Az iwiw a nyomozók spiclije

- Ismeri XY-t?

- Nem.

- Hazudik! Láttuk, hogy ismerősök az iwiwen.

Úgy tűnik már ez sem csak egy elképzelt beszélgetés. Egy távoli ismerősöm előző munkahelye ellen nyomozás folyik. Tanúként beidézték az ügyészségre. Mikor a nyomozók kihallgatták, arról érdeklődtek, hogy Y és Z "közeli" kapcsolatban vannak-e. Mikor az ismerős csak hümmögött, kiderült, hogy a nyomozók az iwiwen megnézték Y és Z adatlapjait, és egyikük képgalériájában olyan fotókat találtak, amelyen együtt mutatkoznak egy egzotikus üdülőhelyen. Innen az ügyészség feltételezése (annak ellenére, hogy állítólag a BM azt tanácsolja munkatársainak, hogy nyomozáshoz ne használják az iwiwet).

Bár örülök, hogy valakik számára legalább hasznos az iwiw, de azért az ember megijed, ha továbbgondolja a dolgot.

Mondjuk mi lesz, ha a rendőrség aszerint idéz be tanúkat, hogy kik a gyanúsított ismerősei az iwiwen? Vagy ha az APEH aszerint ellenőriz embereket, hogy ki pózol drága autó előtt a fotóin? Vagy megkérdezik: "Láttuk, hogy többször adott tanácsot a Hova érdemes menni Thaiföldön? topikban. Mégis hogyan fizette minimálbérből a thaiföldi utazását?"

Persze tudom, fölröppentek ilyen hírek korábban is, mégis, valós eseteket látva az embert felháborítja, hogy az ismerőseinek szánt információit mire használhatják fel. A webkettő lemeztelenít.

Címkék: iwiw social network
2008.04.15. 08:00. írta: Vén Márton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt...
Nem a web2 meztelenít le, vetkőzünk mi magunktól. A web2-höz egy állam2.0 is jöhetne már...
HA nézitek néha a Subbát, elcsodálkozhattok (velem együtt), h annyian vmi okból nagyon sokat kiraknak magukról, magukból az iwiw-en...
Akkor ne csodálkozzon, ha kérdezgeti az apeh.
Én mindig tudtam. Nem is voltam fent soha és nem is leszek, hihihi.
Sok idióta havergyűjtögető...Aztán meg nyávognak.
sok marha megad minden adatot magáról aztán megy a csodáskodás ha visszaélnek vele. ez nem az iwiw hibája...
Na ez igen érdekes, mert nekem egy többezres látogatottságú oldalon van kint az iwiw adatlapom linkje kapcsolatfelvétel céljából, jóformán az jelöl be aki akar. A nagyjából 700 körüli iwiwes "ismerősömből" kb 150 az, akit valóban ismerek, jóformán az internetes jobboldali radikális/nemzeti érzelmű közösség egyenlő az ismerősi körömmel... És akkor mivan?
Gery Greyhound: Akkor Te vagy Tom Cat?
vazze, tudtam, tudtam!
Az iwiwre felpakolt képek miatt ezrek ellen indulhatna eljárás prostitúció, drogfogyasztás, pedofilia, kiskorúak alkoholos itallal történő kiszolgálása, garázdaság stb. miatt. Pl. egy gyűjtemény fotókból:
napielet.hu/a_te_napod/cimke/iwiw
De leginkább elmegyengeség okán lehetne kényszergyógykezeléseket elrendelni ellenük.
Vi Z - voltam én már Budaházy Gyuri, meg a kurucinfó operatőre és még sokmindenki más is, azt gondolsz amit akarsz :)
nem kell csodálkozni rajta. az APEH hatóság, terheli a tényállás felderítésének kötelezettsége, és Magyarországon nincs formális bizonyítás, bármit felhasználhat, amit jogszerűen be tud szerezni és releváns az ügyben. a magánnyomozók már egy jó ideje az iwiw-ről indulnak el, ha valakinek utánanéznek, mostanra érte be őket a hatóság is ebben.
ugyanez a helyzet egyébként a különböző hűség- illetve bevásárlókártyákkal is (SMART, Tesco, Auchan, RTL, stb). az ezekhez a kártyákhoz tartozó adatbázisokat magáncégek kezelik, de az APEH bármikor elkérheti tőlük az összes adatot (szűrve is! pl. akik havi 1 millánál többet költenek vele, stb.), és utána rákérdezhet az adózónál hogy hát tessék mondani veszteséges vállakozásnál keresett minimálbérből ugyan hogyan tetszik havi egymillát költeni az auchanban? Mivel az APEH mint hatóság lép fel az ilyen adatszolgáltatás során, a megkeresett magáncég köteles kiadni mindent, amit a hatóság kér.
Az miért nem merül fel senkiben alternativ megoldásként, hogy be kell fizetni az adót és be kell tartani a törvényeket? És akkor nézegetheti bárki az IWIW-es adatlapot...
A valóságban nem a web2-vel, hanem az iwiw-vel van a gond. Ha az adatlaphoz hasonlóan a képeknél is meg lehetne adni, mit láthat az ismeretlen, és mit az ismerős, akkor nem állna fenn ez a probléma.
"annak ellenére, hogy állítólag a BM azt tanácsolja munkatársainak, hogy nyomozáshoz ne használják az iwiwe"
Nem ezt tanácsolja, olvasd el újra.

