Ha nem lehet fészbúkozni, akkor másik állás után nézek

Ismertetnénk a nap vicces (ám egyben érdekes) kutatási eredményét. A helyszín ezúttal Ausztrália, a felmérés készítője pedig egy ügyvédi iroda, a Deacons. Arra voltak kíváncsiak, hogy a munkavállalók számára mennyire fontos, hogy munkaidőben is használhassák az olyan közösségi szájtokat, mint amilyen a Facebook vagy a MySpace.

Közel minden második olyan munkavállaló, aki használja ezeket az online szolgáltatásokat, azt mondta, lazán visszautasítana egy állásajánlatot, ha a feltételek közt szerepelne, hogy munkaidőben nem lehet fészbúkozni vagy májszpészelni. 

A felmérést amúgy egy országos 700-as mintán végezték. És a következtetés az, hogy jobban jár a munkáltató, ha engedi munkaidőben ezen szájtok elérését, mert egyrészt ezzel erősítheti a munkavállalókban a cég iránti bizalmat, másrészt meg a munkavállalók a fészbúkolást éppen olyan szabadidős tevékenységnek fogják fel, mint az ebéd közbeni beszélgetést. És ez utóbbit betiltani sem éppen szerencsés egy munkahelyen.

Vannak persze itt hátrányok is. Például a videó- meg képtöltögetés jobban terheli a vállalati infrastruktúrát. Meg előfordulnak ennél kínosabb kellemetlenségek is:
We have had instances where clients have come to us with issues around senior male managers inviting female colleagues to be their friend on Facebook, and his profile page features him wearing Speedos.
Azt nem tudom, hogy vannak-e már olyan cégek Magyarországon is, melyek kifejezetten tiltják a munkahelyen az iwiwezést és más online közösségi aktivitásokat. Azért van egy olyan gyanúm, hogy egyes magyar cégek az ilyen megszorító intézkedéseket gyorsabban honosítják, mint a sziesztaidőt...
Címkék: stat munka social network myspace kommuniti facebook
2008.04.16. 12:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ó,igen, bankos ismerőseim szerint minden ilyen oldalt letiltottak náluk.
Kulturált helyeken, ahol gondolnak a kiadási oldalára is a dolognak, emberenként követik a hálózati forgalom MENNYISÉGÉT, és amennyiben túllépi egy előre meghirdetett mértékét, abban a hónapban nincs drót kifelé.

Ez szerintem korrekt. A cégnek sem kell fizetnie azért, mert mások online tévéznek melóhelyen, és a dolgozók is bármilyen webes ügyüket elintézhetik, akármilyen személyes is, csak tarsanak kulturált mértéket.
Kihagyad a posztból a szokásos kulcsmondatodat, miszerint az iwiw szar és mindenki térjen át facebookra.
Nekem több ismerősöm is jelezte, hogy ne írjak neki munka ügyben iwiw-en, mert a munkahelyén letiltották. Magyarország, XXI. század. :)
Az iwiwesek szerint vannak ilyen helyek. Ezzel magyaraztak a legutobb azt a balfekseget, hogy minden egyes domaint (pl. wiw.hu, www.wiw.hu, iwiw.hu, www.iwiw.hu) kulon kezelnek belepes szempontjabol ahelyett, hogy valamennyi az egyikre (pl. iwiw.hu) redirectelne. Mondjuk erre elarultam nekik egy masik megoldast is, azota is gondolkodnak a kifogason :).

A feszbukozas letiltasa adott esetben lehet hasonlo, mint hamondjuk 5 eve azt mondjak, hogy munkaidoben nem intezhetsz magan telefon hovasokat. Akarnatok olyan helyen dolgozni? A munkat vagy megcsinalja a kollega vagy nem. Ha a fonok keptelen/alkalmatlan arra, hogy ezt megitelje, akkor jonnek ezek a korlatozos okorsegek.
Én pl sehol nem használom a kozosségi profiljaimat...
Bár itthon is csak párszor pánaponta nézek be...
vannak ilyen helyek bizony, például egy jópár bank, ahol eléggé figyelnek (és kicsit paranoidok) az adatbiztonságra.
ez tipikusan olyan dolog, ahol nem érdemes tiltani. számítógépes munkahelyen a munkavállalót nem lehet az internettől eltiltani, a szigorú munkaadók viszont figyelik az internetes aktivitást. ez ellen megint nem nagyon érdemes tiltakozni.

és hogy áll a facebook fordítás, megelőztük a már az üzbégeket. vagy kikkel is voltunk nagy versenyben, mi magyarok.

apropó láttátok, h a japánokat hokiban elkalapálták? nem adtak meg szabályos góljukat. a lengyel bírók azt hitték kapuvas, a szabály szerint divizó 1-ben nincs videobíró, csak az a csoportban. na de ez már nagyon off. bocs.
Azért Ausztráliában kicsi más a helyzet, mint nálunk, ed tény, hogy érdekes volt a cikk! :)
Hát ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az egyik nagy német eredetű AUtógyártó Hungária Kft még a munkahelyi zenehallgatást is tiltja. Értsd: minden létező formában (fejhallgató, kisrádió, etc).
Nálunk csak a pornográf oldalak vannak tiltva... viszont azt monitorozzák hogy milyen domaineket látogatsz :P
nálunk csak myspace és torrent nem volt, de nekem is volt olyan kollégám, aki azért nem ment el másfélszer annyi pénzért két tömbbel arrébb dolgozni, mert le volt tiltva a gmail :)
A rendőrségen tiltott az iwiw. Állítólag azóta, hogy egy rendőr feltett magáról valami vicces képet, hogy megy tüntetőket verni...
Állami cégnél tologatok papírokat diákmunkásként; iwiw tiltva, bármilyen domain, amiben a game szerepel, tiltva.
Magáncégnél vagyok teljesen átlagos alkalmazott, és nálunk tiltva az iwiw, facebook, myspace, és még ki tudja micsoda. De szerintem ez így teljesen rendben van, ugyanis én DOLGOZNI járok a munkahelyemre, nem internetezni.