Felfalja a Skype-ot a Google?

Piaci pletykák szerint a Google felvásárló csápjai ismét aktívak: az újabb áldozat a Skype lehet. A híresztelés hitelét kissé halványítja, hogy a 30 milliós aktív felhasználói bázissal rendelkező Skype jelenlegi tulajdonosa az az eBay, mely ha valamiben, akkor abban biztosan nem érdekelt, hogy még jobban a nyakára húzza a Google-t. Főleg azok után, hogy tavaly majdnem világháborúba torkollott a Google eBay-piszkáló pimaszkodása.

Más tészta a Skype - Google viszony. Egyrészt azért, mert a Google az utóbbi években komolyan elszánta magát arra, hogy belépjen a mobilpiacra. Nem csak az Android megjelenésére, vagy webes alkalmazásaik iphone-os interfészverzióira kell gondolni. Hanem például a GTalk VoIP-funkciójának megjelenésére, vagy épp a Grand Central felvásárlására is. Hovatovább, a Google ugye jelentékeny lobbierőket mozgósított frekvenciavásárlásra is.

A Skype és a Google jó viszonya elsősorban a FON kezdeményezés körül érhető tetten. A FON-kezdeményezés mögött valójában ez a két cég áll. Láthatóan vállt vállnak vetve várják, hogy a Föld minden lakója gyakorlatilag bárhonnan netezhessen, nettelefonálhasson végre.

A Google mobil felé mozdulása pedig egyértelműen a Skype körüli legyeskedést hozza magával. Bár próbálkoztak többen, többször a nettelefonálás piacán, mára pontosan olyan fontos szereplővé váltak a VoIP-piacon, mint a Google a keresőpiacon. Guglizunk és szkájpolunk.

Bár ezeregy érv szólhat amellett, hogy a Skype-ot megegye a Google, az eBay komoly gazda, és nem fogja csak úgy kiengedni a kezéből a nettelefónia üdvöskéjét.

A jó piaci pletyka - még akkor is, ha április elsején terjed el - onnan ismerszik meg, hogy "van benne valami ráció".
Címkék: google üzlet skype
2008.04.02. 18:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, Skypet csak javítgassák, de nem nagyon fejlesztik, úgyhogy ilyen téren teljesen mindegy, hova kerul.

A Google a termékeit tokéletesíti stb, de azokat utánna nemsurun fejlesztik (legalábbis nem látványosak a fejlsztések).
skypon kívül van más is a skypeout volna nekem érdekes, de rohadt drága egy másik voip szolgáltatónál ingyé telefonálok...
Ingyen telefonálás nincs, ez az ingyen semmi sincs tétel egyik alkalmazása. Mindig lesznek viszont emberek akikkel elhitethető, hogy kaphatnak valamit ingyen.
Sok minden más van mint a Skype, csak egyik sem olyan jó. Persze ezt megérteni mégnehezebb, mint hogy semmi sincs ingyen.
petyo: tenyleg nem ingye' van, az csak a reklam. Vonalasat havonta 2-300 percet ingyen hivhat, a tobbi fizetos. Mivel sokkal kevesebb az ugyfeluk, ezzel csabitjak oket. Nem atveres, csak marketing.

Es azert a skype sem olyan nagyon jo. Linux alatt pl. par hete van csak video (gizmonal regota, szinten multiplatform), zart, nem szabvanyos a halozat (szemben a tobbi kisebb VOIP szolgaltato SIP alapu megoldasaival). A skype mindaddig tokeletes, amig csak a PCden akarod hasznalni. Mobilon pl. csak akkor lesz, ha ok ugy akarjak, amig a nyilt szabvanyokat hasznalo megoldasoknal ez nem problema. Nekem szerencsem van, mert a PDAmon fut, de pl. nem lehet a chat reszet integralni vele, amig pl. a szabvanyos - jabber alapu - google talk accounthoz rakhatok fel tobbfele klienst is, plusz a kapcsolat alatt alapbol fut egy keves memoriat fogyaszto kis alkalmazas, ami figyelmeztet, ha uzenet erkezett.