványról és közhasznú egyesületről beszéltem, hanem nyilvános internetes szolgáltatásról. Én még úgy szocializálódtam az interneten (amikor még a 33k-s modem volt a csúcs), hogy amit kiteszünk a netre, az mindenkié és ingyen mindenkié. Tudom, hogy ezt már régen meghaladtuk, de én így érzem jól magam.
Paypal mukodik otp juniorral is, helo.
Megérkezett a magyar Westupay

a Paypal nem magyar és nem is lezs magyar
Itt van a Magyar Westupay
www.westupay.eu

Westupay: Nem sikerult talalni valakit, akio tud magyarul? Ez igy eleg cink.
@westupay.eu

Westupay.eu Miért mondod, hogy nem lesz magyar paypal? Honnan tudod?
Kár hogy a Ti próbálkozásotok nem jött be!

Jó lenne már magyar paypal, addig is:
magyar-paypal-regisztracio.blogspot.com

Eltelt egy év, és még mindig csak az OTP-vel működnek együtt. Kár.
Az pedig elképesztő, hogy mennyi értetlen ember nyilatkozott itt meg korábban.
800 Forint alatti befizetésnél ez a legolcsóbb netes megoldás itthon. Mit lehet ezen nem érteni?!