Annyi információt osztasz meg iwiwen magadról, amennyit akarsz. Aki feltesz olyan adatokat, amiket nem nagyközönségnek szán, az egyszerű idióta. So last year a téma egyébként... :/
Azért az APEH sem egy ma született bárány. Mi bepereltük, mert törvénytelenül követel illetéket. Nem hagyjuk magunkat! :D
Kiküldik a csekket, aztán azt gondolják be is fizeti mindenki, mert úgysem tudják az xy paragrafust, amire hivatkoznak.
Tulképp törvénytelenül zsebel be sokszor pénzt.

Persze azért nem illik adót csalni és egyebek, de jó tudni, hogy nem mindig van igaza.

Bocs az offért.
csatlakozom bátorítóhoz: ha valaki ellen elkezdenek nyomozni, akkor adatgyűjtés van. mintegy sokezer éve, már a római birodalomban is. az internet még pajzán gondolat sem volt, amikor az ismerősi kör felderítésével, az ismerősök kikérdezésével dolgoztak, és ha nem lenne iwiw, akkor is így csinálnák. jogkövető állampolgárnak nincs mitől félnie. persze fotót én se, soha, sehova, de ezt is már annyiszor leírtuk, hogy amit az internetre raksz, azt az internetre raktad, nem pedig kizárólag a haverjaidnak mutogatod.

nagyon is támogatom a minimálbérből Thaiföldre kérdést, és ezzel nem vagyok egyedül.
Tudjuk, iwiw szar, facebook az isten.
Már vártam a rendszerese iwiw-fikázó postot.
oké, de amikor országos autótolvaj hálózat bukik le,a wiwnek hála, annak azér te is örülsz? én ilyen esetről hallottam. a harmlessmagot is használja a jard, ha a politika rugdalja őket, hogy elkapjanak egy-egy tagert - akinek van esze és bűnőzni akar, ne regeljen ilyen oldalakra
D-fens, hol volt itt szó a Facebookról?

Egyébként tényleg, iwiw szar, facebook az isten :)
Korábbi, "Mit mond neked az Iwiw adatlap?" írásomban sokan bírálták azokt, akik abban az elképzelésben élnek, hogy bárkit is érdekel mi van az adatlapon...

mover.blog.hu/2008/02/12/mit_mond_neked_az_iwiw_adatlap

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a félelem túlzott, de akinek vaj van a füle mögött, az jobb, ha meghúzza megát, és nem az Iwiw-en kérkedeik.
Ez semmi ahhoz képest, ami holnap kiderül az iwiw segítségével. Botrány, botrány...
Aki kurvának megy, ne csodálkozzon, ha meg...

Aki iwiw-re feltesz valamit, ne csodálkozzon, ha meg...nézik.

Nem Állam2.0 kéne, hanem agy v0.1, nagyon sok embernek...
Vagy megkérdezik: "Láttuk, hogy többször adott tanácsot a Hova érdemes menni Thaiföldön? topikban. Mégis hogyan fizette minimálbérből a thaiföldi utazását?"

Nagyon helyes, bár tennék. Mindjárt lenne egy kis adózási fegyelem, á la Németország.
Az iwiw egy nyilvános kirakat. Ja és önkéntes az ottani megjelenés. A gyengébbek kedvéért.
aki bárkinek (gy.k. iwiw, facebook, net) kiadja az adatait, fotóit, az számíthat rá, hogy felhasználja őket bárki. mi ebben a furcsa?
"- Ismeri XY-t?
- Nem.
- Hazudik! Láttuk, hogy ismerősök az iwiwen."
:aki ezt komolyan gondolja, nézzen más foglalkozás után. Nekem pölö van egy Rockklub profilom mert rendszeresen szervezek élőbulikat Mohácson és bárkit ismerősnek jelölök vissza, aki hasonló zenei beállítottsága okán ismerősnek jelöl.
Miközben 90 százalékukukat nem is ismerem és soha nem is fogom ismerni.
Szerintem meg nyugodtan kérdezze meg az APEH, hogy miből telik Thaiföldre, egymilliós Auchan számlára meg 10 millás autóra, amikor meg a gázártámogatást igénybe veszi a minimárbéres bejelentés mellett.
Ha adócsaló, akkor leglább legyen annyi esze a hülyének, hogy ne rakjon fel bizonyítékot maga ellen az internetre.
Gery Greyhound · www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.04.15. 08:23:47
Na ez igen érdekes, mert nekem egy többezres látogatottságú oldalon van kint az iwiw adatlapom linkje kapcsolatfelvétel céljából, jóformán az jelöl be aki akar."

