A Yahoo reagál a Microsoft ultimátumára

Úgy tűnik, tényleg bejött a Microsoft taktikája. A meglehetősen támadó Ballmer-féle levél megjelenése után egy nappal a Yahoo menedzsmentje reagálni volt kénytelen. Azzal próbálnak érvelni, hogy a Microsoft "kéretlen" felvásárlási ajánlatát túlságosan alacsonynak találták. És ez ellentétes a menedzsment és a részvényesek érdekeivel.

A magyarázkodás nem is a Microsoftnak, hanem sokkal inkább a Yahoo-részvényeseknek akar szólni:
At the same time, we have continued to make clear that we are not opposed to a transaction with Microsoft if it is in the best interests of our stockholders. Our position is simply that any transaction must be at a value that fully reflects the value of Yahoo!, including any strategic benefits to Microsoft, and on terms that provide certainty to our stockholders. (...)

Our Board has been actively and expeditiously exploring our strategic alternatives to maximize stockholder value, a process which is ongoing. All of these actions have been driven by our overarching commitment to maximize stockholder value.
A Yahoo tehát kénytelen volt táncba menni, mégha egyértelműnek is tűnik az elmúlt hónapok eseményei alapján: minden szálat megmozgattak, hogy ne kelljen tárgyalóasztalhoz ülniük Ballmerékkel.

Úgy tűnik, a Microsoft és a Yahoo is elkezdett a Yahoo-részvényesek felé direktben is kommunikálni. Szóval innentől kezdve nem annyira a Yahoo menedzsmentjének kénye-kedve szerint fog alakulni cégük jövője. Valahogy meg kellene tudniuk győzni részvényeseiket arról, hogy új termékek, új stratégiák bevezetésével képesek növekedésre, képesek sikeresebbé tenni a céget, mint tenné a Microsoft.

Pénz beszél ugye...

Nyilván az sem véletlen, hogy hirtelen kiszivárogtak a New York Times-nak a Yahoo új hirdetési rendszerével kapcsolatos részletek. Lehet, hogy már késő.
Címkék: microsoft yahoo üzlet
2008.04.07. 14:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bena ez a Yahoo, kolcson kene venniuk a MOL managementjet...
Hát, ha a Microsoft megveszi a Yahoo!-t és még fejleszteni is akarja, annak nem lessz nagyon jó vége...

Amibe idegen belenyúl, azt már a kutya megette...