Gyors levélírás böngészgetés közben...

Sokszor weboldalak nézegetése közben jut eszünkbe levelet írni. És mennyivel jobb lenne, ha nem kellene a fülek közt váltogatni ahhoz, hogy egy gyors mailt el tudjunk küldeni. A Firefox Facts-en olvastam egy nagyon egyszerű Gmail-hacket.

Nyissuk meg a Gmailben a levélírás oldalt, majd a jobb felső sarokban klikkeljünk a pop-out linkre. Ennek az ablaknak az url-jét tároljuk el a Firefox bookmarkjaink közé, a bookmarkoláskor kattintsuk be a "Load this bookmark in the sidebar" checkboxot. Valahogy így:



Ha weboldalakon barangolunk, és közben gyorsan levelet szeretnénk írni, akkor nincs más dolgunk, mint a bookmarkolt linkre kattintani, és a Firefox sidebarjában azonnal meg tudjuk írni a levelet anélkül, hogy váltanunk kellett volna fülek között. Nagyon egyszerű, nagyon triviális megoldás, és számomra pár óra használat után nagyon hasznosnak bizonyult.
Címkék: google böngészők firefox gmail how to
2008.05.06. 12:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyes!

az új google reader feature-öket láttad?

googlereader.blogspot.com/2008/05/share-anything-anytime-anywhere.html

az is elég kényelmesre sikeredett! ;)
hasonlóan kényelmes ha telepítve van a gmail cset csak egy klikk azt nyilik is a fiók
eddig ezt a sidebaros dolgot nem igazán szerettem, de erre jó. De lehetne ezt használni blogra is, nem? Én csináltam bookmarkot a blogbejegyzéshez is.
Ez akkora cucc?

Opera beépített levelezojével csak egy klikk és máris repulhet a levél. ;)

Mellesleg aki nem tudná merol beszélek:

imrityinko.extra.hu/pic.php?kep=au12c6ib
rakkattintok a kis thunderbird ikonomra a jobb felso sarokban es maris irhatom a levelet a masik monitoron, a bongeszes megszakitasa nelkul..
nem igy hasznalja mindenki?
Hát az online mail felületek nem a sebességről híresek. Aki gyorsan akar levelet írni és elküldeni, az kliens progit használ.
off: hogy kell csinálni ilyen videót? milyen screen grabber vagy mi a szösz jó erre? szakdogához kéne sos-be:D
köi
ez milyen firefox? nekem nincs olyan kipipálhatós, hogy oldalt nyissa meg a könyvjelzőt.
de mégis van, megtaláltam. nem a sima könyvjelző hozzáadásánál volt, hanem a könyvjelzők kezelését kellett megnyitni és ott jobbgombtulajdonságok a cuccosra.
Ez egy aktív Gmail ablakban is hasznos lehet, mert egy képernyőn lehet levelet írni és látni a korábbi beszélgetéseket. Eddig mindig új ablakba tettem a készülő levelet és váltogattam az ablakok között.

Az, hogy a videóban szemmel láthatólag HH leveleinek elsöprő többsége az Indastart fejlesztéséhez kapcsolódik az amolyan "teaser" akar lenni, mint az Indageónál volt? Mit fog tudni? Mikor?
nekem nincs url a felpattano ablakon. miert es mit csinaljak, hogy legyen?
Nekem sincs url a tetején...
Firefox 2.0.0.14

Mi lehet a megoldás?
- nyisd meg a levélírást külön ablakban, mint ahogy a videón van
- az ablakban egy üres helyen jobbgomb
- "oldal felvétele a könyvjelzők közé"
ha olyan kis kipipálós négyzeted sincs, hogy az oldalsávban nyissa meg, akkor:
- könyvjelzők menü
- könyvjelzők kezelése
- jobbgomb --> tulajdonságok a könyvjelzőn
- ott már lesz pipálóss
hát jó az ötlet de annyira azért még nem vagyok lusta hogy átnyomjak egy másik fülre:D
Azért vigyázni, mert így pikk pakk küldenek a te email címedről levelet azok akik leülnek a géped elé... És az nem mindig szerencsés...
ha nem vagy bejelenkezve, akkor az oldalsávon is kérni fogja a jelszót, szal nem hinném.
Nem engedek oda senkit, és nem küldenek :)