AHA! mi meg hülyék vagyunk! Az iwiwen csak az lesz ismerősöd, akit visszajelölsz, hogy ismered. Hiába jelölnek meg téged ötezercsillióan, ha nem jelölöd vissza őket, akkor nem lesznek ismerőseid.
Az iwiw-en is lehet normálisan keresni (már ha működik), és mindenki látja, hogyha valakinek 2500 ismerőse van, akkor valószínű, hogy nem mindegyikkel tartja baráti viszonyban a kapcsolatot. A rendőröknek és egyéb gazdasági nyomozó szerveknek jó kiindulási alap, és úgy gondolom, hogy aki minimálbért jelent be, miközben milliós bevételei vannak, akkor vagy húzza meg magát mindenhol, vagy vállalja a következményeket. Nagyon jónak találom, hogy mindent bevetnek annak érdekében, hogy az adott ügyben a megfelelő információkhoz hozzájussanak.
Szerintem is az a baj, hogy sokaknak egyáltalán nem esik le, hogy az iwiw egy nyilvános felület, kereshető meg minden. Éppen ezért az oda felvitt adatok felhasználhatóak, mivel mindenki saját maga teszi közzé azokat. Akkor meg mi a baj?
Nem figyelmeztet az iWiW is 1000 helyen, hogy a nyilvánosnak megadott adatok nyilvánosak lesznek?
Hol kellene beleordítani az Agy 0.01-esek arcába, hogy az internet egy köztér? (Talán a böngésző "szokásos gombok" sávjában...)

Annak örülni kell, hogy a hatóságok a 3 millió (nem koldus!!) internetező országában végre felfedezik, hogy jé, ezek kitárulkoznak.
Én fent voltam,de a kedves ex amikor nem voltam itthon belépett a nevembem a gépemről.. ez sem semmi azért,mit képzel magáról? :O
Na azóta az ilyen nyilvános hülyeséget megszüntettem,szépen töröltem is magamat,akit ismerek,ezek után is ismerni fogom..
Bazzeg, engem az háborít fel, ha valaki thaiföldön nyaral, közbe meg minimálbérből él... És az, ha sok millás kocsija van és közbe adót csal... És az is, ha valakit az aggaszt hogy az APEH az iwiw-en keresztül olyan információkra bukkanhat amik lebuktathatják a csalókat.

Ne legyünk már a 10milló adócsaló országa!

Azzal egyetértek, hogy csökkenteni kell az adókat és a járulékokat, csökkenteni az államaparátust és a képviselők számát és szigorúan el kell őket IS számoltatni a költségtérítésük ügyében (is)...
De ez mind semmit nem ér ha azután a csalókat nem büntetik keményen!

Szóval ne azért emeld fel a koszos szavad, hogy az apeh vagy a rendőrség nem nyomozhasson az iwiw-en, hanem azért, hogy EMBEREK ne csaljatok már bazzeg!

És végül, aki olyan hülye, hogy iwiw-en tesz közé olyasmit amit nem kéne, az egyenesen meg is érdemli hogy elkapják!
Legalább hozzászokik a nép a felelősségteljes internethasználathoz... Aki meg olyan (felrakt minden fityfenét), az szívjon...
Ja, és még annyit a cikkhez, hogy "az ismerőseinek szánt információit mire használhatják fel" kitétel azért masszív csúsztatás, mivel az iwiwen köztudottan nem oldható meg egy csomó adat elrejtése ismeretlenek elől (továbbá sokan azzal sem élnek, ami lehetőségként megadatott)
jó reggelt, feloszlott a bitlisz.
A sok iwiwes magamutogato megerdemli.. mi ebben a nagy szam?

Aki nem latta ezt elore az hulye.

En spec tobbek kozott ezert nem vagyok es nem is leszek se iwiw-en se facebook-on se myspace-en se sehol.

A nagytestver leszophat :)
"Az miért nem merül fel senkiben alternativ megoldásként, hogy be kell fizetni az adót és be kell tartani a törvényeket? És akkor nézegetheti bárki az IWIW-es adatlapot..."

Na ez itt a lényeg. Az enyémet ugyan nézegetheti az APEH meg a rendőrség, max. azt tudják meg, hogy van két gyerekem, és szeretek bicajozni. Nem mintha ettől függetlenül lenne bármi titkolni valóm...

Viszont az tény, hogy abból tényleg sokat meg lehet tudni, ha végignézzük valakinek a kapcsolati hálóját, és itt főleg a közösségekre gondolok. Zenei ízlés, politikai hovatartozás, szexuális identitás...

