Google híradó: indiai boom, burmai checkout, méretezhető prezentációk

Mától potenciálisan 40 millióval nőhet a YouTube látogatóinak száma. Ma indult el ugyanis a youtube.in, vagyis a YouTube indiai kiadása. A több mint egymilliárd lakosú országban jelenleg valamivel több mint 40 millióan interneteznek rendszeresen. Bár az is igaz, hogy történelmi okokból Indiában viszonylag sokan beszélnek angolul, úgyhogy a YouTube lokalizációja nem is a helyi nyelvi interfész miatt, hanem a helyi tartalmak kiemelése miatt lehet fontos. A Google az elmúlt évben egy tucat indiai partnert szerzett az indiai YouTube-nak, úgyhogy helyi tartalmakból nem lesz hiány.


(Magyar nyelvű YouTube még mindig nincs. De nemsokára lesz. Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan mikor.)

Ha már Ázsiában vagyunk,: a Google.com angol nyelvi nyitóoldalán ma megjelent a burmai (mianmari) felhívás. A természeti katasztrófa károsultjait lehet segíteni adományokkal. A Google egyben saját online fizetési megoldását, a Checkoutot népszerűsíti a karitatív felhívással.

Harmadik hírünk pedig (a tippért köszönet Cett-nek), hogy a Google Docs-ban készített prezentációkat immár több méretben is beágyazhatjuk saját weboldalunkba/blogunkba. Hogy is mondjam, ez alapfeltétele annak, hogy egyáltalán az embernek eszébe jusson használni ezt a webes prezentációkészítőt.
Címkék: google videó segély prezentáció készítő lokalizálás google docs
2008.05.07. 11:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hi!

Tulajdonképpen már, a minket nem sokkal megelőző ország nyelvén elérhető a youtube.com. Pl.: cseh, lengyel, stb.

Remélem hamarosan magyarul is.

Hi
Csehul majdnem mindegyik Google szolgáltatást el lehet érni.
Még azokatz is, amiket magyarul nem.

Nekem ez azért jó, mert ha már magyarul nem is (elég lassan fordítanak valamit erre a nyelvre), de csehul már tudom használni. :D