Amúgy "nyomozásra" én is szoktam használni. Ha találkozóm van pl. egy ügyféllel, akivel addig csak e-mail-en vagy telefonon tartottam kapcsolatot, akkor rákeresek, hátha van róla fent fotó. Vagy jön egy új kollega, akkor megnézem, hátha van közös ismerős...
Nem azt tanácsolja hogy NYOMOZÁSHOZ ne használják az iwiwet, hanem hogy ne regisztráljanak.
Apeh: -Láttuk az iwiwen.
Másnap reggel, amikor viszi a gyereket bölcsibe, hátulról rákiabálva: -Biztonságban a gyerek?
Többet nem zavarnak.
Lényegében mindent elmondtatok, amit én is akartam volna, szóval ez egy szavazat inkább.
Mégpedig amellett, h aki hülye, az haljon meg. Valamint sokkal kisebb baj, h ilyen eszközökkel leplezik le a csalókat, mint h azok a vkik csalnak.
Műbalhé. Hülyeség. Az ellen nem véd! Arrgh. Megyek dolgozni. Az iwiwnél még az is sokkal jobb.
Nem kell adót csalni, meg egyéb törvényeket megszegni és nincs gond. :)
Titkolni valom nekem sincsen, de a faszom akar jarkalni masok miatt akarhova..
Csak azt tudhatják meg az emberről a WIWen, amit felrak, beír... Innantől kezdve annyi veszélyt jelent, amennyit magának okoz az ember. Egyébként a WIWen lévő adatok 90%-át kis utánajárással, odafigyeléssel amúgy is ki lehet deríteni emberekről ( cím, iskola, stb )
Most miről beszélgetünk? Az Ügyészségnek joga van titkosszolgálati módszereket is bevetni. Ha valaki körül komolyan szorul a hurok, akkor az iwiw-es kutakodás a legkevesebb, ami történhet vele.
Régen még az volt a kérdés, hogy "Te MÉG NEM vagy fent az IWIW-en?". Mostantól meg az, hogy "Te MÉG fent vagy az IWIW-en?"... :)))
Mi mar hasznaltuk magannyomozashoz az IWIW-et. Kb. ket eve, egy ujdonsult ismerosunk nalunk jart, ami utan eltunt ez-az, meg nemi keszpenz a lakasbol. Beutottuk a nevet a Gugliba, meg az IWIW-be, es kb. fel ora alatt felterkepeztuk a teljes kapcsolati halojat, majd felhivtuk az igy talalt embereket, hogy bizonyitekokat keressunk ellene. Kb. masfel ora(!) alatt kiderult, hogy a srac priuszos, plusz eppen akkor is folyamatban volt ellene csalas es lopas miatt buntetoeljaras. Meglett az ugyvedje neve, a korabbi ugyeinek szama, minden, MINDEN! A talalt infokat a korabbi esetek tanuinak elerhetosegeivel, az infok forrasval es mindennel egyutt szepen feltalaltuk a XIII. keruleti rendorsegnek. Az egesz muvelet kb. 2-3 orat vett igenybe, plusz masik 2-3 ora, amig sorbanalltal a kapitanysagon a semmiert.

Mivelhogy, a rendorsegen, latva az infoaradatot meg minket vettek elo, hogy honnan tudunk ilyesmiket, es mit sertjuk meg masok szemelyes szferajat, es az ilyesmi az tilos, majd a paksameta nagyjat atnezes nelkul visszadobtak. Ugylatszik lopni szabad, az nem a szemelyes szfera megsertese. Vegul 30 nap utan lezartak a nyomozast, eredmenytelenseg miatt, amely ismeretlen tettes ellen folyt.

Szoval en orulok, hogy vegre felhasznaljak az idiota, becstelen emberek ellen a maguk altal szertehagyott bizonyitekokat, es nyomokat. Ha ezt nem akarod, ne teregesd ki a szennyesed. Nekem is lenne mit titkolnom. Nem is vagyok fent az IWIWen, es soha nem is voltam. Akinek meg nincs ennyi esze, az meg is erdemli. IMHO.
Minden adócsaló monnyol le!
Egyik ismerősöm kurvanyázva törölte magát wiw-ről, mert behívták kihallgatásra és egy ismerőséről kérdezték, akit nem látott á.l.l.í.t.ó.l.a.g 3-4 éve. Kurva anyját mindenkinek.

Erre megkérdezem, mivel foglalkozik az ismerősöd, aki miatt behívtak? Ja hát "droggal és autókkal... Együtt ültünk"
mekkora fasság ez a post!! bakker, a bűnüldöző szervek BŰNT üldöznek, az én pénzemből, igenis használjanak fel minden lehetséges információt a hatékonyabb munkához! a wiwes és egyéb netes adatmegadás pedig önkéntes és egyértelműen közösségi - aki takargatni akar valamit, ennek ellenére megosztja a nagyvilággal, az egy marha, az ilyen bukjon is le.
Nekem nincs takargatnivalóm, ezért nem félek. És igen, fent vagyok az iwiwen is és felvállalom a barátaimat.
Több hasonló blogban írták, hogy a szemét APEH a munkanélküli (minimálbéres) emberkéket a Karib-szigeteki (stb.stb.) nyaralásukon készült képekkel buktatta le.

Szerintem meg az a szemét, aki amellett, hogy futja neki egzotikus nyaralásra, nem fizet adót :-(

Az ilyenek helyett én állom a közterheket, fingassa csak meg jól őket az APEH!!!
Engem csupán a nickem miatt zaklatott ez a "proi" NNYI :D:D:D
Thaiföld abszolút nem olyan drága és elérhetetlen.
Másrészt meg ki ellenőrzi adott személyek valódiságát az iwiwen? Mert uganúgy tudok accountot csinálni Gyurcsány Ferenc névvel, mint Orbán Viktorral. Sőt Pancho Sanza is lehetek, ha éppen úgy találja kedvem. Aztán bejelölöm Tasnádi Petit, csinálok Photohoppal egy képet és már mehetek is védelmi pénzt szedni.
A magyar rendőrség, ügyészség és bíróság nagyon furmányos:)
Nem a webkettő meztelenít le hanem az hogy minden szart felír mindenki magáról az iwiwen. Magyarán a hülyeség.
ZBR 2008.04.15. 09:54:11

Titkosszolgálati módszer a magyar hatóságoknál annyiba merül ki, hogy rákeresnek az iwiw-en v.kire , és elkezdik csesztetni smemiféle alap nélkül loser banda ... vicc, hogy az adónkból ennyire telik egy középiskolás gyerek nagyobb , és jobb nyomozati munkára lenne képes, mint a hatóság.
salvor_hardin: Vegyétek már észre hogy TI IS rengetegen papíron minimálbérből éltek.

Hogy miért?

Mert ha a munkaadótokat szigorú ellenőrzésekkel arra kényszerítenék, hogy teljes fizetésre legyetek bejelentve, akkor elveszítenétek az állásotokat.

Mo.-on nagyon kevés ember/cég fizet nagyon magas adót. Mindehhez van egy nagyon árérzékeny piacunk, ahol a cégek egymást hajtják bele az árversenybe. Ilyen körülmények között sok cégnél (minden cégnél) adócsalás kényszer, és ezt az állam is tudja.
1. a cikkel egyáltalán nem értek egyet, pont az ellenkezőjével. Aki olyan köcsög, hogy a pénzével kérkedik (nyaralás, autó, motor, playmate fotón stb.) az kapja be tövig a cumit. elsőre zsaroló alvilági figurák figyuzzák ki a címét, munkahelyét, gyerekeit, telefonját vagyoni helyzetét és huzzák le mint egy bankkártyát másodszor ha már kirabolták akkor a már nem létező becsült vagyona után basszon rá az apeh 40%-os adót + a kamatterheket.

2. Londonban a 80-as években az ottani apeh kiállt a belvárosi utcasarkokra és felírták a luxus autók rendszámát, így tisztították a gazdaságot. aki adózott pénzből vette a rolls royce-t annak ott sem volt félni valója.

Az itthoni minimálbéres arc 40 fotón az iwiwen 20 milliós kocsival és közben Tasnádival vizibiciklizik Monte Carloban az majd elgndolkodik, hogy lapítson legközelebb.
Nincs itt semmi baj kérem szépen. Aki alkaidás az ne vegye fel Osamát ismerősnek és ne rakjon fel olyan képet, hogy ,,én bombakészítés közben". Akinek meg nincs ennyi esze sem az meg megérdemli. És ebben nem a webkettő, vagy a magánéletedben turkáló hatóságok a hibásak. Ennyi
salvor_hardin 2008.04.15. 09:21:18
Fedor 2008.04.15. 09:40:15

ottan van az igazság. pont.
En itt szeretnem bevallani a Magyar Allamnak, hogy tobbszor szidtam a politikusok nonemu felmenoit. Felekezettol, parttagsagtol es szexualis beallitottsagtol fuggetlenul.
Ugyancsak jeleznek meg itt sok mindent, de nem merek.

pradnya (törölt) 2008.04.15. 11:19:44

a ziwiwen fent lenni annak, akinek titkolniavalója van, akkora balfaszság, hogy na - rabló is, pandúr is tudja ezt!

de egyébként is, bármilyen kisebb-nagyobb emberek közötti konfliktus esetén (szakítás, válás, per stb.) veszélyes lehet, mert ingyen, könnyen, gyorsan biztosít hozzáférést olyan információkhoz, amelyek megszerzéséhez adott esetben komoly james bond-munka volna szükséges

ergo: a ziwiw = kiszolgáltatottság
Sztem ez jó dolog. Ideje lenne már az apehnak behajtani a sok100milliós sikkasztásokat...
Amióta fotókat lehet felrakni, azonmód borzasztóan, már-már szürreálisan elkurvult, elparasztosodott az egész iwiw. Hogy egy népi bölcsességet idézzek: "az iwiw tagságomat csak az tartja életben, hogy a pénteki subba gyűjtést megnézhessem :]" (forrás: webisztan.blog.hu/2008/03/12/iwiw_megkezdodott_a_csoportgyujtes#c1696082 )
Nyihaha, ezért van nálam csak az alábbi userek bejelölve:
- current miniszterelnök
- current ellenzéki adolf hitler
- current rendőrfőnök
- current maffia keresztapa.
(ezeket időnként át kell linkelni, de a nevek maradnak).

Amúgy egy éve lejöttem az IWIWről, hiába ugattak, hogy mennyire hülye paranoiás kis köcsögög vagyok (vagyunk-azok páran, akiknek van agya :)
Nincs takargatni valóm, de ez nem azt jelenti, hogy pucér seggel kiülök az ablakba egy tubus vazelinnel.
Röviden az alábbi pontok szerint foglalhatnám össze a fentieket:

1. Amit az internetre felraksz, az automtikusan public domain lesz: nagy lemezkiadó-mogulok küzdenek évek óta minden erejüket, ügyvédeiket latba vetve hogy ez ne legyen így, mégis így van... Mégis, mit gondoltál, neked milyen jogaid vannak, és hogyan fogod tudni érvényesíteni őket pápusztarecsóról, ha mégis meggondolnád magad, és nem akarod hogy még két hétig rajtad röhögjön az egész ország, amiért meggondolatlanul felraktad te vagy az ismerősöd azt a bizonyos fotót?

2. Adócsaló, parkolókártyás-csaló, sikkasztó tolvaj bűnözőket kapják el, nagyon helyes, támogatom. Mindenki fizessen adót, tetszik, nem tetszik, ilyen világban élünk, így működik a rendszer!

3. Az internetes policy-öntudat evolúciós kérdés. Intelligens ember nem rak fel magáról vagy a barátairól fotót publikus kirakatba, ahol hat milliárd ember sétálhat el és nézheti meg véletlenszerűen ezeket a képeket. Ezek a képek a privát fotóalbumba valóak, erre is számtalan megoldás létezik.

4. Akármit is csinálunk, 90-95% mindig írástudatlan gamma marad. Talán egy ".gamma" tld-t be lehetne vezetni, és oda átrakni az egész myspace-t, wiw-et, myvip-et, meg az összes húsipari feldolgozó-klopfoló oldalt is, így nem lenne többé probléma, csak annak, aki keresi.

Ahogy elnézem, lassan azoknál is érdemes nyomozgatni, akik nincsenek fent az iwiw-en! :)
Nem para a fotó! Ne szégyelld! Bulizni kell, tedd ki ami van, villants a verdával, mi kell még? Nagy csillogó autó, buliról-bulira szétcsúszva, nyomod az exeket mint a c vitamint, szippan a csík, pörög a buli, kit érdekel hogy dolgozni kell? :) Okosba megoldod, eladod csinálsz egy kis bizniszt, jön a pénz, kicsit hozzáteszel mert jó eszed van, találékony vagy, és megy a pörgés villantás pörög a buli!!! Mindannyian örülnünk kell hogy az internet segítségével megmutathatjuk egymásnak milyen csodálatosak, sikeresek és büszkék vagyunk! Nélkületek, büszke, sikeres bulizni vágyó fiatalok nélkül méltán híres partybuli portálunk, a www.partyretard.com sem pörögnek olyan hiperszuperül, hisz ezek a fotók publikusan, közkincs formájában fellelhetőek az internet számos zegzugában, ahová ti, kedves büszke sikeres bulizó fiatalok, akik nagykanállal habzsolják az életet, jól láthatóak vagytok, amint életetek legszebb pillanatait élitek át! Mindannyian köszönjük hogy ezt megosztjátok velünk, egymással! Bulizás, élj a mának! :D
Mi ebben a meglepo? Nyilvanossagra hozol magadrol mindenfele adatokat, aztan csodalkozol, hogy hasznaljak is oket? :) Aki csak egy ilyen hir hallatan ijed meg, az eleg nagy lammer, es ilyet egy webisztanos szerzorol nem feltetelezunk, szoval gondolom csak hatasos szofordulat akart lenni :).

Fent lehet lenni a wiw-en, csak tudomasul kell venni, hogy akivel osszejelolted magad azt kesobb nehez lesz letagadni. Csak ugy, mintha sokat beszeltetek voplna telefonon, vagy rendszeresen emileztetek volna.
Ven Marton: > Mo.-on nagyon kevés ember/cég fizet nagyon magas adót.

Ez sajnos igy van.

> Mindehhez van egy nagyon árérzékeny piacunk, ahol a cégek egymást
> hajtják bele az árversenybe. Ilyen körülmények között sok cégnél (minden
> cégnél) adócsalás kényszer, és ezt az állam is tudja.

Az mondjuk mindenutt van, csak nem mindenutt opcio vagy legalabbis nem mindenutt kifizetodo es elnezett az adocsalas, 'adoelkerules'. A csalas mertekebe persze alaposan belejatszanak a magas kozterhek is, emellett a kockazati szint mellett ekkora nyereseg mar eleg sokaknak megeri.
Na akkor mégegyszer: erről már terjedt kamu lánclevél is, mégis megint bekaptátok a témát. Az iwiwen nem kötelező a tényleges adataidat közölni! Tehát azt hiába vizslatják, közlöd, hogy photoshop! Ha egy hivatalos dokumentumban valótlant állítasz, azért nagyon haragszanak a szervek, ezért az hiteles, ott csak a valóság (mint pl. adóbevallás). Nekem is van fent plakát előtt vigyorgós képem, akkor jön az APEH? Azért ennél komolyabbak.
Másrészt: amikor nyomoznak utánad, nem adják ki, hogy honnan van az info! Tehát ha feljelent Józsi, hogy megölted az anyját és bevisznek, nem mondják meg, hogy Józsi akarta hogy ott legyél, azt majd ők kiderítik, hogy tényleg, vagy bosszú...
Akitől ilyet hallasz, hogy a rendőrök azt mondták, az iwiwről van az info, kacarássz nagyokat, biztos viccnek szánta.
Ja, ha ennyire komolyan kell venni, hogy ki van bejelölve ismerősnek, akkor kérem DJ Tiestot és a Budapesti Oktogont, hogy úgy viselkedjenek, ahogy kell....muhahaha.
workoholic: Nem viccnek szánta, és nem olyan ember aki ilyen viccet ki tudna találni.
atleta.hu: A jelenlegi Mo.-i, munkaadókat terhelő adók alapján úgy gondolom, ha egyszerre százszorosára felnyomnák az APEH létszámát, és minden céget minden évben ellenőriznének, emiatt mindent csak számlásan, legálisan csinálhatnának, mindenkit teljesen be kellene jelenteniük, akkor fél éven belül:
1. Sokszorosára nőnének az árak.
2. Tömeges elbocsájtások lennének
3. Olyan csődhullám következne, ami megbénítaná a gazdaságot.

Szerintem ezzel az állam pontosan tisztában van.
Ezért adok meg fake adatokat wiwen :)
A Google és a Yahoo mailja, ami abszolútt nem web2-es sem tartja be a személyes adatok védelmét.

Nem kell kérnie a endorségnek, maguktól is átadnak nekik "torvénysértoket"...

Magyarán:
Ezért kell mindent elmondanunk magunról a neten.

Én pl sehova nem regizek eredeti adataimmal, és senkinek nem is mondom el.
off
fix összegű járulék, flat tax, és vagyonadó kellene.

utóbiból közmunkaprogramokat indítani. ezzel kellene növelni a foglalkoztatást. a feketefoglalkoztatást elég egyszerű volna meszüntetni ha azt minden munkaképes embernek kellene sarcot fizetni. vagy járulékot fizetsz, vagy járadékot kapsz, harmadik eset nincsen. az is fizet járulékot, aki nincs bejelentve. aki nem tud fizetni, mert nincs munkája az a munkanélküliséget bejelenti és akkor, a) végez közmunkát és fizeti tovább járulékot, b) kap valamekkora járadékot, támogatást, segélyt.

amit a legegyszerűbb beszedni, az a vagyonadó. aki nem tudja kifizetni a vagyonát terhelő cca. 1% helyi adót, annak jelzáloggal kellene megterhelni az ingatlanát, vagy a nagy értékű ingóságait. a helyi adót ilyenkor a helyhatóság meghitelezi. és amikor az ingatlant eladják, vagy bérbeadják, akkor kell a hitel és annak kamatait visszafizetni, vagy törleszteni. olyan feltételekkel, amilyenekkel a település hitelhez jutott. a város ne a szegényeken nyerészkedjen, de minden háztartásnak fizetni kellene helyi adót. egyenlő feltételeket kellene teremteni a piacon, be kellene fagyasztani az összes kis és középvállalkozásnak nyújtott direkt támogatást, és az uniós forrásokból közintézményeket iskolát, kórházat, utakat kellene fejleszteni. és nem a magánvállalkozásokat. az agrár támogatásokat is úgy kellene fizetni, h azért cserébe a vidék fenntartja a művelés alól kivont földeket, tájgazdálkodik, megjavítja a templom tornyot, harangot önt, gátat épít. és még sorolhatnám.
off
az adósztorihoz még annyit azért hozzáteszek, h szerintem a .hu tartományon belül egyenlő feltételek között kellene versenyezni.

egyenlő feltételekkel szervezzen hirdetést a google, az etarget, az origo, az index, és kisjóska. ne mondjuk azt, h a google adómentességet élvez, mert ő nem olyan hülye, h idetelepítsen egy szervert. és kisjóska meg fizessen ugyanezen hirdetési bevétel után magas adót, mert ő meg olyan hülye, h nem telepít szervert a másik kontinensre, meg nem nyit számlát egy szigeten.

nyilván nem lehet az internet világméretekben szabályozni, de a .hu tartományt csak lehet. szerintem nem kellene abból kivánságműsort csinálni, h valaki fizet-e adót, és ha igen, akkor hol fizeti.

az adót mindig ott kell megfizetni, ahol a szolgáltatás megvalósul. helyben. és ahol a hely nem ismert, vagy nem pontosan ismert, akkor a szolgáltatás vélemezett helyén. és a .hu tartomány esetén ez nyilvánvalóan magyarország.

a 100 méter legyen mindenkinek 100 méter. a piacon egyenlő feltételek mellet kellene versenyezni.
Ven Marton : > 3. Olyan csődhullám következne, ami megbénítaná a gazdaságot.

Egyreszt nyilvan, masreszt nem azt irtam, hogy ez a megoldas. Ezzel egyutt hadd ne sajnaljam a kenyszerminimalozassal havi 5-6e-t kereso szoftverfejlesztoket. De valoban, magasak a kozterhek, es persze azert magasak, mert kevesen hajlandoak fizetni. Nyilvan semmifele uber drasztikus megoldas nem mukodik. De asszem pont ezt is irtam a hsz-em vegen, lasd kockazati szintek, stb. Csokkented az ado merteket, akkor adott kockazati szint mellett (APEH szigorusag) csokken az adocsalas varhato nyeresege, tehat kevesbe eri meg csalni. Lasd pl. EVA, illetve a tobb mint tiz eves tarsasagi ado csokkentes (36->18%).
Mi a tanulság kedves pajtások?

Nem kell kiadni magad bárkinek.

IWIW-et meg nem kell használni. Ha osztálytalálkozót szervezel, max. akkor.
Kedves (?!) Vén Márton...

Én már rég észrevettem. Én vagyok voltam és leszek az kit a munkaadója (egy nagy bank) nem fog minimálbérre bejelenteni. ÉN fizetem a sok adót, és utánam is fizetik a sok adót/járulékot.

Szerintem se jó irányba megyünk gazdaságilag (főleg gazdaság-politikailag). De a gazdasági vonatkozáson túl a "cikked"-nek van egy morális/erkölcsi vonatkozása is...

Nem az APEH és a RENDŐRSÉG az ellenség! Az ellenség az adócsaló és a bűnöző! Tehát ha az APEH vagy a POLICE az iwiw-en kutakodik, hát tegye, és féljen akinek félnivalója van!

Mégeccer mondom: AZ APEH végrehajtja (vagy legalábbis próbálja végrehajtani) azokat a többnyire idióta törvényeket amelyeket kedves hozzánemértő politikusaink 18 évi megfeszített munkával összebarmoltak. Biztosan hibáznak ők is (mér pont ők lennének hibátlanok), de a cikkben mintha ŐK lennének az rosszak, nem azok akik után nyomoznak...

Szóval, szerintem nyuogodtan gondold végig. Ha úgy látod hogy van félnivalód a cikked alapján akkor vagy hülye vagy adócsaló vagy :-)
'Biztosan hibáznak ők is' - itt az APEH-re és a POLICE-ra gondolok! Nem a politikusokra... Azok nem hibáznak. Pontosan, szépen csinálják azt ami NEKIK az érdekük. A többiek (MI) pedig le vagyunk...(sz@rva)...
melyik állampolgár fizet itt adót a google hirdetésből származó jövedelme után. és a google se fizet errefelé adót ugyebár. ennyit az internetes hirdetési piacról.

salvador_hardin,
a te bankod meg többek között abból él, h az állam fedezet nélkül osztja a pénzt lakosságnak azzal a felkiáltással, h majd csak kinövekedjük valahogy.

ha fele annyi volna a családi pótlék, meg a gázártámogatás, csak annyit fizetne ki az állam, amire van fedezet, akkor nem volna annyi áruhitel. ha mindenki a bérből fizetné a rezsit, és csak a rászorult kapna támogatást, akkor még hitelből is keveseknek jutna a lapos tévé.

és elárulom, h a lakástámogatás is régóta úgy működik, h az állam a nincset osztja szét, és közel nem generál akkora növekedést, mint amit amennyibe kerül a kamatkiadás. ha ez nem volna, és a lakások fele bérlakás volna, nem állnának hitelért sorba a népek. ennyit erről. és lehet, h mert lehet, h nem te vagy a legjobb stratégiai elemző, és még az is lehet, h nem te mosolyogsz a legszebben, tehát lehet, h szépen kipakolnának az utcára, és akkor mehetnél biztosítási vagy ingatlan ügynöknek.

nem akarlak bántani, csak azt mondom, h az érem egyik oldalát fényezed ezerrel, elfeledkezel arról, h a hazai bankszektor versenyelőnye éppen az állami túlköltekezésből származik. itt 2001 óta generál módon megy a túlköltekezés, nem lehet egy szektort kiemelni, h bezzeg a bankok mindenkit bejelentenek. mint ahogyan persze az sem igaz, h minden bajok okozói a bankok.

magyarán itt közös cél az arányos közteherviselés megteremtése lenne, bár erre ma még kevés remény van.
kutacs:

Hawer, nem enyim a bank, csak dolgozom benne. (bár enyim lenne...)

Szerintem sincsen jól. És én (is) látom, hogy magyarországon sokminden sokmindennel összefügg. Pl. ha az emberek nem vennének annyi saját lakást és sokkal több lenne a (megfizethető) bérlakás, akkor a munkaerő sokkal mobilisabb lenne. Ugyanakkor figyelmedbe ajánlom, hogy a cégek, köztük a bankok is az éppne érvényben lévő idióta szabályok/törvények szerint működnek. ÉN most is azt mondom, hogy úgy kellene kezdeni hogy vesszük az alkotmányt és egy határozott mozdulattal eltépjük majd a kukába dobjuk. kifejezetten szakemberek kellene írjanak egy másikat, modernet. Erre lehetne építeni egy új jogrendszert, (szigorúan egyszerűt és ellentmondás-menteset), lecsökkenteném az államaparátust, erősíteném az ellenőrző szerveket, megvonnék, egy csomó támogatást, fizetőssé tenném az felsőoktatást (természetesen megfelelő ösztöndíj és hitelkonstrukció rendszerrel) stb, stb, stb...

Az a baj, hogy itt a politikusoknak, jó az ahogy van... Bénázhatnak amennyit akarnak, mert van egy jó alibijük...

EZT bizony a jelen helyzetből már tényleg nem egyszerű helyrehozni...
jaj de értelmes ez a poszt, a rendőr ne iwiwezzen nem azt jelenti, hogy a nyomozáshoz ne használja, hanem azt, hogy saját maga ne adjon meg sok adatot, kapcsolatot magáról a bűnözőknek. Értelmet!